Monthly Archives

Ekim 2015

Sağlıklı Yaşam

Küçük Çocuklar İçin Diyet Listesi

25 Ekim 2015

Henüz gelişme çağının başlarında olan yaş grupları için fazla kilolar görüntü bozukluğundan öte çok ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Çağımızda hızla yaygınlaşan obezite sorununu WHO(Dünya Sağlık Örgütü) sağlığı bozacak şekilde vücutta aşırı yağ birikimi olarak tanımlamaktadır. Bu konuda ailelere büyük sorumluluk düşüyor. Çocukların, 6 yaş yani okula başlama çağından itibaren dikkatli ve sağlıklı beslenmelerini sağlayacak ve bunun takibini yapacak anne babalar için yaş gruplarına göre diyet veya beslenme programlarını takip etmeleri faydalı olacaktır. Çocuğunuzda yaş grubuna göre kilo fazlalığı varsa uzmandan tavsiye alınız.

6-11 Yaş Grubu İçin Diyet

Kahvaltı:

1 adet yumurta veya 1 küçük dilim beyaz peynir

1-2 küçük dilim ekmek

1 yemek kaşığı reçel-pekmez-bal

1 küçük boy domates veya portakal

1 bardak süt

Öğle:

1 porsiyon etli sebze yemeği veya 2 adet köfte

½ kâse yoğurt veya bir bardak ayran

2/3 porsiyon tatlı veya mevsim meyvesi

1 veya 2 dilim ekmek

Akşam:

½ porsiyon etli sebze yemeği

Pilav-makarna veya börek

Bol yeşillikli ve limonlu salata

Gece:

Bir bardak şekersiz süt

12-15 Yaş Grubu İçin Diyet

Kahvaltı:

Bir bardak süt veya taze sıkılmış meyve suyu

Bir dilim ince beyaz peynir veya yumurta (haftada 2-3 kez)

Beş adet zeytin

Domates ve salatalık söğüşü

Üç tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez

İki dilim çavdar ekmeği

Ara öğün:

Bir bardak süt veya meyve suyu

Bir dilim kek

Öğle:

3 adet köfte veya 150 gr tavuk

5-6 kaşık makarna veya pilav

Bir dilim çavdar ekmeği

Yarım kâse yoğurt

Ara öğün:

Bir adet meyve

Akşam:

Bir kâse çorba

Sebze yemeği

Bir kâse salata

Sağlıklı Yaşam

Instadiyet Kullananların Yorumları – Instadiet İşe Yarıyor mu ?

25 Ekim 2015

İnsta diyet dünyada olduğu kadar Türkiye’de de çok popüler olan bir diyet yöntemidir. Bu yöntemi kullanan binlerce kişi bulunmaktadır. İnsanlar bu diyet ile zayıflamakta ve aradaki farkı da İnstagram üzerinden sürekli paylaşmaktadırlar. Bugüne kadar yüzbinlerce paylaşıma ulaşılmıştır. İnsta diyet kolaylıkla incelme sağlamaktadır. Bir diyet yapmadan da sadece bunlar kullanılarak bile kilo verimi olabilmektedir. Çünkü bu çaylar metabolizmayı hayli hızlandırmaktadır. Bu nedenle de sürekli şeker ve yağ yakımı olmakta ve hızlı bir şeklide kilo verilebilmektedir. Her bünyede gösterdiği etkiye göre kilo verme hızı verilen kilo değişmektedir. Fakat kullanan herkes genellikle amaçladığı kiloya ulaştığı için bu diyet herkeste memnuniyet oluşturmaktadır. İnsta diyet kullananların yorumlarına bakıldığında ise bu memnuniyeti görmek mümkün olmaktadır.

Birçok kullanıcı çok kısa sürede inceldiğini ve vazgeçilmezi olduğunu, pek çok kişiye de tavsiye ettiğini ve onların da bu yolla zayıfladıklarını dile getirmektedir. Bunun haricinde neredeyse ünlülerin çoğu da bu diyeti uygulamakta ve her gün ne kadar kilo verdiği yazmakta ve herkese tavsiye etmektedir. Böyle olunca bu diyetten haberi olmayanlar da öğrenmekte ve bu diyeti deneme kararı almaktadır. Son zamanların yok satan ürünlerinden olan İnsta diyet, herkes tarafından büyük ilgi görmektedir. Özellikle de çok hızlı bir şekilde kilo verdirdiği halde sağlığı koruduğu ve hatta daha düzenli çalıştığı için kadınlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir.

İnsta diyet kullananların yorumlarında, bu diyet ile yorulmadan aç kalmadan kalori hesabı yapmadan kilo verilebildiği için büyük memnuniyet duyulduğu belirtilmektedir. Ama burada önemli olan nokta bu diyette sınır ideal kilo olmalıdır. Diyette aşırıya kaçılmamalı ideal kilodan sonra bırakılmalıdır. Bu dakikadan sonra düzgün beslenerek kilo korunmaya çalışılmalı ve formda kalınmalıdır.

Sağlıklı Yaşam

Hamilelik Sonrası Kilolar İçin 1 Aylık Diyet Listesi

25 Ekim 2015

Hamilelikte beslenmek hayati önem taşır. Hamilelik sonrası aynı zamanda emzirme dönemini de kapsar ve bundan dolayı süt yapıcı gıdalar alınmalıdır. Bundan dolayıdır ki bol bol et tüketilmelidir. Kırmızı et kolesterol içerdiğinden beyaz et daha çok önerilmektedir. Haftada en az 3 kez balık tüketilmelidir. Bol bol mevsim meyvesi ve kuru meyve alarak kendimize vitamin takviyesi de yapmamız gerekmektedir. Hamilelik Sonrası Kiloları İçin 1 Aylık diyet listesi aşağıda belirtildiği gibidir. Hamilelik Sonrası Kiloları İçin 1 Aylık diyet listesi uygulanırken mutlaka doktor kontrolü yapılmalıdır. Hazırsanız diyetimize geçelim;

1.Gün:

Sabah: 1 Bardak Ananas Suyu, 2 Adet Elma, Bir Avuç Kuru Meyve, Haşlanmış Yumurta(2 Adet)

Öğle: Yarım Porsiyon Haşlanmış Ispanak, Bir Kaşık Süzme Yoğurt

Akşam: 250 gr Fırında Pişirilmiş Çipura, Yarım Kase Turp Salatası

  1. Gün:

Sabah: 2 Bardak Ananas Suyu,  3 Adet Zeytin, 2 Kaşık Labne, 3 Adet Grissini

Öğle:  Bir Tabak Dil Salatası, Yeşillikli Salata(1 Kase)

Akşam:  Ahtapot Salatası(Yarım Porsiyon), Az Yağlı Pirinç Pilavı(Yarım Porsiyon)

  1. Gün:

Sabah: 1 Bardak Ilık Az Yağlı Süt, Bir Adet Elma, 1 Avuç Badem

Öğle: Levrek Füme 150 gr(Buğulanmış), Yarım Porsiyon Kepekli Erişte, Rezene Çayı

Akşam: 3 Adet Kuzu Pirzola, Yarım Tabak Lahana Salata

  1. Gün:

Sabah: 2 Bardak Ilık Süt,  2 Kaşık Krem Peynir, Bir Avuç Yaban Mersini, 2 Dilim Tam Buğday Ekmeği

Öğle:  2 Adet Levrek Balığı Fileto(200 gr), Yarım Porsiyon Deniz Börülcesi

Akşam: Kavrulmuş Hindi Eti (1 Tabak, Zeytinyağı ve Kekik ile)

Hamilelik Sonrası Kiloları İçin 1 Aylık Diyet Listesi uygulanırken ani kilo kaybına karşılık beta glukan kullanmakta fayda olabilir. Bol proteini sınırsız bir şekilde alıp ekmek kullanmayarak Bebeğinize de fazlasıyla yarar sağlayarak kilo vermenin zevkine varacaksınız. Şimdiden Kolay Gelsin.

zayiflama-diyet-kilo-verme-22

Bir önceki yazımız olan Emzirme Döneminde Kilo Vermek İçin Diyet Listesi başlıklı makalemizde emzirme dönemi kilo, emzirme dönemi kilo artışı ve emzirme dönemi kilo verme hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Cildinizi Koruma ve Arındırma Yöntem ve Metotları

25 Ekim 2015

Hеmеn hеmеn bütün kadınlar, öncеliklеуüz güzеlliğini önplana çıkarmaуı tеrcih еdiуor. Bu nеdеnlеуüz bakımı için, vücut vеуa saç bakımlarına oranla biraz daha zaman aуırıуorlar. Yüz bakımının ilk adımı, cilt tеmizliğiуlе başlıуor. İstеr makуajlı olun, istеr makуajsız, cildinizi düzеnli olarak hеr gün tеmizlеmеniz gеrеkiуor.

Bunun için sabahları kalktıktan sonra rutin уüz tеmizliğinizе başlaуabilirsiniz. Cildi arındırma mеtodları arasında, pееling vеуüz maskеlеri dеуеr alıуor. Ancak bunları ihtiуacınıza görе haftada bir kеz uуgulamanız, uуgulamadan öncе bunların cildinizе uуgun olup olmadığını uzmanlara danışarak tеspit еtmеniz önеriliуor.

Çoğu kadın cildindеn şikaуеtçi

Günümüzdе kadınların ortalama уüzdе 20 – 30′u aуda bir kеz dеrinlеmеsinеуüz tеmizliği için bir ürün kullanıуor. Çoğu kadın da cildinin çok hassas olduğundan şikaуеt еdiуor. Özеlliklе 20 – 40 уaşlar arasındaki kadınlar, ciltlеrinin gеrilmеsindеn, уanmasından, kaşınmasından vе batmasından şikaуеt еdiуor. Bu durum, kızarıklık, kırışıklık, pul pul dökülmе gibi bеlirtilеr ortaуa çıkabiliуor. Bunun çеşitli sеbеplеri var. Örnеğin;

Çеşitli faktörlеr cildi уıpratıуor

Hava kirliliği, mеvsimsеl dеğişikliklеr, makуaj, günlük strеs, cildin уüzеуindе kir vеуağ birikimlеrinе nеdеn oluуor. Bu birikim dе, gözеnеklеri kapatarak sivilcеlеrin vе siуah noktaların oluşmasına уol açıуor. Bununla birliktе ölü hücrеlеr dе cildin bu üst katmanında toplanarak, sağlıksız vе mat bir görünümеуol açıуor.

Zamanla cildin koruуucu fonksiуonu azalıуor

Cildin koruуucu mеkanizması zaуıfladığı zaman, zararlı faktörlеr daha kolaу dеridеn içеriуе girеbiliуor. Buna bağlı olarak cilttе hızlı nеm kaуıpları vе kurumalar mеуdana gеliуor.

Cildin dış еtkilеrе karşı rеaksiуonu artıуor

Hassas ciltlеrin tеmizliğinе çok özеn göstеrmеk gеrеkiуor. Cildin toz, kir vе makуaj malzеmеlеrindеn düzеnsiz уa da özеnsiz olarak tеmizlеnmеsi vе alkol içеrеn ürünlеr kullanılması, cilt уüzеуini olumsuz еtkiliуor. Bazı ciltlеrdе su tеması bilе çеşitli rеaksiуonlara nеdеn olabiliуor.

Kuru cilt kırışmaуı hızlandırıуor

Hassas ciltlеr çеşitli çеvrеsеl faktörlеr olduğu kadar, ruhsal nеdеnlеrdеn dolaуı da kolaуlıkla kuruуabiliуor. Böуlеliklеуüz bölgеsindееrkеn уaşta kırışıklar görülmеуе başlıуor. Özеlliklе dеуağ bеzlеri içеrmеуеn göz çеvrеsi bu kırışıklardan daha fazla еtkilеniуor.

İşе cildinizi tеmizlеуеrеk başlaуın

Bütün bu olumsuz faktörlеrin önünе gеçmеk için, başta da bеlirttiğimiz gibi, düzеnli olarak cildinizi tеmizlеmеk. Böуlеliklе cilttе birikеn kirli tabaka ortadan kalkıуor.

Cildinizi tеmizlеmеk için piуasada çеşitli ürünlеr bulabilirsiniz. Bu уöntеmlеrin çoğu, cildinizdе dеğişik еtkilеr уaratabiliуor. Örnеğin, sabun, losуon уa da köpüklеуaptığınız günlük уüz tеmizliği, cildinizin уüzеуindе toplanan kiri tеmizliуor. Düzеnli aralıklarla uуgulaуacağınız dеrinlеmеsinе tеmizlik isе, cilttе birikеn ölü hücrеlеri arındırıуor. Ancak, hangi tеmizlеmеуöntеmini uуgularsanız uуgulaуın, burada dikkat еtmеniz gеrеkеn еn önеmli nokta, cildin hassas уapısına zarar vеrmеmеktir.

Bir önceki yazımız olan Güneşlenirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir ? başlıklı makalemizde açılay güneşlenirken, adamın güneşlenirken karısına yaptığını görünce şoke olacaksınız ve almeda güneşlenirken hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Göz Altı Morlukları İçin %100 Doğal Ev Yapımı Maske

25 Ekim 2015

Çаy Kürü

Zаmbаk, pаpаtyа, ıhlаmur vе lаvаntа çаylаrıylа yаpılаn güzеllik kürlеri gözlеrdеki yorgunluk , şişliklеri vе morаrmаlаrı gidеriyor.

Bunun için örnеğin bir tutаm ıhlаmuru 1 çаy fincаnı kаynаr suyа ilаvееdip 10 dаkikа bеklеtin. Süzüp soğumаyа bırаkın. 2 mаkyаj pаmuğunu çаyа bаtırıp göz kаpаklаrınızа uygulаyın. 10 dаkikа bеklеyip, yıkаyın.

Pаtаtеs Kürü

2 dilim çiğ pаtаtеsi göz kаpаklаrınızа yеrlеştirip 15 dаkikа bеklеyin. Yıkаyıp kurulаyın.

2 poşеt çаyı yаrım çаy fincаnı kаynаr sudа 15 dаkikа dеmlеndirip soğutun. 2 pаrçа pаmuğu çаyа bаtırıp еlinizlе sıkın. Göz kаpаklаrınızın üzеrinе yеrlеştirip 10 dаkikа bеklеtin vе yıkаyın.

Gözаltı torbаlаrı için

2 çаy fincаnı kаynаr suyа 2 çorbа kаşığı fındık yаprаğı еklеyip 15 dаkikа bеklеtin. Süzüp buzdolаbındа soğutun. 2 pаrçа pаmuğu çаyа bаtırıp еlinizlе sıkın vе göz kаpаklаrınızın üzеrinе yеrlеştirin. 10 dаkikа bеklеtip yüzünüzü yıkаyın.

Bir bаrdаk kаynаtılmış rеzеnе çаyını soğutun. 2 pаrçа pаmuğu çаyа bаtırıp göz kаpаklаrınızа yеrlеştirin vе 15 dаkikа bеklеyin.

Gözаltı morluklаrı için

Pаpаtyа çаyı yа dа lаvаntа çаyını soğutun. 2 pаrçа pаmuğu çаyа bаtırıp еlinizlе sıkın. Göz kаpаklаrınızа uygulаyın. аyrıcа muhаkkаk 25 yаşındаn itibаrеn göz çеvrеsi için krеm kullаnılmаsı gеrеkir…

Bunun yаnısırа hеr zаmаn tеrcihim olаn doğаl bаkım önеrim isе göz çеvrеsi için аvаkаdo vе buğdаy yаğıdır…

bu kаrışımı dıştаn içе doğru hаrеkеtlеrlе vе çok nаzik bir şеkildе göz çеvrеsinе sürmеlisiniz…

Onun dışındа yoğurdun suyunu düzеnli olаrаk sürmеk, еlmа kаbuğu koymаktа fаydаlıdır.

Gözаltı morluklаrı

Bir tutаm tаzееbеgümеciyi hаvаndаеzin, içinе bir еlmаnın suyunu еklеyin. Kаrışımı gаzlı bеz аrаsınа koyup, göz çеvrеlеrinizdе 20 dаkikа bеklеtin. Bir dе bol bol mаydаnoz vе tаzе nаnе tükеtin.

Göz çеvrеsi kırışıklıklаrı için

1 kаhvе fincаnı soyа yаğı

1 kаhvе fincаnı bаdеm yаğı vе yаrım kаhvе fincаnı аvokаdo yаğı

Bir kаptа kаrıştırın. Pаrmаk uçlаrınızı bu kаrışımа bаtırıp göz çеvrеsinе mаsаj yаpаrаk sürün. Bu uygulаmаyı аkşаmlаrı yаtmаdаn еvvеl yаpın. Sаbаhlаrı yüzünüzü yıkаyıp kurulаyın.

 

Bir önceki yazımız olan Doğum Sonrası Çatlaklar İçin Doğal Çözüm Yolları başlıklı makalemizde doğum sonrası çatlaklar, doğum sonrası çatlaklar için bitkisel yağlar ve doğum sonrası çatlaklar için kesin çözüm hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Şişmanlatmayan Çikolata Tarifi

25 Ekim 2015

Şişmanlatmayan çikolata tarifi deyince nasıl böyle bir tatlı olur sorusunun geldiğini aklınıza nasıl böyle bir şey olur sorusunun geldiğini duyar gibiyiz. Ama imkânsız değil doğanın bize doğal olarak verdiği içerisinde şekerin çeşitleri bulunan meyvelerden faydalanarak birçok tatlı yapabilir ve tatlı krizlerinizi en az kalori ile atlatabilirsiniz. Şimdi size düşük kalorili şeylerin sadece tatsız yiyecekler de ve yemeklerde olduğunun aksini kanıtlayacak bir tarif vermek istiyoruz.

  • Sağlıklı ve düşük kalorili çikolata topları (5 kişilik)
  • 2 adet orta boy kivi
  • 1 adet orta boy portakal
  • 50 gr hindistan cevizi
  • 100 gr tuzsuz Antep fıstığı ve aynı miktarda tuzsuz badem
  • 150 gr meyveli müsli gevreği
  • 2 adet yeşil elma
  • 200 gr kuru incir eğer yoksa çekirdekleri çıkarılmış hurma
  • 350 gr bitter çikolata kakao oranının yüksek olması daha ideal olur

Şişmanlatmayan çikolata tarifi tatlımızı yapmaya başlarken çikolatanızı benmari usulü eritiniz. Benmari usulünü bilmeyenler için derince bir tencere içerisine su doldurulur ve başka bir kap tencerenin üzerine yerleştirilir tencere ocağa alınır içerisinde su kaynamaya başladıkça buharıyla tencere içine konan öbür kap içerisine koyduğumuz çikolata erir bu yönteme benmari usulü denir. Portakal kabuklarını rendelemeyle devam ediyoruz daha sonra kuru meyveleri küçük küçük parçalar halinde doğrayıp hazırlıyoruz. Badem fıstıklarını da kabuklarından ayırıp bu portakal kabuğu ve çerezlerle bir kapta birbirlerine ekleyip erimiş çikolatanızla güzelce karıştırıp yoğurun. Kivilerinizi süslemek amaçlı kullanmak için soyup dairesel dilimlerle bölüyoruz ve bir tabağa diziyoruz. Çikolatalı karışımdan ufak toplar oluşturup hindistan cevizine buluyoruz. Hazır hale gelen toplarımızı kivilerin üzerine yerleştiriyoruz ve afiyet olsun düşük kalorili muhteşem bir tatlı sizlerin damaklarınızı tatlandırmak için hazır.

Sağlıklı Yaşam

Evde 20 Dakikada Göbeğinizi ve Karnınızı İnceltin

25 Ekim 2015

Evde 20 Dakika Ayırarak Karnınızı Eritin

Evde göbek eritmek için 20 dakikanızı ayırabilir misiniz? O halde aşağıda sıralayacağımız egzersiz hareketlerini başlangıç olarak sadece birer kez yapmaya başlayın. İlerlediğiniz takdirde ikişer ve üçer olarak eklemeler yapabilir, geliştirebilirsiniz.

Topuklar Havaya : Yere sırtüstü uzanın ve bacaklarınızı dik bir şekilde havaya kaldırın ardından dümdüz tutun. Poponuzu 15 cm kadar kaldırın ve yavaşça indirin. Her seferinde bu hareketi 15 – 20 kez tekrarlayın.

Ters Crunch : Göbek eritme hareketleri arasındadır. Sırüstü uzandıktan sonra bacaklarınızı kaldırın ve dizlerden bükün. Sanki bir sandalyede oturuyormuşsunuz gibi konum alın. Egzersiz boyunca bu pozisyonda kalmalısınız. Poponuz yerden kalkana kadar, sandalyede oturur gibi kıvrılmış bacaklarınızı geriye doğru çekin. Bu harekete alıştıktan sonra dizinizi alnınıza değdirerek yapın. Bu hareketi 15 – 20 kez tekrarlayabilirsiniz.

Destekli Crunch : Yere sırtüstü uzandıktan sonra bacaklarınızı sandalye gibi bir yükseltiye doğru uzatın. Ellerinizi başınızın arkasında ya da göğsünüzde tutun. Omuzlarınızı yerden 10 – 15 cm kadar kaldırın ardından mide kaslarınıza basınç uygulamaya başlayın. Bu hareketi 15 – 25 kez tekrarlayın.

3 aşamalı egzersiz hareketlerinden sonra karın eritmek için birkaç gıda takviyesi de yapmalısınız.

Kereviz sapı kaynatılıp ılık olarak tüketilmektedir.

Bir sürahiye 1 çay kaşığı karbonat ilave ederek suyunuzun pH değerini yükseltebilir ve alkali su elde etmiş olursunuz. Alkali diyet günümüzde çok moda ve alkali su diye satılan ürünleri almak yerine bu yolla kendi alkali suyunuzu üretmiş olursunuz.

Greyfurt diğer bir yağ yakıcı özelliğe sahip gıdalardandır. Posasıyla birlikte yenmesi tercih edilmektedir.

Sabahları kalktığınızda limonlu ılık su için. Bu metabolizmanızı hızlandırmaya yarayacaktır. Eğer içki içmek isterseniz şarap tüketmeyi tercih edin. Hafatada sadece 1-2 kez tüketebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

Gebelik de Diyet Yapılır mı ?

25 Ekim 2015

Gebelikte diyet yapmak normal bir kilo verme şekli olmamakla birlikte çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Gebelikte diyet yapılmamalıdır düşüncesi çok yanlış bir düşüncedir. Gebelik sırasında hareket yeteneği de kısıtlandığından dolayı ve hormonların da değişmesiyle birlikte hızlı kilo alma gerçekleşmektedir. Hızlı kilo alma karşısında duygu durum bozukluğu da olmaktan dengeli beslenmekte büyük fayda vardır. Bol kalsiyumlu yiyecekler, annenin kalsiyum kaybını karşılar, fazla yağlı yiyeceklerin bebek için hiçbir faydası olmadığından özellikle bu tarz yiyeceklerden sakınılmalıdır. Peki Gebelikte Diyet Yapılır mı? İşte bu sorunun tam cevabını aşağıdaki yazımızda bulabileceksiniz.

Gebeyken bebek 9 ay boyunca protein ihtiyacı hisseder, anneden elde ettiği protein yetersiz kalırsa istenmeyen durumlar oluşur. Bundan dolayıdır ki bol bol et tüketilmelidir. Kırmızı et kolesterol içerdiğinden beyaz et daha çok önerilmektedir. Haftada en az 3 kez balık tüketilmelidir. Bol bol mevsim meyvesi ve kuru meyve alarak kendimize vitamin takviyesi de yapmamız gerekmektedir. Aynı zamanda yine bebeğin beyin gelişimi açısından folik asit kullanımı asla ihmal edilmemelidir. Aslında gebelikte dengeli bir beslenme programı uygulanır ve kalorili yiyeceklerden uzak kalınırsa kilo alımı tamamen de engellenebilir. Gebelikte Diyet Yapılır mı? Sorusunu soran anne adayları geç saatlerde yemekten de kaçınmalıdır. Akşam 19.00’dan sonra alınan her yiyecek yağ olarak geri döner, bu sebepten uzak durulması gerekmektedir. Bol kalsiyumu sütün yanında alarak, bitkisel protein için bol bol baklagil ve tahıllı yiyecekler tüketilmesinde büyük fayda vardır.

Gebelikte Diyet Yapılır mı? Sorusuna bu yazımızla umarız cevap verebilmişizdir. Gebeyken canımızın en istediği bir şey eğer çok kilo aldıran bir yiyecek ise onu yemeden evvel mutlaka 1 bardak su içilmeli ve iştah böylece yarıya indirilmelidir. Ama çok fazla kısıtlamaya gidilmeden uygulanmalıdır. Ayrıca hamileyken Yoga sporu yapmakta bir sakınca yoktur.

Sağlıklı Yaşam

Göbeğinizin 3 Haftada Erimesini İster misiniz ?

25 Ekim 2015

3 haftada göbek eriten diyet Ender Saraç tarafından hastalarına sunulmaktadır. Diyet eriten listeler hakkında bilinmesi gereken ilk durum ise diyeti yapan kişilerin mutlaka dikkatli olması gerektiği konusudur. Bunun nedeni ise diyet yaparken, belirli sağlık kontrollerinin diyetisyeni tarafından uygun görülmesi halinde sunulması durumudur. Göbek eritmek için Ender Saraç birçok kişiye tavsiyelerde bulunmaktadır. Bununla birlikte diyet esnasında uygulanan bir takım yeni diyet yemekleri de kişilerin hem tok kalmasını sağlamaktadır, hem de rahatlıkla kilo vermelerinde yardımcı olmaktadır. Sebzelerin az yağlı ve çok az pişirilmeleri de yine diyet listelerinin başında gelen yiyecek özelliklerinden biri olmaktadır.

3 haftada göbek eriten diyet Ender Saraç tarafından sunulduğu zaman, yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken ürünler arasında gösterilmektedir. Yoğurtla mutlaka diyet yapan kişilerin aktif bir kullanım sergilemesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise yoğurt karın bölgesinde ve basen bölgesinde oluşan birikimli yağların parçalanmasında en etkili besin maddesidir. Mayalanma sonucunda oluşan yoğurdun mutlaka etkili bir şekilde kullanılması ve her türlü yemeğin yanında direk olarak yenilmesi gerekmektedir. Gıda maddelerinin hemen hepsinin ne işe yaradığı konusunda etkili bir çözüm aralığına kişilerin sahip olması da gereklidir. Bunun nedeni de kişilerin yedikleri besinlerin ne gibi fayda ve zararlarının olduğu yolunda bilgi sahibi olmaları yatmaktadır.

3 haftada göbek eriten diyet Ender Saraç listesinde dikkat çeken bir diğer konu ise kişilerin diyetlerinde uygulamış oldukları su tekniğidir. Meyve aroması içeren sularla birlikte tüketimi sağlanan bu suların, meyveleri içine parça parça atarak bekletilmesi sonucunda karşımıza çıkmaktadır. Diyet yapanların etkin bir biçimde kullanmaları gereken su tüketimi yoğun bir şekilde tercih edilmelidir. Suyun metabolizmayı hızlandıran etkisi sayesinde göbek bölgesinde bulunan yağlarda kolaylıkla eriyecektir.

diyet-listesi-kilo-verme51

Bir önceki yazımız olan Kalça Eriten Yemeklerin Listesi başlıklı makalemizde kalça eriten yağ, kalça eriten yağlar ve kalça eriten yemekler hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Erkek Bebeklere Kilo Aldırmak İçin Ne Yapmak Lazım ?

25 Ekim 2015

ERKEK BEBEKLERDE KİLO ALIMI İÇİN NE YAPMAK LAZIM

Yeni doğan bebeklerde kilo kontrolü yapmak ilk 12 ay için çok önemlidir. Yeni doğan bir bebek ilk 3-4 gün içinde doğum kilosunun yaklaşık %9 unu vermesi beklenir. Her iki cins bebektede durum aynıdır. Erkek veya kız bebek olması bu durumu değiştirmez . ilk 12 aydaki büyüme hızı bebeklerde çok yüksektir. Doğduğu ağırlık genellikle iki buçuk le 5 kilo arasında değişiklik göstermektedir. Erkek bebeklerde kilo alımı için ne yapmak lazım diye soran erkek bebek anneleri aşağıdaki yazımızı dikkatlice okusun.

Genellikle kız çocukları erkeklere göre daha düşük kiloludurlar. Kız ve erkek bebekler için üst ve alt limit ağırlıkları vardır. Kız bebekler ilk 1. Ayda alt limit 2450 gram, üst limit ise 5.100 gr dır. Erkek bebekler için is ilk 1. Ayda alt limit 2.500 kg üst limit ise 5,500 civarıdır. Ağırlık artışları ise genel olarak aynıdır. Her iki cins de ufak tefek farklar hariç periyodik olarak artar. Kız bebeklerde kilo artışı azdır. Erkek bebeklerde ise gelişme çok fazla hızlıdır. Peki erkek bebeklerde kilo alımı için ne yapmak lazım?

Erkek bebek sahibi annelerin en çok merak ettiği konudur. Ama annelerin merak ettiği bu konu özellikle erkek bebek sahibi annelerin şanslı olduğunu söylemeden geçmemek gerekir. Çünkü erkek bebeklerde kilo alımı ve büyüme hızı çok fazladır. Erkek bebeklerde de anne sütü kullanımı ilk 6 ay mutlaka gereklidir. Diğer aylarda da kullanımı kilo artışı sağlar. 6 aydan sonra da besin takviyesi ile kilo alabilir. Ama sağlıklı bir kilo alımı her iki cins içinde gereklidir. Umarız erkek bebeklerde kilo alımı için ne yapmak lazım ? sorusuna yeterli cevabı verebilmişizdir. Önce anne sütü, sonra ise dengeli beslenmek çok fazla önem taşır.

Sağlıklı Yaşam

Diyet Yapmadan Zayıflamak

25 Ekim 2015

Kilo vermek isteyip de veremeyen insanların yapabileceği pek çok şey bulunmaktadır. Öncelikle bu insanlar kendileri için uygun bir diyete başlamalıdırlar. Ama diyet yapmadan zayıflamak mümkün mü diye merak edenler için yapılabilecek pek çok alternatif bulunmaktadır. İnsanlar öncelikle kilo vermek için vücutlarını şaşırtmak ve harekete geçirmek için uğraşmalıdırlar. Bunu yapmanın da pek çok yolu bulunmaktadır. İnsanlar bu yollardan kendileri için uygun olanını seçerek, uygulayacaklardır. Bu yollardan birincisi her gün farklı yiyecekler yenmesinin gerektiğidir. Çünkü her gün aynı yiyecekler yendiğinde bünye yavaşlar ve daha az çalışmaya başlar. Bu nedenle de yenilenlerin çeşitli olması gerekmektedir.

Bunun dışında diyet yapmadan zayıflamayı mümkün kılmak için egzersiz yapmaktır. Bu şekilde metabolizma hızlandırılabilir ve zayıflama gerçekleşebilir. Bunun haricinde diyette farklı öğünler ve farklı baharatlar kullanılarak vücut şaşırtılabilmektedir. Bu şekilde durgun halde bulunan metabolizma hızlanabilir ve daha hızlı kilo verilmesi sağlanabilmektedir. Bunun haricinde diyete yardımcı, etkili bitki çayları da kullanılabilmektedir. Bu şekilde vücuttaki ödem atılabilmekte ve yağ yakımı sağlanarak, kilo verilebilmektedir. Bu yöntemler ile büyük ölçüde vücut harekete geçecek ve kilo verme işlemi sağlanabilecektir. Kilo veremeyenlerin sorunları bu yöntemler ile büyük ölçüde çözülecektir. Eğer bu yöntemler ile de yeterli kadar kilo verilemediyse, zayıflama damlaları ya da alkali sular kullanılarak da metabolizma tetiklenebilir ve kilo vermek mümkün hale getirilebilir.

Günümüzde diyet yapmadan zayıflamayı mümkün kılmak için pek çok formül uygulamak mümkündür. Bu çözümlerden herhangi biri kullanılarak kilo vermek mümkün olmaktadır. Kilo verilmemesi için bu olanaklar varken artık çözümlenebilecek bir sorundur. Hekimler bu sorun için sürekli olarak çalışmaktadırlar. Bunun sonucunda da pek çok yararlı çözüm bulmuşlardır. Kilo verememek artık bir kader olmaktan çıkmış ve basit bir sorun olmuştur. Bu zamanda artık çözülemeyecek sıkıntılar kalmamıştır.

Sağlıklı Yaşam

Glutensiz Diyet Listesi

25 Ekim 2015

Çöl yak hastalıkları için Glutensiz diyet listesi ‘nden bahsedeceğiz. Gluten çöl yak hastaları için kesinlikte tüketilmemesi gereken bir maddedir. Diyete başlamadan evvel tüm gerekli ölçümlerimizi yaptırıp ona göre başlamamız gerekir. Çöl yak hastalığına karşı farkındalık daha yeni yeni gelişmektedir. Eskiden glütensiz besin bulamazken artık un bile bulunabilmektedir . Bu hastalığa farkındalığı Çöl Yak Derneği çekerek çok büyük markaların glütensiz ürün üretimini sağlamıştır. Bu sayede Çöl yak hastaları pasta bile satın alabilmeye başlamıştır. Beslenme alışkanlıklarınız çerçevesinde ekleme veya çıkarma yapmanız konusuna siz karar verebilirsiniz. Hazırsanız diyetimize geçebiliriz;

1.Gün:

Sabah: 1 Bardak Yeşil Çay, Glutensiz Ekmek 2 Dilim, 1 Dilim Peynir, 2 Adet Kuru Domates

Öğle: Brokoli Salatası, Yarım Porsiyon Yoğurt(Süzme), 2 Adet Glutensiz Bisküvi

Akşam: 1 Avuç Badem, 1 Adet Közlenmiş Patlıcan, Bir dilim Glutensiz ekmek

  1. Gün:

Sabah: 1 Bardak Havuç Suyu, 2 Adet Keçi Boynuzu, 1 Adet Armut, 3 Adet Glutensiz Bisküvi

Öğle: Glutensiz Makarna, Yoğurt

Akşam: 1 Adet Tavuk But(150 gr)

  1. Gün:

Sabah: 1 Bardak Portakal Suyu, 1 Avuç Ceviz, 2 Dilim Glutensiz Ekmek

Öğle: Marul Salatası(Yarım Kase), İki Porsiyon Sebze Yemeği

Akşam: 1 Adet Dana Rosto, Yarım Tabak Salata(Mevsim), Yarım Bardak Ayran

  1. Gün:

Sabah: 1 Bardak Yeşil Çay, 1 Dilim Glutensiz Ekmek, 2 Adet Zeytin, Peynir

Öğle: Yarım Tabak Haşlanmış Ispanak, Yarım Kaşık Süzme Yoğurt

Akşam: Tam Kase Somonlu Marul Salatası, Portakal Suyu(Yarım Bardak)

Glutensiz Diyet listesi bu şekildedir. Diyet 25 gün süren bir diyettir, diğer günler periyodik olarak bu günler gibi devam etmelidir. Diyette istikrar önemlidir. İstikrar olmazsa bir diyetin asla faydasını göremezsiniz. Bu diyet listesi diyetisyenler tarafından onaylanmış bir diyettir. Sağlıklı Günler Dileriz.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Bir önceki yazımız olan Diyetisyen Tarafından Hazırlanmış 1 Aylık Diyet Listesi başlıklı makalemizde diyeti diyetisyen yazar, diyetisyen ayça kaya diyeti ve diyetisyen diyeti hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Yeşil Salata İle Müthiş Bir Detoks Yöntemi

25 Ekim 2015

Yeşil salata diyeti ile günlük alacağınız kalori miktarı ortalama 600 kalori olarak belirlenmektedir. Diyetisyenler tarafından çok fazla önerilmese de zayıflatma özelliği tabii ki bulunmaktadır. Lifli besinlere dayalı bu diyet, yeşilliklerle de desteklenmektedir. Bu diyet doyurucu olmadığı için açlık hissinizi dindirebileceğiniz tek şey su olarak belirlenmektedir. Su dışındaki tüm içecekler ise yasaktır.

Yeşil salata diyeti ile haftada 3-4 kilo vermeniz mümkün olmaktadır. Bu diyetin programı dışında ara öğünlerde yeşilçay, sade kahve (sütsüz ve şekersiz) de içebilirsiniz. Sağlık açısından kesinlikle çok sık yapılmamalıdır. Yeşil Salata diyetinin günlük diyet programları aşağıdaki gibi uygulanmaktadır :

  1. Gün :

Sabah : Yulaf ve buğday gibi tahıllar kullanılarak hazırlanmış besinler

Öğle : Sadece yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bol peynirli (yağsız peynir) salata

Akşam : Çok az tereyağında pişirilmiş mantar, yeşil yapraklı sebzelerden oluşan zeytinli salata ve avokado

  1. Gün :

Sabah : Yulaf ve buğday gibi tahıllar kullanılarak hazırlanmış besinler

Öğle : Sadece yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bol peynirli (yağsız peynir) salata

Akşam : Çok az tereyağında pişirilmiş mantar, yeşil yapraklı sebzelerden oluşan zeytinli salata ve avokado

  1. Gün :

Sabah : Yulaf ve buğday gibi tahıllar kullanılarak hazırlanmış besinler

Öğle : Sadece yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bol peynirli (yağsız peynir) salata

Akşam : Çok az tereyağında pişirilmiş mantar, yeşil yapraklı sebzelerden oluşan zeytinli salata ve avokado

Kendini tekrar eden bu yeşil salata diyeti ile metabolizmanız çok hızlı çalışacak ve su içme alışkanlığı kazanmaya başlayacaksınız.

Sağlıklı Yaşam

Diyet Ürünler Hakkında Bilgiler, Diyet Ürünler Zayıflatır Mı ?

25 Ekim 2015

diyet-urunleri

Diyet ürünleri özellikle diye yapanlar için vazgeçilmez. Yağlı olmayan, şekersiz, çikolatasız, çok az yağ içeren hem sevdiklerinizden vaz geçmiyor onları yiyiyor olmak hemde katkısız bir şekilde diyetinizi koruyan bu ürünler acaba ne kadar sağlıklılar..

Diyet ürünlerin faydaları

Bu ürünleri olumlu hale getiren bir çok yanları vardır. Şekersiz oluşları, katkısız oluşları, lif içerikleri ve yağdan yoksun oluşları bunları olumlu kılan etkenlerdir. Diyetisyen uzmanınızın önermiş olduğu diyet ürünleri diğer ürünlere nazaran oldukça masum bir görüntü içerisinde.. Bisküvilerin sağlığımız açısından değerlerine değinecek olursa ise içerisinde şekerden uzak ve yüksek lif içermeleri aynı sebzeler gibi diğer posa kaynaklı ürünlerde oldukları gibi bağırsakların çalışmasında etkin rol almaktadırlar.

Diyet ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ?

Diyet ürünler ne kadar tüketilirse tüketilsin kilo alınmaz gerçeği doğru değildir. Diyet oldukları düşünülerek bu ürünlerin aşırı derecede tüketilmeleri diğer besin kaynakları gibi size kilo olarak geri dönecektir. Yarım paket diyet bisküvi tükettiğinizde bir dilim ekmek yemiş kadar kalori alırsınız. Diyet olması mucizevi besin kaynakları olacak anlamına gelmemektedir. Diyet ürünlerde miktarı kadar bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Diyet ürünlerinin içeriği aynımıdır ?

Diyet ürünleri yağsız ve şeker hastaları için üretilmiş olan şekersiz yiyeceklerdir. Yağı azaltılmış diyet ürünler içerisinde herhangi bir ek madde içermeden yağı santrfuj yöntemi ile ayrıştırılmış olan yağsız ürünlerdir. Şekersiz diyet ürünleri ise içerisinde şeker yerine tatlandırı kullanılan ürünlerdir. Enerji verimleri diğer ürünlere göre daha azdır ve zayıflamada kullanılan miktarlarda fazlasından kaçınılması gerekir.

Yukarıdan çıkarılan sonuç

Sonuç olarak diyet ürünler kilo yapmıyor diye fazla miktarda tüketilmeleri hem size kilo olarak hemde sağlık açısından kötü anlamda geri dönüyor. Bizlerin birer tüketici olarak diyet ürünleri seçerken kalorilerini okumak, içeriklerini okumak, diğer ürünlerle kıyaslamasını yapmak ve diyetimiz için uygun olan ürünü almak görevimizdir. Diyetisyen uzman önerisi dışında bu tür ürünlerin tercih edilmesi sağlık açısından da risk teşkil edebilmektedir.