Monthly Archives

Ekim 2016

Sağlıklı Yaşam

Kolesterol Hastaları İçin Özel Diyet Listesi

25 Ekim 2016

Günümüzde En hızlı kilo verme yöntemlerinden biri diyet yapmaktır. Uzmanlara göre de en etkili ve sağlıklı yöntemlerden biridir. Eğer kolesterol probleminiz varsa Kolesterol Hastaları İçin Özel Diyet Listesi tam da size göre! Eğer tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık problemleriniz varsa bu diyeti yapmamanız gerekir. Rahatsızlık söz konusu olduğunda ise diyet listenizi uzman doktorumuzdan istemek sağlığınız açısından en olumlusudur.Kolesterol Hastaları İçin Özel Diyet Listesi belirtildiği gibi az yağlı besinlerle bol meyve ve sebze ile diyeti desteklemek şeklindedir . Hazırsanız Başlayalım;

1.Gün;
Sabah; 2 Adet Kepek Bisküvisi, Yarım Çorba Kaşığı Labne, 3 tane Zeytin, Yeşil Çay
Öğle; 1,5 Porsiyon Az Yağlı Makarna, 125 gr kavrulmuş kuzu eti, Ayran
Akşam; 3 Adet Haşlanmış Patates, 1 Adet Haşlanmış Havuç, 1,5 Çorba Kasesi Prinç Lapası
2. Gün;
Sabah
;1,5 Bardak Portakal Suyu, 2 Dilim Eski Kaşar, 2,5 Dilim Kepekli Ekmek
Öğlen; 300 gr Ispanak Haşlanmış , 1,5 Kase Yulaf Ezmesi
Akşam; 150 gr az Yağlı ızgara köfte , İki Bardak Ayran
3.Gün:
Sabah; 2 Adet Yeşil Elma, 2 Adet Küçük Boy Muz, Kekik Çayı
Öğlen; 3 Adet Köz Patlıcan , 2 Orta Boy Domates Söğüş
Akşam; Fırınlanmış Tavuk Budu, Çeyrek Porsiyon Kepekli Erişte, Bol Ölçüde Su
4.Gün;
Sabah; 2 Adet Armut, 3 Adet Çilek , Yulaf Ezmesi , Yağsız Süt( 1 Bardak)
Öğlen; Az Haşlanmış Enginar Salatası, 3 Adet Fırında Pişmiş Orta Boy Mantar
Akşam; 2. Tabak Makarna Salatası

5.Gün;

Sabah; 2 Adet Haşlanmış Yumurta , 2 Tatlı Kaşığı Bal, 1 Avuç Ceviz

Öğle; Haşlanmış sebzelerle renklendirilmiş pilav, 3 Adet Kuzu Pirzola( Az Yağlı)

Akşam; Kepekli Makarna Çeyrek Porsiyon, Taze sıkılmış Kivi Suyu.

Kolesterol Hastaları İçin Özel Diyet Listesi yukarıdaki gibidir. Düzenli uygulandığı ve düzenli kan ölçümleri yapıldığı takdirde sağlıklı bir biçimde kolesterolü düşürmeniz mümkündür.

diyet-listesi-kilo-verme16

Bir önceki yazımız olan Kısa Sürede Zayıflamak İçin Diyet Listesi başlıklı makalemizde kısa sürede zayıflama diyetleri, kısa sürede zayıflama egzersizleri ve kısa sürede zayıflama formülleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Kışın Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler

25 Ekim 2016

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre kilo en çok kış aylarında alınmaktadır. Ortalama olarak 1 ila 5 kilo arasında değişen kilo alımları yaza girerken yapılan şok diyetlerle verilmeye çalışılıyor. Kışın kilo alınmasına neden olan soğuk havalar kişinin eve kapanarak hareket etmesini kısıtlıyor ve kişi gerçekleştiremediği fiziksel aktiviteler nedeni ile kilo almaya daha müsait durumda oluyor.

Kışın televizyon karşısında sıcak evimizde otururken sürekli olarak bir şeyler atıştırmak daha az yürüyüş yapma imkanı bulmamız soğuk havaların üzerimizde etki kılarak bizleri dışarıya çıkmaya, yürümeye yada başka fiziksel aktiviteler yapmaya üşendirir. Yine yapılan araştırmalara göre kışın iştahımız daha fazla kabarık oluyur ve yemeğe olan düşkünlüğümüz daha fazla artıyor. Artan bu iştahın tek nedeni soğuk havalardır. Soğuk havalarda metabolizmamız daha hızlı çalışır ve vücudumuz ısı kaybını önlemek için daha sık açlık hisse sinyalleri yollamaya başlar.

Eğer kış aylarında doğru bir şekilde beslenmezsek ve açlığımızı uzun saatlere yayarsak, beslenme saatlerinde bizi doyuracağını düşündüğümüz kalorili, karbonhidrat içeren yada şekerli gıdalara yönlenmek zorunda kalırız. Bu nedenle kış aylarında dengeli beslenmenin önemi büyüktür.

Kış aylarında iştah kesiciler

Yemeklerden önce özellikle kış aylarında bir tas sıcak çorba içmek iştahın kesilmesi için birebirdir. Çorba sonrasında açlık hisseniz yatışacağı için iştahla yemeklere saldırmayız. Öğünler öncesinde içilecek olan çorbanın yağsız ve kremasız olması da çok önemlidir. Sebze çorbalarına yönlenmek daha uygun bir tercih olur. Yine bakliyat çorbaları da sizi tok tutacak türlerdendir.

Izgara türü yiyecekleri seçin

Izgara türü en hafif yiyeceklerdendir. Yazın her yerde ızgara türü yiyeceklere yöneliriz. Mangal, ızgara çeşitleri kışında bu alışkanlığımızı devam ettirmeliyiz. Izgara türü yiyecekler her zaman daha sağlıklıdır. Aynı zamanda düşük kalorili olan ızgara türleri hem et bakımından hemde sebze bakımından sizlere çok hafif ve sağlıklı bir yaşam sunacaktır.

Kek ve kurabiyelerden uzak durun

Kış aylarında en sık tüketilen ve kimsenin karşı koyamadığı kurabiye ve kekler bizlere en çok kilo aldıran besinlerdir. Bu besinlerden mutlaka uzak durulması gerekir. Hiç mi yemeceğim diyorsanız ? Tabiki de yiyeceksiniz fakat bunun sınırını bilerek kendinize iki dilim kek ve iki adet kurabiye ayırın diğerlerini aile bireylerine ve komşulara dağıtın.. Sınırınızı kesinlikle aşmayın.

Alış veriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Kışın alışverişe giderken mutlaka tok gidilmesi gerekir. Çünkü soğuklarda yapılan alış verişlerde ilk göze çarpanlar çikolatalar, kekeler, büskivi ve şekerli gıda maddeleridir. Bu maddelerin her biri kilo yapıcıdır.

Marketten bolca sebze ve meyve alınız. Gözünüz hep meyve sebze arasında ara öğünlerde bunları bolca tüketiceğinizi düşünün… Onları alırken lezzetlerinizi düşünün ve kendinizi onlara özendirin.. Nasıl pişireceğinizi aklınızdan geçirin.. Baharat bölümüne uğramayı kesinlikle ihmal etmeyin keskin kokulu tarçın gibi baharatları koklayın.. Kalorili yiyecek bölümlerine uğramadan alışverişinizi bitirin..

Kahvaltının önemi

Her diyet listesinde yada her sağlıklı beslenme konularının başında kahvaltı gelir. Bu haklı söylemler ve diyaloglar kahvaltının ne kadar önemli olduğunun kanıtır. Bunu kesinlikle aklınızdan çıkartmayınız. Sabah iyi bir şekilde yapılan kahvaltı metabolizmanın çalışmasında en önemli faktörlerden birisidir. Kahvaltı sizin açlıkla savaşmanızı ve vücut kan şekerinizi dengelemekteki en önemli silahlarınızdan birisidir. Bu nedenle kahvaltıya çok önem vermelisiniz.

Yemeklerinizi pişirirken dikkatli olun

Yemeklerin tüketilmesi kadar pişirilmeleri de çok önemlidir. Yemeklerinizi yaparken içerisine tereyağı yada margarin koymaktan mutlaka kaçınmalısınız. Tuz miktarını kaçırmamaya özen gösterin, krema veya gereksiz sos kullanmayın. Bu tercihinizi baharatlardan yana kullanın, baharatlar metobolizmanızı hızlandırır ve yemeklerinize tat verir.

Bol bol sıvı tüketin

Gün içerisinde bol bol su ve yeşil çay tüketmeye özen gösterin..

Diyet Listeleri

Bel ve Karın Bölgesi Eritme Diyet Listesi

23 Ekim 2016

Merhabalar,

Hanımların ve erkeklerin en önemli sorunlarından biri kilolardır. Bazen ise uyguladığımız diyetlerde kilo kaybetsek bile bu kilo kaybı istediğimiz bölgelerden olmaz. İşte araştırmalarımdan sonra diyet yapan arkadaşlar için vereceğiniz kiloların özellikle karın bölgesinden vermenizi sağlayacak bir diyet listesi ve diyet programı hazırladım.

Önce erkek ve kadınlardaki göbek çevre boyutları ölçülerini verelim;

Erkeklerde (Göbek çevresi): En geniş bölgeden ölçmeniz gerekli

70 -93 cm: Normal
94 -101 cm: Risk
102 cm ve üzeri: Yüksek riskli

Kadınlarda (Bel çevresi): En dar bölgeden ölçmeniz gerekli

60 – 79 cm: Normal
80 – 87 cm: Risk
88 cm ve üzeri: Yüksek riskli

Bu yağları nasıl eritebiliriz ?

  1. Alkollü içecekleri ve tatlı tüketemini azaltın. Bol yoğurt yemenizde fayda var ve yağlı gıdalardan uzak durun. Geceleri yemek yemek oldukça kötü bir alışkanlıktır. Gece yatmaya yakın yediğinin her şey göbek ve kalçalarınızda birikir.
  2. Günde en az 10 dakika yürüyün.  Bu karın bölgelerinizdeki kasları çalıştırır ve yağları eritir.
  3. Sabahları pencereyi açıp derin derin 30 kere içinize hava teneffüs edin. Bu havayı içinizde yaklaşık 5 saniye tutun. Bu hem göğsünüzü şekillendirir hem de göbek kaslarınızı çalıştırır.
  4. Haftada 5 kez 30 dakikalık tempolu yürüyünüz.

Ayrıca yine göbekler için tavsiye edeceğim bir diyet listesi hazırladım

Malzemelerimiz:

Birer çorba kaşığı limon suyu, susam yağı, okaliptüs yağı ve biberiye yağı

Hazırlanışı ve uygulama:

Tüm bu karışımları birbirleriyle karıştırıp yağları eritmek istediğiniz bölgeye sürerek masaj yapıyorsunuz. Bu masaj o bölgede bulunan yağları eritmede birebirdir.

Göbek eritme diyeti

Mekik hareketi:

Sabahları ve akşamları elli kez karnınızda acı hissedene kadar mekik çekmenin faydası büyüktür. Bu bölgedeki kaslar bu hareketler çok çalışacağından dolayı yağlar kısa sürede erir.

Yan mekik hareketi:

Sağınıza doğru uzanın, sağ elimizi sağ kulak üzerine değecek şekilde getirin. Sol elinizi belin soluna, sol dirseğe gelecek şekilde yaklaştırın. Sol el ile belin sağını hafif şekilde tutun. Hızla sağ kolu ve sağ ayağı birbirine yaklaştırın. 60 defa bunu tekrarlayın.

HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİNDE BU ÜRÜNLERİ TÜKETİN BİRER GÜN ARAYLA

Sabah Kalktığınızda: 1 bardak ılık suyun içine 1 kaşık bal ve 10 damla limon damlatınız ve bunu içiniz
Sabah Sporu: Sabahları ortalama 40 dakika spor yapıyoruz

Sabah Duşu: Sabahları ılık suyla yapılan duş oldukça faydalıdır.

Kahvaltıda:  1 Elma ve bol bol salatalık

Ara Öğünlerde: 3 kibrit kutusu kadar peynir

Öğle Yemeği: Izgarada pişmiş tavuk eti ve bol bol yeşil soğan
Ara Öğün : 3-4 tane yulaflı diyet bisküvi

Ara Öğün : 1 adet yeşil elma

Akşam Yemeği: Yeşil fasülye yemeği, bol bol domates ve 1 adet haşlanmış yumurta

Bir önceki yazımız olan Ot Diyeti Listesi Nasıl Yapılır 4 Kilo Ver başlıklı makalemizde 5 miles, armut ve atak devresi hakkında bilgiler verilmektedir.

Diyet Listeleri

Sütlü çay ile kilo vermenin formülü

23 Ekim 2016

Çay içmek hala oldukça faydalıdır bunu biliyoruz fakat İngiliz usulü çaya süt koymak sağlığa zararlı mıdır hepimizin sordu sorulardan bir tanesi de bu Biz de bu soruyu sizler için uzmanlara tanıştık: Uzmanlara göre çayın içerisine süt atmak Çayda bulunan sağlıklı etkenleri öldürmekten fakat bu durum kişiye herhangi bir zarar verir mi ya da vermez mi Bunun tartışmaları hala devam etmektedir yeşil çay içerisinde bulunan ve kişiye sağlık açısından olumlu etkiler yaratan kateşin maddesi süt ilave edildiğinde etkisi azalmaktadır sütün içerisinde bulunan maddeler yeşil çay da bulunan maddelerin sınırlandırmak da ve Bu maddelerin emilimini zorlaştırmaktadır Bu nedenle Her ikisinin ayrı ayrı tüketilmesinde yarar vardır.

Fakat bazı uzmanlara göre ise çayın içerisinde bir miktar sütünü da ilave edilmesi herhangi bir etki göstermemektedir.

Uzun süreli diyetlerden sıkılanlar için zayıflatıcı sütlü çay

Eğer yapmış olduğunuz uzun süreli diyetlerden sıkıldıysanız size birkaç gün içerisinde kilo vereceğiniz bir diyet listesi hazırladık Bu diyet listesinde ağırlıklı olarak Sütlü çay tüketimi göze çarpmaktadır.

Sütlü çay hazırlama yöntemleri

Sütlü çay hazırlamanın 2 adet yöntemi vardır Bunlardan birincisi yağsız olarak Marketten alınan süt bir ocakta kabarcıklar görünmeye başlar ne kadar kaynatılır kaynamaya başlayan sütün içerisine 2 çorba kaşığı demleme çay ilave edilir 5 dakika kadar da bu şekilde pişirildikten sonra demlemeye bırakılır demlenen çay ise gün boyu tüketilir

Ikinci yöntem ise her zamanki gibi demedikten sonra içerisine süt ilave edebilirsiniz. Genellikle yapmış olduğunuz diyetlerin içerisine sütlü çayın mutlaka ilave ediniz bu kilo vermede ve metabolizmayı çalıştırmada etkili bir yöntem olacaktır.

Diyet Listeleri, Genel

Elma yiyerek kilo verme yöntemi

23 Ekim 2016

Sizler için hazırladığımız en özel diyetlerimizden birisi elma diyeti programı ile günde sadece elma yiyerek İstediğiniz kiloya çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Akla ilk olarak çok zor zaten bir elma yiyerek kilo verebilirdik şeklinde bir düşünce geleceği aşikar. Fakat düşüncelerinizin tam tersi bir diyet listesi programı hazırladığımızdan emin olabilirsiniz elma diyet programı oldukça sağlıklı ve metabolizmayı çalıştıran bir diyet listesi olacaktır. Diyetler aynı zamanda çok uzun süreli diyetler olmayıp yalnızca bir haftalık ya da iki haftalık diyetler olarak uygulayabileceğiniz ve en basite indirgenmiş diyetler olacaktır.

Elma zayıflatıcı bir etkisi olmasının yanısıra cildi besleyici tokluk hissi uyandıran bir meyvedir

Elma Cildi güzelleştiren cildi besleyen ve aynı zamanda sizi gün içerisinde Tok tutacak bir meyvedir elma diyeti listelerinde tüketilecek olan elma türü yeşil elma eder uygulanacak Bu diyet listesi sayesinde emin olun kim Aç kalmadan Kısa bir süre içerisinde kilo vermiş olacaksınız.

Elma Diyeti listesi

Birinci gün

Elma diyeti listesinde birinci gün kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeği bir parça peynir ve domatesle zeytin yiyebilirsiniz bu porsiyonlar oldukça Kaçak olmazlar aynı zamanda kahvaltıda Yeşilçay olmazsa olmazlarımız içerisinde kahvaltı sonrasında bir gün boyunca 1 kilo yeşil elma yiyebilirsiniz Yeşil Elma’da sınır yok..

ikinci gün

Elma diyetinde ikinci güne gelindiğinde kahvaltıda Bir dilim kepek ekmeği ve suda haşlanmış 2 adet yumurta tüketebilirsiniz Kahvaltıdan sonra ise bu günler zor olduğundan dolayı Ve siz de açlık hissi uyandırabilecek düşüncesi ile bir buçuk kilo yeşil elma tüketebilirsiniz bunu yine bir kilo ile sınırlandırdığımız çok daha yararlı bir diyet olacaktır.

Üçüncü gün

Üçüncü gün kahvaltıda yine bir dilim kepekli ekmek yanı sıra üç adet zeytin beyaz peynir ve dilimlenmiş domates ile salata tüketebilirsiniz Kahvaltıdan sonra ise gün boyu tüketebileceğiniz ile yeşil elma sizleri bekliyor.

Dördüncü gün

Dördüncü gün Yeşil Elma diyetinde 2 dilim kepekli ekmek peynir ve domates tüketebilirsiniz Daha sonra gün boyunca 2 kilo elma tüketeceksiniz.

Elma diyetinde beşinci gün

Kahvaltıda yine bir dilim kepekli ekmek 1 gram kadar beyaz peynir dilimlenmiş domates ve salatalık tüketebilirsiniz bunu takiben gün boyunca yaklaşık olarak 1 buçuk kilo yeşil elma yiyebilirsiniz

Elma diyeti sonrası

Bu diyet belirli aralıklar boyunca haftada 5 gün kadar uygulanabilir daha sonra yapmış olduğunuz bu diye de bir süre ara vermelisiniz Belirli aralıklarla yine elma diyetine uygulayabilirsiniz fakat mutlaka iki hafta Ardarda bu diyeti uygulamamız gerekir 5 günlük diyet programı sonrasında göreceksiniz ki birkaç kilo vermiş olacaksınız.

Diyet Listeleri

Elma yiyerek kilo verme yöntemi

23 Ekim 2016

Sizler için hazırladığımız en özel diyetlerimizden birisi elma diyeti programı ile günde sadece elma yiyerek İstediğiniz kiloya çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Akla ilk olarak çok zor zaten bir elma yiyerek kilo verebilirdik şeklinde bir düşünce geleceği aşikar. Fakat düşüncelerinizin tam tersi bir diyet listesi programı hazırladığımızdan emin olabilirsiniz elma diyet programı oldukça sağlıklı ve metabolizmayı çalıştıran bir diyet listesi olacaktır. Diyetler aynı zamanda çok uzun süreli diyetler olmayıp yalnızca bir haftalık ya da iki haftalık diyetler olarak uygulayabileceğiniz ve en basite indirgenmiş diyetler olacaktır.

Elma zayıflatıcı bir etkisi olmasının yanısıra cildi besleyici tokluk hissi uyandıran bir meyvedir

Elma Cildi güzelleştiren cildi besleyen ve aynı zamanda sizi gün içerisinde Tok tutacak bir meyvedir elma diyeti listelerinde tüketilecek olan elma türü yeşil elma eder uygulanacak Bu diyet listesi sayesinde emin olun kim Aç kalmadan Kısa bir süre içerisinde kilo vermiş olacaksınız.

Elma Diyeti listesi

Birinci gün

Elma diyeti listesinde birinci gün kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeği bir parça peynir ve domatesle zeytin yiyebilirsiniz bu porsiyonlar oldukça Kaçak olmazlar aynı zamanda kahvaltıda Yeşilçay olmazsa olmazlarımız içerisinde kahvaltı sonrasında bir gün boyunca 1 kilo yeşil elma yiyebilirsiniz Yeşil Elma’da sınır yok..

ikinci gün

Elma diyetinde ikinci güne gelindiğinde kahvaltıda Bir dilim kepek ekmeği ve suda haşlanmış 2 adet yumurta tüketebilirsiniz Kahvaltıdan sonra ise bu günler zor olduğundan dolayı Ve siz de açlık hissi uyandırabilecek düşüncesi ile bir buçuk kilo yeşil elma tüketebilirsiniz bunu yine bir kilo ile sınırlandırdığımız çok daha yararlı bir diyet olacaktır.

Üçüncü gün

Üçüncü gün kahvaltıda yine bir dilim kepekli ekmek yanı sıra üç adet zeytin beyaz peynir ve dilimlenmiş domates ile salata tüketebilirsiniz Kahvaltıdan sonra ise gün boyu tüketebileceğiniz ile yeşil elma sizleri bekliyor.

Dördüncü gün

Dördüncü gün Yeşil Elma diyetinde 2 dilim kepekli ekmek peynir ve domates tüketebilirsiniz Daha sonra gün boyunca 2 kilo elma tüketeceksiniz.

Elma diyetinde beşinci gün

Kahvaltıda yine bir dilim kepekli ekmek 1 gram kadar beyaz peynir dilimlenmiş domates ve salatalık tüketebilirsiniz bunu takiben gün boyunca yaklaşık olarak 1 buçuk kilo yeşil elma yiyebilirsiniz

Elma diyeti sonrası

Bu diyet belirli aralıklar boyunca haftada 5 gün kadar uygulanabilir daha sonra yapmış olduğunuz bu diye de bir süre ara vermelisiniz Belirli aralıklarla yine elma diyetine uygulayabilirsiniz fakat mutlaka iki hafta Ardarda bu diyeti uygulamamız gerekir 5 günlük diyet programı sonrasında göreceksiniz ki birkaç kilo vermiş olacaksınız.

Kaç Kaloridir ?

Leblebi kilo aldıran bir yiyecek midir ? Leblebi kilo aldırırmı ?

23 Ekim 2016

Kuruyemişler oldukça kalori aldıran yiyeceklerdir. Leblebi ise genellikle diyet listeleri ile beraber anılan ve diyetlerde sizlere yardımcı olacak bir kuruyemişler. Leblebinin kalorisi ne merak edenler için 100 gram leblebi yaklaşık olarak 180 kalori civarındadır. Bu durum diğer kuruyemişleri ele aldığımızda oldukça düşük bir kaloriye sahip demektir.

Diyetlerde leblebi tüketmek faydalı mıdır ?

Uzman diyetisyenler kuruyemiş olarak diyet yapanlarda genellikle leblebi öneriler diyet programlarına günlük olarak yaklaşık bir avuç kadar leblebi tüketilmesinde yarar dahi vardır.

Leblebi nohut olarak ele alabiliriz buradaki nohut belirli evrelerden geçerek bizlere leblebi olarak geri döner içerisinde protein mineral ve vitamin içeren leblebi lif açısından da oldukça zengindir protein açısından zengin olduklarından dolayı diyetisyenler bize leblebi yemeği öneriler leblebi gün içerisinde bizi Tok tutacak bir yiyecektir.

Leblebi kilo aldırırmı

Leblebi midede daha fazla duracağından dükkana karışırken diğer Besin maddelerine göre daha yavaş hareket edeceği için bizleri tok tutucu bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle diyet programlarında genellikle leblebi tüketilmesi önerilir leblebinin sindirilmeleri için gereken enerji miktarı arttığı ondan dolayı midenin çalışmam süresi de artacaktır midenin acıkmış olduğun maksimum enerji günlük olarak size kalori kaybı ve kilo kaybı olarak geri dönecektir.

Leblebi tok tutan bir besindir

Leblebi gün içerisinde bol miktarda su ile tüketildiğinde oldukça doyurucu bir etkiye sahiptir Tabii ki burada sarı leblebiden Söz veriyoruz Bu sayede kişi günlük olarak yüksek kalorili yiyecekler tüketmek zorunda kalmaz ve böylece zamanla kişi ile verecektir diyet listelerinde leblebinin bulunma nedeni de budur.

Sarı leblebinin beyaz leblebi göre etkisi nedir ?

Yukarıda bize ne kadar Senin ellerinden de bahsetmiş olsak asıl etkili olan beyaz leblebi beyaz leblebinin içerisinde daha fazla protein ve lif bulunur bu bize daha fazla tokluk süresi kazandırır genellikle beyaz leblebiler üzerinde şeker ile kaplı olabilirler fakat biz bu şekilde kapı olanları kesinlikle listemize tercih etmeliyiz.

Leblebi Kan şekerinin düşmesini önler

Genel olarak yapılan diyet uygulamalarında Kan şekerinin düşmesi nedeniyle diyet bırakılır fakat leblebi kişi de kan şekerinin düşmesinin önleyici bir etkiye sahiptir diyet uygulama sırasında tükettiği leblebi ile beraber tatlı tüketme ihtiyacı da azalacaktır.

Diyet yaparken yanınızda leblebi taşıyın

Dip listelerinizi içerisine mutlaka leblebi eksik etmeyin aynı zamanda gün içerisinde yanınızda birkaç avuç leblebi bulunduran ara öğünlerde mutlaka leblebi tüketilmesine Özen gösterin…

1 Haftalık Diyet Listeleri, Süreli Diyetler

Bir haftada 2 kilo verdiren diyet listesi programı

23 Ekim 2016

Diyet listeleri kilo vermeden önce sağlıklı beslenme amacı gitmelidir. Sağlıklı bir şekilde beslenen bireyin mutlaka kilo verecek ve zamanla istediğin kiloda kalmaya devam edecektir.

Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat ediniz ?

Bir makine gibidir Vücudunuzun sağlıklı ve Dinç tutabilmeniz için düzenli ve sağlıklı beslenmeniz gerekmektedir Uygulayacağınız diiyet programı Vücudunuzu bozacak ve vücudunuzda bir takım aksaklıkların oluşmasına neden olacaktır Bu nedenle diyetisyen uzmanlarımız diyet programını yaparken kişiye özel olarak diyet programları hazırlamaya ve kişinin vücudunda uygun olan diyet programları hazırlamaya çalışırlar.

Sizler diyet programlarını yalnızca kilo vermek amaçlı uygulamamanız gerekir uygulanacak diyet programları sizin beslenme alışkanlığınız olmalıdır.

Bir haftada nasıl 2 kilo verebilirim ?

Öncelikli olarak uyandığınızda güne iki büyük bardak su içme ile başlayabilirsiniz. Gün içerisinde uyandıktan itibaren yatana kadar en az 3 litre su içmiş olmalısınız su içerken suyun içerisine hazmı kolaylaştırmak için limon dilimleri ekleyebilirsiniz.

Suyu Yemeklerden önce ve yemeklerden sonra içmemeye Özen gösterin yemeklerden en az bir saat sonra su tüketmeye başlayabilirsiniz.

Akşam yemeklerinde yani gün batımından sonra çorba dışında herhangi bir katı besin yememeye Özen göstermelisiniz sebze mercimek çorbası son derece ideal Besin kaynakları olmalıdır.

Diyet yaparken kesinlikle kola gazoz alkollü içecekler tüketmemeye Özen gösterin

Diyet boyunca protein almaya son derece Özen gösterin yani Özellikle sabah kahvaltılarında süt peynir yumurta yoğurt mutlaka tüketmemiz gerekir.

Diyet programı uyguladığınız süre boyunca asla aç kalmayacaksınız bu birinci kuraldır. Eğer ben aç kaldım diyorsanız uyguladığınız diyette yanlışlık vardır.

Kahvaltıda ve öğle yemeğinde yeşilliği salatayı Asla eksik etmeyin

Ara öğünlerde ceviz üzüm leblebi gibi kuruyemişleri diyebilirsiniz.

Ekmek olarak çavdar ekmeği ya da kepekli ekmek tercih etmelisiniz akşam yemeklerinde ise ekmek yemek kesinlikle yasaktır.

Uygulamış olduğunuz diyet boyunca egzersiz yapmayı kesinlikle bırakmamalısınız..

Yukarıda hayatımıza empoze etmeye çalışınız yukarıda sizlere hayatımıza geçirdiğimizde mutlaka kilo vereceksiniz hayatınızı ve aynı zamanda kilolarınızı düzene sokmuş olacaksınız.

Sağlıklı Yaşam

Taylan Kümeli instagram

23 Ekim 2016

En ünlü diyetisyen uzmanlardan birisi olan Taylan kümeli sosyal medya alanında da en fazla takip edilen diyetisyenlerden birisi Taylan kümelinin Instagram sayfası oldukça aktif sayfasından takip edenlere çeşitli yerlerinde bulunan ve 67 bin takipçisi olan Taylan kümelinin bu aralar başı kanser hastalığı ile Dertte hastalığı ile ilgili gelişmeleri Instagram sayfasından takipçilerine bildiren Taylan kümeli takipçilerine bu konuda biraz üzdü..

Yazdığı diyet listeleri ile birçok kişinin zayıflamasına ve form tutmasına yardımcı olan Taylan kümeli yaşamış olduğu sağlık problemlerini Instagram üzerinden takipçileriyle paylaştı sağlık problemlerini çektirdiği fotoğraflarla beraber Instagram sayfasından paylaşan Taylan kümeli hayatın her zaman virajlarla dolu olduğunu ve bu virajların insanın karşısına ne zaman çıkacağının belli olmadığını dile getirdi.

Taylan kümelinin kanser hastalığı

Hastalığından dolayı yaklaşık olarak 20 seans Radyoterapi görecek olan Taylan kümeli hayatta her zaman olumlu ve pozitif bakmanın doğru bir yaklaşım olacağını dile getirdi.. Bu durumda dahi işine devam edeceğini dile getiren Taylan kümeli diyet programlarına ve hastalarına ara vermeksizin bakmaya devam edecek..

Diyet Listeleri

Selülit için anti diyet programı listesi

23 Ekim 2016

Selülitler selülitler bayanların en büyük düşmanları ve en büyük korkularından birisidir bu konuda yazılmış olan birçok diyet programları yer almaktadır yapılacak sağlıklı beslenme egzersiz programları ve diyet listeleri ile selülitlerinizden kurtulmanız mümkündür Eğer kusursuz bir vücuda kavuşmak istiyorsanız sizlere önermiş olduğumuz Bu diyet programını ele alarak günlük olarak diyet programınızı uygulayabilirsiniz.

Beslenme problemlerinin yol açtığı selülit sorunları

Beslenme problemlerinden meydana gelen selülitler özellikle yakacağım besinlerin tüketilmesi ile en aza indirgenebilir yapılacak egzersiz programları ile tamamen ortadan kaldırılan problemlerim yapmış olduğumuz diyet listesi ile beraber uygulandığında son derece etkili sonuçların alınabilmesi mümkün hale geliyor.

Kozmetik ürünleri tek başına yeterli olmuyor

Kozmetik ürünleri selülit problemini gidermede tek başına yeterli olmuyor bunun için doğru beslenme egzersiz programları ve diyetisyen kontrolü şart eritilmesi en zor bölgede bulunan selülitler üst bacaklar kalça bölgesi de baldırlar buralarda uygulanacak olan Kozmetik ürünlerle beraber yapılacak diyet egzersiz programları ile beraber uygulandığında sonuç alınabilmektedir.

Yapılacak uygulama ve sizlere sunmuş olduğumuz diyet programı ile yaklaşık olarak bir ay sonunda gözle görülür bir sonuç elde edeceksiniz.

Su vücudumuzda en önemli ihtiyacı

Su vücudumuzun en önemli ihtiyacı özellikle selülitle savaşla suyun önemi oldukça yüksek sizlere sunmuş olduğumuz diyet listesinde ise yaklaşık olarak günde 3 litre su tüketmemiz gerekiyor Ayrıca selülite neden olabilecek çay kahve alkollü içecekler ve benzeri hazır gıdalardan oluşan yiyeceklerden mutlaka Uzak durmamız gerekiyor.

Anti selülit Diyeti listesi

Kahvaltıda yumurta yarım su bardağı yulaf ezmesi 1 yemek kaşığı keten tohumu kuru üzüm yağsız süt salata domates ve bir miktar beyaz peynir ekmek olarak ise bir dilim kepekli ekmek

Ara öğün bir bardak yağsız süt tüketebilirsiniz

Öğle yemeği Öğle yemeğinde bir tabak sebze yemeği özellikle içerisinde soğan zencefil yeşil biber brokoli mantar kereviz ve bunlara benzer sebzeler olabilir

Ara öğün bir bardak sebze suyu

akşam yemeği Akşam yemeğinde mutlaka diyet listelerinde bulunması gereken balık bu balık ızgara edilmiş olarak getirebilir bunun yanısıra salata tabağı domates limon suyu ve baharatlarla karıştırılmış sebze kavurma olabilir.

Yukarıda sizlere vermiş olduğumuz anti selülit diyeti ne uygun diyet günlerim kendiniz İçin düzenleyebilirsiniz.

Diyet Listeleri

Manken Diyeti listesi

23 Ekim 2016

Manken diyeti isim olarak kalori diyeti olarak bilinse de mankenlerin sıklıkla yaptıkları diyetlerden birisi olduğundan dolayı ismi manken diyeti olarak anılmaktadır Bu diyet mankenlerin sıklıkla uyguladığı kilo vermek ve form tutmak için uyguladıkları en ünlü diyetlerden birisidir. Bu diyet aynı zamanda daha önceden yapmış olduğunuz diyetler ve Vermiş olduğunuz kiloları koruma amaçlı uygulanabilecek bir diyet yöntemidir. Mankenler size vermiş olduğumuz bu diyetin hayatları boyunca sıkı sıkıya uygulamaktadırlar uyguladıkları Bu diyet sayede hem vücutlarını hem formlarını hemde ciltlerini sağlıklı bir şekilde uzun süre korumaktadırlar.

Manken diyeti nasıl bir diyettir ne kadar süreli bir şekilde yapılabilir manken diyeti ile kaç kilo verebiliriz ?

Manken diyeti haftalık diyetler arasında yer almaktadır manken diyeti şok diyetler sınıfına girmektedir fakat etkisi diğer yapılan diyetler göre çok daha fazladır ve etkisi uzun süre vücutta kalır yaklaşık olarak bir hafta kadar uygulanan bu diyette 6 ila 7 kilo arasında kilo verebilirsiniz.

Manken diyetini uygulayan en ünlü mankenler

Aysun Kayacı, Cansu Dere, Özge Ulusoy, Senem Kuyucuoğlu, Ebru Şallı, Çağla Şikel, Adriana Lima

Manken diyetinde spor ve egzersiz şart

Manken diyeti nin en önemli özelliklerinden birisi spor ve egzersiz lerin şart olmasıdır formunuzu korumanız için mutlaka spor ve egzersiz yapılması gerekir spor ve egzersiz yapılan diyet ile birlikte birleştiğinde çok hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlıyor. Magazin programlarında ünlülerin ayaklarını incelediğimizde de sürekli olarak konuştuklarına ve egzersiz yaptıklarına görürüz özellikle bebek Ortaköy civarında sürekli olarak spor yapan ünlüler hastamız oldukça fazladır uyguladıkları manken diyeti ile yapılan egzersizlerle nasıl formda kaldığını görebiliyoruz.

Manken diyetinde günlük sınırlı kalori alımı yapılması gerekmektedir sizlere sunmuş olduğumuz Bu diyet listesinde de günlük olarak 1400 kalori geçmeyecek şekilde listeler hazırladık bu listelere bağlı kaldığınızda ve yukarıda sıralamış olduğumuz gibi spor ve egzersiz yaptığınızda nasıl kilo verildiğini gözlerinizle göreceksiniz.

Manken Diyeti listesi nasıl uygulanır

Uzman doktorlar tarafından hazırlanmış olan uzman diyet listesi aşağıdaki şekilde yaklaşık olarak bir hafta olacak şekilde uygulanacaktır.

Manken diyetinde birinci gün

Sabah kahvaltısı sabah kahvaltısında yulaf ezmesi nin yanı sıra bir bardak süt ve kurutulmuş meyve gideceksiniz
Öğle yemeği Çorbam Bir dilim yulaflı kek ve limon suyu tüketebilirsiniz
Akşam yemeğinde sebze mercimek çorbası ufak bir tabak pilav

Manken diyetinde ikinci gün

Sabah kahvaltısında salata Yeşilçay ve bir miktar meyve
Öğle yemeğinde bir tabak sebze yemeği türlü yemeği olabilir
Akşam çorba bir tabak pilav ve yeşil çay

Manken diyetinde üçüncü gün

Sabah kahvaltıda yulaf ezmesi ile beraber Yeşilçay etkileyecektir
Öğle yemeğinde sebzeli bir yemek ve yağsız yoğurt
Akşam yemeğinde ise haşlanmış patates sebze ve sınırsız meyve

Manken diyeti dördüncü gün

Sabah kızarmış ekmek ve Yeşilçay bir miktar peynir tüketebilirsiniz
Öğle yemeğinde sebze çorbası ve Mevsim salata
Akşam yemeğinde çorba salata tabağı ve yoğurt tüketebilirsiniz Yoğurt yağsız olması şartıyla

Manken diyeti beşinci gün

sabah kahvaltısında bir miktar peynir domates ve yeşil çay
Öğle yemeğinde çorba çok az yağsız makarna
Akşam yemeğinde akşam haşlanmış sebze yemeği

Manken diyetinde altıncı gün

Sabah kahvaltısında sınırsız meyve ve Yeşilçay
Öğle yemeğinde az yağlı olmak kaydıyla makarna ve Yeşilçay
Akşam yemeğinde 4 adet dolma yoğurtla beraber tüketebilirsiniz

Manken diyetinde yedinci gün

Sabah kahvaltısında süt ve yulaf ezmesi
Öğle yemeğinde haşlanmış mısır ve sebze çorbası
Akşam yemeğinde bol miktar sebze salatası ve yağsız peynir yanısıra Yeşilçay

Diyet Listeleri

Lor peyniri Diyeti listesi

23 Ekim 2016

Lor peyniri diyeceğim özellikle bel bölgesindeki yağlarından şikayetçi olan bayanların denemesi gereken bir diyet listesidir bölgesel yağlanmaları ve fazlalıkları yok etmede en iyi diyet listelerinden birisi olan lor peyniri diyet listesi günlük olarak uygulanan diyet programı ile vücut metabolizmasını hızlandıran ve yağların kısa bir sürede yapılmasını sağlayan son derece etkili bir diyet listesi Diyet listesini hazırlayan diyetisyen Selahattin Dönmez bu diyetin özellikle göbek sorunları ile başı dertte olan bayanlarımıza oldukça faydalı bir diyet olduğunu belirtiyor.

Lor peyniri diyeti vücudumuzun metabolizmasını düzenliyor

Lor peyniri diyeti ile vücudumuzun doku onarımı kas ve kemik güçlenmesi kendisini yenilemesinde en önemli faktörlerin olduğu ve beslenme programınızı düzenleyen sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olan lor peyniri diyeti protein ağırlıklı bir diyet listesi protein içeren besinler vücut metabolizmasının daha hızlı çalışmasını karbonhidrat ve yağlar sindirimin daha kolay olmasını sağlıyor.

Lor peyniri diyeti kaslar geliştiriyor ve yağları eritiyor

Lor peyniri diyet peynirli arasından protein ve hazmı kolaylaştıran en sağlıklı besinlerden birisidir. Lor peyniri aynı zamanda kronik hastalıklara iyi geliyor lor peyniri aynı zamanda kaç yılında poster bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır Yani bu durum kemik ve diş bakımı açısından son derece önemlidir.

Lor peynirini yemekleri ve salata ya da ekleyebiliriz

Lor peyniri günün her saatinde sabahleyin öğle vakti akşam vakti tüketilebilir özellikle yemekleri ve salatalara ekleyeceğiniz lor peyniri vücudumuz için son derece faydalıdır.

Lor peyniri Diyeti listesi

Lor peyniri diyeti süresi 2-3 gün;

Lor peyniri diyetli ile verebileceğiniz kilo – 1-3 kilo;

Lor peyniri diyeti için 1 günlük malzeme:

200 light lor peyniri;
200 gr öldürülmüş kırmızı biber;
1 kilogram elma;
2 dilim peksimet;
baharatlar.

Kahvaltı: 2 adet peksimet, 100 gr biberi ve 100 gr lor peyniri karıştırıp baharat serpiyorsunuz. Oluşan malzemeyi peksimetlere de sürebilirsiniz. Çay/kahve (şekersiz).

Birinci ara: elma, çay/kahve (şekersiz).
Öğle: 100 gr lor peyniri + 100 gr biber, 30 dakika sonra elma.

İkinci ara: 2 elma.

Akşam: Elma, bitki çayı veya ayran.

Gün boyu 1.5-2 litre su için/ ve bitki çayları.

Bu diyeti 3 günden fazla uygulamayın.

Diyet Listeleri

Enginar Diyeti listesi ile 5 günde 2 kilo verin

23 Ekim 2016

Enginar son derece sağlıklı olan ve mutlaka tüketilmesi gereken besin kaynaklarından birisidir özellikle diyet programlarında yer alması gereken enginar kişiye günlük olarak enerji dolgunluk hissi verir. Enginar diyeti ile yaklaşık olarak 5 günde bir ya da iki kilo vermeniz mümkün değil bu son derece Sağlıklı bir diyet ve son derece sağlıklı bir sebze ile yapılmış olan listedir.

Enginar kalbi ve son derece yararlı bir sebzedir

Enginar aynı zamanda çok sağlıklı bir kalbi karaciğer ve böbrek yetmezliğine karşı son derece etkilidir. Bu nedenle günlük hayattan bol bol tüketilmesi gerekmektedir.

Diyet listesinde enginar çorbasının ayrı bir yeri var

Özellikle Kış mevsiminde Almış olduğumuz Fazla kilolar egzersiz yapmalıyız gıdaların çok tüketilmesi yaz aylarında bizim fazlasıyla etkiliyor bu durumdan bir an evvel kurtulmak için yapılan şok diyetler ise sağlığımızı ve metabolizmamızı etkiliyor. Sağlıklı beslenme ile almış olduğumuz kiloları kısa sürede enginar diyeti ile verebiliriz.

Enginarın vücuda faydaları

Enginar vücudumuz için oldukça sağlıklı bir sebze özellikle sebze çorbası vücut için son derece yararlı kısaca vücudumuz için enginarın etkilerini sıralayacak olursak;

Vücudumuzdaki ölü hücreleri yeniler

Kalp çarpıntılarına iyi gelir

Kanımızdaki şeker oranını dengeler

Enginarın ateş düşürücü bir etkisi vardır

Romatizma ve sarılıklara karşı iyi gelir

Karaciğer etki eksikliğinde oldukça etkili bir sebzedir

Böbrek yetmezliğine karşı en etkili ilaçlar

Kusma midede bulunan şişlik ve bulantılara karşı iyi gelir

Idrar söktürücüdür

Ve benzeri birçok etkiye sahiptir.

Enginar Diyeti listesi

Sabah kalktığımızda yaklaşık olarak yarım litre su gideceğiz

Sabah kahvaltısında 50 gram Light peynir ve kızarmış İki Dilim kepekli ekmek

Öğle ve sabah arasında yarım litre su ve bir yeşil elma

Öğle yemeğinde 2 adet zeytinyağlı enginar ve domatesli roka salata

Akşam ile Öğle arasında ise yarım litre su 200 gram Light yoğurt ve yoğurt içerisinde iki adet ceviz ve yulaf ezmesi

Akşam yemeğinde 2 adet zeytinyağlı enginar sebze salatası

Gece vaktinde ise yarım litre su bir adet ayva ya da Yeşil Elma

Vermiş olduğumuz Diyet listesine yaklaşık olarak 5 gün boyunca uygulamanız gerekiyor uygulanan Bu diyet boyunca yaklaşık olarak bir ya da iki kilo vermiş olacaksınız

Diyet Listeleri

3 günde 3 kilo verdiren portakal Diyeti listesi

23 Ekim 2016

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber kışın alınan kilolardan mayolar geldikten sonra ortaya çıkmaya başlar. Özellikle yaz aylarında giyilen kıyafetler ne kadar kilo aldığınızında bir göstergesiymiş gibi kendini apaçık belli eder artık diyet yapma zamanı gelmiştir Peki nasıl Kısa bir süre içerisinde fazla kilolarından kurtulabilirim.

Kilo vermenin çaresi portakal diyeti

Uygulayacağımız diyet aslında bir şok diyet kategorisine girmektedir fakat şok diyet içerisinde vücudumuz için en sağlıklı olanı portakal diyeti günlük olarak belirli kaloriler dışında besin takviyesi uygulamadan ve günlük olarak yapılacak egzersizlerle vücut için yeterli miktarda besini alıp Kısa bir süre içerisinde kilo vermeyi amaçlayan bir diyet programıdır.

Portakal Diyeti listesi nasıl uygulanır

Oldukça etkileyici bir diyet programı olan portakal diyeti uygulaması ile protein ağırlıklı bir diyet listesi programı sizler için hazırladık yapılacak diyet sonrasında vücut metabolizmanıza göre yaklaşık olarak 3 ila 5 kilo arasında kilo vermeniz son derece olağandır.

Diyet listesi programı

Kahvaltı:

* 1 dilim kızarmış ekmek ya da peksimet, 100 gr kepek, 1 adet orta boy portakal;
* 1 dilim kızarmış ekmek ya da peksimet, 100 ml portakal suyu, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 tatlı kaşığı terayağ ya da margarin;
* 50 gr yağsız peynir, 4 dilim kızarmış ekmek, 1 dilim kavun, 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin.

Öğle:

* 150 gr marul ve 50 gr somon balığından oluşan salata (sosu: 2 t.k. light mayonez), 1 bardak yoğurt (1/2 t.k. bal eklenmiş), 2 küçük dilim kepek ekmeği ve 1 portakal;
* 150 gr haşlanmış kuru fasulye + kıvırcık, 1 dilim kızarmış ekmek /kepek ekmeği/ üzerine 1 t.k tereyağ sürülmüş, 1 portakal;
* 2 adet orta büyüklükte haşlanmış patates, domates, salatalık, 50 gr yağsız peynir, 2 t.k. tereyağ veya margarin, 1 portakal.
* Haşlanmış pancar salatası, 75 gr haşlanmış pirinç /yağsız dana etli/, 1 portakal.

Akşam:

* 75 gr ızgara ciğer, 75 gr mantar, 125 gr taze ahududu + 2 çorba kaşığı yoğurt, 75 gr taze fasulye, 1 portakal;
* Üzerine kırmızı toz biber serpilmiş haşlanmış tavuk eti, 1 portakal, brüksel lahanası ve brokoli – 75 gram;
* 75 gr yağsız kuzu eti /ızgara/, haşlanmış patates, kızartma kabağı ve havuç, 125 gr yoğurt, 100 gr ananas, 1 portakal.