Monthly Archives

Aralık 2015

Diyet Listeleri

Şeftali Diyeti listesi

12 Aralık 2015

Günümüz kadınların fizik ve beden gördüm olarak oldukça hassas kadınlarımız kilo verme amaçlı olarak birçok diyet programına denemektedir çok farklı diyet çeşitleri piyasada yazılıyor fakat gerçek anlamda hangi diyeti Size uygun olup olmayacağına anlamak çok zor. Size sunmuş olduğumuz şeftali diyeti sağlık açısından son derece faydalı içerisinde bulunan besin maddeleri ile hem sağlığı koruyucu hem de kısa sürede zayıflamanızı sağlayan bir diyet programına içeriyor.

Diyetin başrolü şeftali

Bu diyetimizin başrolü şeftali özellikle Yaz mevsiminde en çok tüketilen meyve arasında yerini alıyor. Şeftali diyet programının olmazsa olmazı içerisinde bulunan lif a c vitaminleri bu besinin oldukça besleyici ve aynı zamanda bir vitamin deposu olduğunu gösteriyor.

Şeftali vücudumuz için bir antioksidan

Şeftali vücudumuz için bir antioksidan görevi üstleniyor vücudumuzda zarar görmüş olan organların hücrelerin onarılmasında yardımcı görev üstlenen şeftali sindirim sistemimizde düzenlemektedir.

Şeftali kabuğu ile beraber tüketmek oldukça faydalı

Uzmanlar şeftali kabuğu ile beraber tüketmenin çok faydalı olduğunu belirtiyorlar bunun en büyük nedeni ise şeftali kabuğunda lif miktarının oldukça fazla olmasıdır. Yaşlılık karşıtı bir meyve olan şeftali cildin güzelleşmesine ve gerginleşmesine neden olur.

Şeftali diyeti nasıl yapılır ?

Şeftali diyetinde öncelikli olarak ilk öğün sabah kahvaltısında yarım yağlı 1 bardak süt içmek oldukça önemlidir. Süt üzerine biraz zaman geçtikten sonra normal bir kahvaltı yapar gibi fakat ürünlerimizi oldukça küçülterek Örneğin bir kaç adet zeytin bir adet haşlanmış yumurta 2 adet ince dilim peynir ve bunların yanısıra bir çavdar ekmeği ile sabah kahvaltımızı gerçekleştiriyoruz.

Kahvaltıdan sonra yürüyüş ve egzersiz yapmak programında oldukça etkilidir hangi diyeti yapıyorsanız yapın mutlaka diyet içerisine yürüyüş ve egzersizleri koymayı unutmayın.

Şeftali diyeti programın da kahvaltı ile öğle yemeği arasında bir ara öğün yer almaktadır Bu Ara öğünde 2 adet fazla büyük olmayan şeftaliye tüketebilirsiniz.

Öğle yemeğinde ise bir sebze yemeği mevsimine göre bir tabak olmak kaydıyla tüketebilirsiniz asanızda bir kase diyet yoğurt İki Dilim çavdar ekmeği ve mevsimine göre salata olabilir.

Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında şeftali diyetinde Bir de ara öğün bulunmaktadır diyetinizde Amaç sık sık ve azar azar yemektir Bu sayede aç kalmayacak ve çok kısa bir süre içerisinde vereceğiz. Şeftali diyetinde akşam yemeği öncesinde Ara öğün olarak Taze sıkılmış bir bardak şeftali suyu tüketebiliriz.

Şeftali diyetinde Akşam yemeğinde ise balık tüketebiliriz balık dışında et ya da birkaç adet yağsız olmak kaydıyla köfte tüketilebilir bu besinlerin yanında iki dilim Çavdar ekmek Mevsim salata yenilebilmektedir.

Şeftali diyetinde yenilecek salataların içerisinde ya bulunmaması gerekiyor tuz ve limon seviyeside oldukça küçük tutulmalıdır..

Şeftali diyeti uzun müddet uygulandığında kişi vücut yapısı olarak sağlıklı ve istediği kiloda hayatına devam edebilir özellikle yorucu ve sık yapılmış olan diyetler sonrasında verilen kiloları korumak için de şeftali diyeti oldukça uygun bir diyet olacaktır sağlıklı günler dileriz

Diyet Listeleri

Elma kürü ile zayıflama diyet listesi

12 Aralık 2015

Çeşitli meyvalardan alınan kelleler zayıflamak istediğimiz kiloyu korumak oldukça kolay özellikle doktorların önermiş oldukları meyvalar ve şifalı bitkiler zayıflatıcı etkileriyle en şifa hem de sağlık olarak bizlere geri dönüyor. Meyvelerden Almış olduğumuz küller ile çeşitli baharatların karıştırılması ile ortaya zayıflatıcı bir karışım çıkartılabilir.

Elma sirkesi kürü

Elma sirkesi özellikle bayanların sıkça tercih ettikleri bir kördür. Bu kürün hazırlanışı da oldukça basittir.

Elma kürü evde nasıl hazırlanılır ?

Yaklaşık olarak 2 tatlı kaşığı kadar Elma sirkesini Bir bardak çayın içerisine ya da yeşil çayın içerisinde döküyoruz bu karışımın içerisine isterseniz Şifalı bitkilerden olan sinameki tozu ya da bir miktar Bal da ekleyebiliriz Fakat eğer karışımın içerisine sinameki tozu yapıyorsak bu karışıma şeker ilave etmemiz gerekiyor Hazırlamış olduğumuz bu karışıma günlük olarak pakete bilirsiniz.

Diğer elma sirkesi karışım kürleri

Hazırlamış olduğumuz karışım türlerini yemeklerden yarım saat kadar önce tüketebiliriz fakat bazı hazımsızlığı olan kişiler yemeklerden sonra da Hazırlamış olduğumuz kürü tüketebilirle.

Hazırladığımız kürü su ile beraber tüketin

Hazırlamış olduğumuz kötü gün içerisinde nasıl tüketicimizin size yukarıda belirttik uygulama süresi boyunca aynı zamanda bol bol su tüketmelisiniz tüketilen su ile beraber vücuttaki toksinler ve ödemlerde beraberinde atılacaktır.

Elma kürünü uyguladığımız diyetlerle beraber tüketmelisiniz

Hazırlamış olduğumuz elma kürünü uygulanacak diyetlerle beraber tüketmelisiniz yapılan diyetlerin ara öğünlerinde tüketilen elma kürü hem hazmı kolaylaştıracak hem de yağların yakılmasına yardımcı olacaktır.

Sağlıklı zayıflamak için egzersizler şart

Hangi diyeti uyguluyorsunuz uygulayın mutlaka diyetle beraber egzersizlerde imal etmeniz gerekiyor Bu kilo verme uygulamaları yapılacak egzersizlerle beraber desteklenmelidir. Aksi takdirde verilen kilolar çok hızlı bir şekilde geri alınabilir.

Elma kürü tarifi elma kürü nasıl yapılır ?

Bir diğer elma kürü tarifimizde Sirkesiz olarak 1 adet Yeşil Elma 1 çay kaşığı tarçın bir çay kaşığı karabiber Karanfil limon 2 litre kadar klorsuz su edilerek karıştırılmalıdır bu hazırlanmış oldukça kolay zahmetsiz hızlı olacaktır.

Elma kürünün kullanımı özellikle spor aktivitesi içerisinde bulunanlar spora gitmeden önce Hazırlamış olduğumuz elma kürü kullanabilirler aynı zamanda diyetlerde ara menülerde elma kürü tüketilebilir.

Diyet Listeleri

Bacak inceltme Diyeti listesi

12 Aralık 2015

Son zamanlarda bayanların en çok istekte bulundukları diyet listelerinden birisi olan bacak inceltme diyeti genel olarak uzmanların önerdikleri bölgesel zayıflama diyetleri ile beraber gerçekleştirmektedirler. Uygulanan diyet listesinde yalnızca bacaklara değil vücudun diğer bölgelerine de genel olarak incelme sağlanabilmektedir. Bölgesel incelme nin yanısıra yalnızca Basen ve bel bölgesine de uygulanan diyet programları ile basen kalça hem de bacaklarda incelme sağlanabiliyor.

Bacak inceltme diyetinde beslenme alışkanlıklarımız değişiyor

Bacak inceltme diyetinde uygulanacak diyet programında mutlaka beslenme alışkanlıklarımız da değişecektir beslenme alışkanlıklarının değişmesi nin yanısıra günlük faaliyetlerimiz ve egzersiz programlarımızda değişecektir Bel ve basen aynı zamanda bacak inceltme uygulamalarına yönelik egzersizler programımızın en önemli etkenler olacaktır diyet programlarına de sizlere vereceğimiz egzersiz programlarına bağlı kaldığını sürece bu bölgelerde mutlaka incelme sağlanacaktır..

Bacak inceltme diyetinde nasıl bir diyet programı uygulanmalıdır ?

Uygulanacak diyet programında mantık sudur bölgesel incelme sağlanabilmesi ve yaklaşık olarak 1 kilo Yahya kalabilmesi için bizim 7 bin kalorilik bir diyet ve egzersiz programına ihtiyacımız vardır Bu bir kiloyu biz bir haftalık bir zamanda vereceğiz sağlıklı kilo verilebilmesi için verilen kiloların tekrardan geri alınmaması için haftlık bir buçuk kilonun üzerine çıkılmaması ve üzerinde zayıflama gerçekleşmemesi gerekmektedir.

Bacak bölgesinde yağlanma oluşmasının en büyük nedeni nedir ?

Bacak bölgesinde yağlanma olmasının ve selülit oluşmasının en büyük nedeni alkol tüketim eder mutlaka uygulanacak diyet programı içerisinde asla ve asla alkol alınmaması gerekir alkol içerisinde yüksek oranda yağ ve şeker olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Tahıl Çavdar tüketimine Özen gösterin

Mutlaka diyet programlarında tahıl tüketimine ağırlık verilmelidir. Tahıl içerisinde bulunan vitamin, mineraller ve ayrıca lifler doyurucu ve hazmı kolaylaştıracak bir etki sağlar.

Bacak inceltme Diyeti listesi

Bacak inceltme diyetinde sizde en önemli etki oluşturacak olan badem kürü hazırlanışını vermek istiyoruz diyet listesi programında ara öğünlerde tüketilecek olan badem kürü kısa sürede bacakların incelmesini sağlayacaktır

Adem kürü hazırlanışı İki fincan yulaf ezmesi bir fincan buğday bir fincan ayçiçek tohumu bir fincan Badem Bir fincan fındık için bir fincan ise kuru üzüm aynı zamanda isteğe bağlı olarak kıyılmış kuru kayısı hepsi karıştırılarak ezilip porsiyonlara ayrılmalıdır hazırlanılan bu kür bir bardak süt içerisinde tüketicilecektir.

Bacak eritme diyeti tam listesi

Sabah kahvaltıdan Hazırlamış olduğumuz Yukarıdaki badem kürü Bir porsiyon olarak tüketilecek..

Sabah kahvaltısından sonra Ara öğünde 1 adet yeşil elma kabuklu olarak tüketilecek

Öğle yemeğinde Hazırlamış olduğumuz Yukarıdaki badem kürü Bir porsiyon olarak tüketilecek ve yanı sıra 1 adet muz tüketilebilir

Öğle ile akşam arasındaki Ara öğünde bir avuç kadar ceviz içi tüketilecek

Akşam yemeğinde ise temel beslenme gıdalarda ile birlikte meyve ve özellikle salata tüketimi ağırlıklı olarak beslenme programlarda yer almaktadır

Yatmadan önce ise 1 adet yeşil elma tüketilebilir

Bacak eritme egzersizleri

Egzersiz programında da bol bol yürüyüş yapmanız gerekiyor yürürken parmak uçlarına basmayı tercih etmelisiniz.

Haftanın üç günü pazartesi çarşamba ve cuma olmak üzere yaklaşık olarak 1 kilometre kadar koşu öneriyoruz.

Diyet Listeleri

Greyfurt diyeti ile hızlı kilo verme

11 Aralık 2015

Greyfurt diyeti ile bir hafta içerisinde 3 ya da 4 kilo kadar vermeniz mümkündür sizlere Hazırlamış olduğumuz greyfurt Diyeti listesi ile diğer diyetlere nazaran çok daha kısa sürede ve çok daha sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olacaksınız greyfurt diyeti aynı zamanda çok sağlıklı olan kalp sağlığına vücut sağlığına ve vücut direncini etkisi olan faydalı ürünler içeren ve doyurucu bir diyet listesi..

Uzmanların en sık uyguladığı diyetlerin başında geliyor

Greyfurt diyeti uzmanların sıklıkla önerdiği sağlıklı diyetler arasında yer almaktadır uzun süre diyet yapan ve vermiş olduğu kiloları yeniden almak istemeyenlerin de sıklıkla uyguladıkları ve hayatlarına empoze ettikleri diyet listelerinde birisidir.

Greyfurt diyeti nin en önemli aşamaları

Greyfurt diyeti yapan biriyim gece yemeklerini unut malıdır Özellikle gece saat 19 00 dan sonra asla ve asla yemek yenilmeyecektir.

Greyfurt Diyeti listesi

Greyfurt diyeti sabah kahvaltıda yarım bardak Greyfurt suyu 2 adet yumurta yumurtalar sizin sevdiğiniz şekilde az ya da çok kaynatılmış olabilir kahvaltının yanında iki dilim jambon tüketilebilir.

Greyfurt diyeti listesinde Öğle yemeğinde şekerli olmayan Greyfurt suyu özellikle Taze sıkılmış Greyfurt suyu olmalıdır Bunun yanı sıra bol miktarda tüketebilirsiniz Salatada kesinlikle sınırlandırma yoktur ve sanatının yanı sıra Izgara et tüketebilirsiniz.

Greyfurt diyetinde Akşam yemeğinde ise yine Taze sıkılmış Greyfurt suyu yanına sebze yemeği et ya da balık yenilebilir ve tabii ki Salatayı da hiçbir zaman unutuyoruz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi greyfurt diyetinde akşam yemekleri saat 7 den önce yenilmeli ve saat 7 den sonra ağzımıza herhangi bir yiyecek koymuyoruz.

Diyet Listeleri

Meksika diyeti ile zayıflama listesi

11 Aralık 2015

Öncelikli olarak Meksika diyeti nedir ve nereden gelmiştir akıllarda kalan bu soruyu cevaplamak lan konumuza başlayalım.. Meksika diyeti bilindiği gibi Adı üzerinde meksika’dan gelmektedir Meksika’nın orta bölgelerde yaşayan ve son derece sağlıklı olan insanların günlük olarak yaşam standartlarına bu Diyet listesine taşıdık.. Uygulanan diyette burada yaşayan insanların günlük tüketim kalori miktarı usullerine göre yenilmesi gereken besinlerin sıraladık uzman doktorlarımız tarafından gerçekleştirilen Bu diyet listesi son derece sağlıklı ve vücut bütünlüğünü koruyucu bir etkiye sahiptir aynı zamanda uygulanan bu diyet listesi ile kısa sürede bir kaç kilo vererek vücudunuzu düzene sokabilirsiniz.

Meksika diyetinde egzersizler son derece önemli

Diyete başlayacakların bilmesi gereken en önemli husus diyet programının yanısıra günlük olarak egzersiz yapılması da son derece önemlidir Meksika insanın son derece hareketli ve egzersize bir o kadar önem vermektedir Meksika diyetinin besin olarak büyük bir kısmını Baklagiller kabak Mısır ve diğer sebzeler almaktadır hayvansal gıda tüketiminde Meksika diyetinde son derece önemlidir…

Kısa sürede sağlıklı zayıflama

Meksika diyeti uygulayacakları önerimiz bu diyeti hayatınıza geçirmeniz Yani bu diyete bağlı kaldığı süre boyunca haftalık olarak kilo verecek hafta hafta Vermiş olduğunuz kiloları gözle görülür bir şekilde hissedeceksiniz.

Meksika diyet listesi programı

1 gün

Kahvaltı: 2 haşlanmış yumurta, şekersiz sütlü kahve, 1 portakal.
Öğle: 8 adet suda şişirilmiş kuru erik.
Akşam: 1 haşlanmış yumurta ve 1 portakal.

2 gün

Kahvaltı: Kahve, 100 gram yağsız beyaz peynir veya lor peyniri.
Öğle: 1 haşlanmış yumurta ve portakal.
Akşam: 1 armut ve 1 bardak süt.

3 gün

Kahvaltı: Şekersiz çay.
Öğle: 1 domates ve 1 salatalıktan oluşan salata /yağsız, tuzsuz, sirkesiz/, 100 gram beyaz peynir.
Akşam: 1 bardak süt.

4 gün

Kahvaltı: Müsli ve süt.
Öğle: Domatesli ve salatalıklı salata.
Akşam: 2 portakal.

Diyet Listeleri, Sağlıklı Yaşam

Vücuttaki ödemi atmanın 15 yolu nedir

2 Aralık 2015

Vücudumuz bazı nedenlerden dolayı ödem toplar ve yavaş yavaş şişmeye başladı bu durum Türk dünyasından vücudun su toplaması olarak nitelendirilir sizlere bir kaç adımda vücudumuzda toplanan ödemi atmanın Yollarını göstereceğiz.

Özellikle yaz aylarında ve kadınların vücutlarında meydana gelen şişlikler kafalarda acaba kilo mu alıyorum sorusu yaratır. Her sabah kalktığınızda yüzünü şiş kol ve bacaklarınız ağrılı bir şekilde uyanıyorsanız vücudunuzdaki ödemi atmanın yollarını arama vakti gelmiştir.

Ödem nasıl oluşur

Yalnızca yaz aylarında veya sıcak havalarda oluşmaz Uzun süre ayakta durmak fazla tuz ve tatlı tüketimi de ödem oluşmasına neden olur Aynı zamanda günlük olarak yeterli su miktarı tüketilmediği zamanda vücuttan bazı nedenlerden dolayı şişmelerin oluştuğunu görebiliriz bunların bir diğer nedeni de uyku problemleri de uykusuz bir düzeniniz varsa vücudumuzda ödem oluşması normaldir

Benim vücudumda ödem var mı nasıl anlarım

Aşağıda sizlere 15 adımda vücudumuzdan ödemi nasıl atarız hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık fakat Öncelikle sizin vücudunuzda ödem olup olmadığını anlamakla işe başlayalım. Son zamanlarda çok fazla yemek yememenize rağmen veya diyet programları uygulamanıza rağmen hala kilolarınızdan kurtulamadıysanız ya da sabah kalktığınızda elleriniz ve ayaklarınız şişiyorsa vücudunuzda ödem oluşmuş demektir vücudumuzda ödem oluşmasının nedenlerini sizlere yukarıda bahsettik…

Vücudumuzdaki ödemi nasıl atarız

1. sabahları limonlu su için ılık olsun. lmonlu su sindiriminizi harekete geçirir. Yada yeşil çay tüketin.

2. Kahvaltıda süt ürünlerini az tüketin. Süt ürünlerinin şişkinliğe neden olduğu bir gerçek.

3. Sabahları yoga yapın. Hem uyanmanızı ve boyunca rahat hissetmenizi sağlar.

4. Öğleden önce bir bardak ekzotik meyve kokteyli içmek. Böyle bir imkanımız varsa kendinize bir bardak meyve suyu – ananas, papaya ve hindistan cevizi suyu karışımı hazırlayarak tüketin. Bu içecek midede protein emilimini kolaylaştırır ve hızlandırır.

5. Yavaşlayın. Yiyecekleri çok çok çiğneyin ki midenize çok iş düşmesin.

6. Sakız çiğnemeyin. Sakız çiğnemek içinize fazladan hava yutmak demektir.

7. Su için. Çivi çiviyi söker tabiri bu durumda geçerlidir. Ödem sebeplerinden biri de az su içmektir, bu yüzden bol bol su için.

8. Öğleden sonra – yeşillik ve bir avuç haşlanmış tahıldan oluşan salata hazırlayın.

9. Porsiyon kontrolü. Gün boyu yediklerinizde porsiyon kontrolü uygulamaktan vazgeçmeyin.

10. Öğleden sonra: bol lifli bir ara öğünü yiyin. Lifler tokluk hissi ve enerji verir, en önemlisi de sizi ödemden uzak tutar. Gün boyu 25-30 gram lif tüketmeye çalışın.

11. 5 çaylarını atlayın. Sorun içtiğiniz çay değil, yanı sıra tükettiğiniz abur cuburlardır.

12. Akşam yemeği: sebze + protein şeklinde olmalı.

13. Akşam yemeği – tatlı tüketmeyin.

14. Yatmadan önce detox çayı. Zencefil ya da nane çayı içebilirsiniz.

15. Uyku düzeninizi bozmayın – 7-9 saat arası uyumaya çalışın.

Diyet Listeleri

Bir günlük pirinç diyeti ile yarım kilo verebilirsiniz

2 Aralık 2015

Pirinç çok ufak bir tane olmasına rağmen içerisinde E ve B vitaminlerini bulunduran oldukça besleyici ve doyurucu bir besin kaynağıdır vücudun toksinlerden arındırılması konusunda yardımcı olan pirinç içeriğinde bulunan yüksek potasyum ile bağırsaklar için oldukça faydalı ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. Pirinci mide ve bağırsak rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gerekir özellikle yüksek tansiyon hastalar için doktorların önerdiği pirinç içeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde kemiklerinde gelişimine cildin güzelleşmesine ve tırnakların parlaklaşmasını da sağlamaktadır

Pirinç zengin bir karbonhidrat deposudur

Oldukça zengin bir karbonhidrat deposu olan pirinç karmaşık karbonhidrat yapısı ve içeriğindeki düşük yağ seviyesi ile diyet yapacaklar için oldukça ideal ve tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır 100 gram pişmiş pirinç yaklaşık olarak 100 kaloriye denk gelmektedir Bu da pirincin ne kadar düşük kalorili bir yiyecek olduğunu bizlere gösterir.

Tek yemekli diyetler

Genellikle tek yemekli diyetler denildiğinde akla ilk olarak gelen pirinç diyeti gelir. Pirinç diyeti ilk olarak 1940 yılında yüksek puan Kan basıncının tedavisi için kullanılmıştır o günden bugüne birçok kişi tarafından uygulanan pirinç diyeti günlük olarak gerçekleştirildiğinde kişi de yarım kilo kadar bir kilo kaybına neden olmaktadır yapılan pirinç diyeti uygulamalarında pirinç yanına ek olarak meyve ve sebzelerde katılır pirinç diyetinde kesinlikle süt ve et grupları kullanılmaz.

Pirinç diyetinde karşınıza çıkacak temel sorunlar

Prinç diyeti oldukça sıkıcı ve monoton bir diyettir menüsünde çok fazla seçenek olmadığından dolayı kişi kısa sürede bu yapmış olduğu diyetten sıkılır Bu nedenle Uzmanlar pirinç diyetini sadece günlük olarak önermektedirler bu durumda kişi günlük olarak rejimini bitirir ve diğer günler başka diyet programlarıyla devam edebilir Fakat bu uygulandığı aşamaya kadar pirinç diyeti kişiye bir ailem kilo kaybetmesine neden olur

1 günlük prinç diyetinin uygulanması

Sabah ve öğle:

150 gram kahverengi pirinci haşlayın. 4 elmayı küçük küçük doğrayın ve bir bardak su, ve bir kaşık limon suyuyla birlikte öldürün. Elmaları haşlanmış pirinçle karıştırın, iki tatlı kaşığı tatlandırıcı ekleyin, isteğe göre tarçın da ekleyebilirsiniz. Bu karışımı ikiye ayırıp biri yarısını kahvaltıda, diğer yarısını da öğle tüketin.

Akşam: 80 gram kahverengi pirinci haşlayın. 3 domatesin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Taze veya kuru fesleğenle birlikte domatesleri ocakta 5 dakika soteleyin. Pirinçle birlikte tüketin.

Böyle geçen bir gününüz sizi yarım kilodan kurtarır. Haftada bir defa uygulanabilir.

Sağlıklı Yaşam

Zayıflamak için günde kaç adım atmamız gerekiyor ?

1 Aralık 2015

Artık hepimizin cep telefonlarında yani adım sayar bulunmaktadır günlük yapacağımız yürüyüşlerle adımlarımızı hesaplayarak ne kadar kalori harcadığımızı görebiliriz Bu sayede günlük olarak tüketim temiz kalorileri dengeleyerek zayıflama anlamında bilinçli bir şekilde ilerlemiş olacağız adım atarak zayıflama fikri iJaponya’dan geliyor inanışa göre günde 10000 adım atarak sağlıklı kalmak ve kilo vermek son derece kolay Fakat bu fikir bilimsel bir gerçeğe dayanmamaktadır doktorların tavsiye etmiş olduğu minimum eksersizleri bakılırsa bu fikrin doğru olabileceğini ortaya koyabiliriz doğru bir zayıflama için günlük olarak yapılması gereken egzersiz 30 dakikadır…

Zayıflamada mesleğin önemi oldukça fazla

Japonlara göre Günde en az 10000 adım atmak günlük kalori tüketim değerlerini dengelemeniz ve zayıflamak için mutlaka yapılması gereken bir egzersiz bu tanıma göre günde 3000 veya daha az adım atan insanlar hareketsiz insan sınıfına girmektedir. Burada yapılan meslekten son derece önemli çünkü Eğer Mesleğiniz garsonluk veya hemşirelik değil ise ya da buna benzer bir aktivite içerisinde değilseniz 10000 adım sayısına ulaşmanız oldukça güç ş dışında mecburiyetle de mutlaka yürüyüşler yapmanız gerekiyor Bunlardan en etkilisi ise işe giderken ve İşten gelirken yürüyüş yapmaktır.

Adım başına kaç kalori yakıyoruz

Zayıflamak için yürüyüşe öneren doktorlara gelen en sık sorulardan birisi de adım başına kaç kalori yaktığımızdır. Yürüyüş esnasında yakılan kalorinin ne kadar oldu yürüyüş kızımıza bağlıdır Bu adamları hesaplamanın en kolay yolu ise cep telefonlarımızda bulunan Adımsayar cihazların uygulamaların bizlere gösterdiği adım ve yakılan kalori kalori vardır Bunlar hemen hemen aşağı yukarı yapmış olduğumuz kalorilere yakın sonuçlar vermektedir.

Kaç adımda kaç kalori yakarız

Buna bir Örnek vermek gerekirse bir kilometrede bir veya iki bin adım atarız Bu durumda 75 kiloluk bir insan yaklaşık olarak 50 kalori yakıyor demektir yani eğer bir günde 10000 adım atmaya devam edersek yaklaşık olarak 250 kalori ile 600 kalori arasında bir kalori yakımı sağlarız Bu da dengeli beslenme, yapılacak diyet uygulamaları ve egzersizlerle İstediğiniz kiloya yakın bir zamanda kovuşabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Diyet Listeleri

Trabzon hurması diyeti ile çok hızlı kilo verin

1 Aralık 2015

Trabzon hurması çok kısa sürede çok hızlı bir şekilde vücudumuzdan kalori yaktıran kişinin kısa süre içerisinde zayıflamasına yardımcı olan bir diyet listesi Fakat bu diyet listesi mutlaka bir diyetisyen kontrolünde uygulanması gereken bu Diyet listesine uygulamadan önce mutlaka bir Uzman doktora ve uzman diyetisyen danışmalısınız.

Trabzon forması mucizeleri

Trabzon hurması sayesinde kısa sürede ilo verirken içerisinde yüzde 81 su yüzde 0.5 protein yaklaşık olarak yüzde 18 karbonhidrat ve yüzde 0.6 pektinden oluşan bir meyvenin mucizeleri ile karşılaşacaksınız.

Trabzon hurması oldukça doyurucu bir besin kaynağıdır

Içeriğinde potasyum Kalsiyum magnezyum fosfor zengin olan bir meyve olan Trabzon hurması yaklaşık olarak 60 kaloriye sahiptir. Zayıflamaya çalışan ve günlük olarak diyet listesi tutan herkesin listesinde olması gereken bir besin kaynağıdır.

Uzmanlar obezite konusunda uyarıyor

Konuda geçen Trabzon hurması değil orta ve alt derecede kilo verme çabasında olan kişilere verilmektedir aynı zamanda yapmış olduğu diyet listeleri sayesinde kilo verenler için kilosunu korumak amaçlı olarak bu meyve önerilmektedir.

Trabzon hurması diyet listesi

1. gün

Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta; bir bardak sütle ıslanmış müsli, kahve ya da çay.

Öğle: 200 gr haşlanmış dana eti ve buharda pişmiş sebzeler.

Akşam: trabzon hurmalı tavuklu salata – 150 gr haşlanmış tavuk göğsü, 100 gr trabzon hurması, yarım baş kırmızı soğan, 10 gr dövülmüş ceviz ve krema. Tavuğu ve trabzon hurmasını küp küp doğruyorsunuz, ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırıyorsunuz krema ve cevizle süslüyosunuz.

2. gün

Kahvaltı: 50 gr light beyaz peynir, 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kepekli ekmek, kahve ya da çay.

Öğle: 200 gr haşlanmış ya da ızgara balık, taze sebzelerden oluşan zeytinyağlı salata.

Akşam: Trabzon hurmalı pirinç – 100 gr pirinç, 1 adet trabzon hurması, 200 normal su, tuz, tarçın.1 çorba kaşığı sıvıyağda pirinçleri kavuruyoruz üzerine tarçın serpi su ilave ediyoruz, 15 dakika piştikten sonra içine doğranmış trabzon hurmasını da ekliyoruz.

3. gün

Kahvaltı: 1 dilim üzerine bal sürülmüş kepekli ekmek ya da yulaf ezmesi, çay ya da kahve.

Öğle: 50 gr light beyaz peynir + buharda pişmiş sebze.

Akşam: 2 adet trabzon hurmasını doğrayıp fırına veriyoruz, hazır olduklarında üzerine bal ve lor peyniri sürüp yiyoruz.

4. gün

Kahvaltı: 150 gr lor peyniri + bir avuç yaban mersini, çay ya da kahve.

Öğle: Salata: 100 gr peynir, 2 domates, yarım trabzon hurması, susam, zeytinyağ ve limondan oluşan.

Akşam: 150 gr haşlanmış dana eti + sebze salatası, 1 bardak ayran.

5. gün

Kahvaltı: yumurta beyazından yapılmış omlet, 1 dilim kepek ekmeği, domates, çay ya da kahve.

Öğle: 200 gr sığır eti, sebze suyu.

Akşam: 150 gr haşlanmış hindi eti /derisiz/, zeytinyağlı ve limonlu marul salatası, 1 trabzon hurması.

İlla ki bu dediğimiz et çeşitlerine sabit kalmayabilirsiniz, tavuk etide bir tercihtir.

Diyet Listeleri

Kereviz çorbası diyeti ile kısa sürede zayıflayın

1 Aralık 2015

Kereviz son derece sağlıklı ve besleyici bir sebzedir içerisinde a b ve c vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere içerisinde bakır çinko mangan ve benzeri mineraller yer almaktadır besin değeri olarak oldukça yüksek bir değere sahip olan kereviz aynı zamanda zayıflamak isteyenler için de oldukça ideal bir besin kaynağıdır.

Kerevizin vücuda etkileri nelerdir

Kerevizin vücudumuzda birçok faydalı etkisi vardır bunların başlıca etkilerini sizlere sıralamak gerekirse;

– kereviz uyarıcı bir etkiye sahiptir vücuttaki stresin alarak stresi meydana getiren sinir uçlarının sakinleşmesine ve sinirdeki yorgunlukların giderilmesine yardımcı olur.

– Kereviz vücudun güçlenmesine cinsel gücü artırmaya iktidarsızlığın azaltmasında etkilidir.
– Kereviz ağızda meydana gelen kötü kokuların oluşmasına engelleyici bir besin kaynağıdır
– aynı zamanda vücutta oluşan bir takım yaralanmalara ve bazı soğuk algınlığı hastalıklarına karşı da etkileyici bir ilaç görevi üstlenir
– Kereviz Vücuttaki kanı temizler
– sağlık hastalıklarına doktorlarımız genellikle kereviz tüketiminin arttırılmasına ister
– kereviz sivilcelerin azaltılmasında etkili bir rol oynar
– böbrek taşlarının dökülmesine yardımcı olur
– Yüksek tansiyon ve şeker hastalıklarında oldukça etkili ve fayda sağlayan bir besin kaynağıdır
– kereviz aynı zamanda mideyi kuvvetlendirir
– Ağrı giderici bir etkisi vardır
– Cildi temizler ve cilde parlaklık verir
– kereviz aynı zamanda unutkanlığı azaltan bir etkisi de insan üzerinde görülmektedir
– kereviz anne sütünü arttırıcı bir etkisi vardır
– romatizma hastaları genellikle kereviz tüketerek bu şikayetlerin azalmasına sağlarlar

kereviz çorbası nasıl yapılır ?

Sizlerin kereviz çorbasının nasıl yapıldığına dair bir video sunmak istiyoruz bu videoyu izleyerek Siz de kendinize çok güzel bir kereviz çorbası hazırlayabilirsiniz.

Kereviz çorbası diyeti ile kaç kilo verilebilir ?

Kereviz çorbası diyeti ile 14 günde uygulayacağınız aşağıda sizlere vermiş olduğumuz diyet listesi sayesinde yaklaşık olarak 6 kilo verebilirsiniz Bu diyet türü düşük kalorili olmakla beraber her iki ayda bir uygulayabileceğiniz bir diyettir Yani bu diyeti bir ay uygulayıp bir ay uygulamanız gerekmektedir genel olarak sebze ağırlıklı bir diyet listesi hazırladık maliyeti ise oldukça ucuzdur.

Kereviz diyetli listesi

Pazartesi: Çorba + meyve (muz dışında her meyve mümkün);
Salı: Çorba + taze sebze;
Çarşamba: Çorba + taze sebze, haşlanmış patates (biraz);
Perşembe: Çorba, 3 adet muz; yoğurt;
Cuma, Cumartesi: Çorba, 6 adet domates, haşlanmış tavuk eti (sığır, balık)-
Pazar: Çorba, kahverengi pirinç (esmer pirinç), taze sebze.

Diyet Listeleri

7 günlük kısa süreli az kalorili diyet listesi

1 Aralık 2015

Sizlere bu yazımızda sunmuş olduğumuz düşük kalorili diyet programı ile haftada yaklaşık olarak 3 veya 4 kilogram görebilmeniz mümkün oluyor çok kalorili diyetlerin Size uygun olup olmadığına günlük kalori ihtiyacınızı öğrenerek karar verebilirsiniz yapılacak tüm diyet listesi uygulamaları mutlaka bir diyetisyen kontrolünde yapılmalıdır.

Diyet sonucunda 3 4 kilo vermiş olacaksınız

Diyetisyen kontrolünden geçen tüm vücut fonksiyonları kontrol edilerek ve Size uygun diyet programları hazırlanarak sizlere ve vücut yapınıza uygun hale getirilerek sizler üzerinde uygulanır. Diyetisyen tarafından hazırlanmış olan diyet listemiz yaklaşık olarak bir hafta kadar sürecek, diyetimiz sonucunda çok rahat bir şekilde kilo verebileceksiniz.

Düşük kalorili ve sağlıklı diyet programı

Oldukça sağlıklı olan ve düşük kalori içeren diyet programı genellikle orta ve düşük Kilolara sahip olan kişiler tarafından uygulanması gerekir. Bu diyet programları da genellikle uygulayan kişi yaklaşık olarak 1200 1300 kalori almış olacaklar bu oldukça düşük bir oran olmasından dolayı kesinlikle sürekli olarak uygulanması gerekir Bir hafta arayla uygulayabileceğiniz Bu diyet programı sonunda yaklaşık olarak 3 4 kilogram vermiş olacaksınız.

Diyet programı saatleri

Bu diyet programında saatler oldukça önemlidir gün içerisinde tüketilen besinler belli saatler aralarında olmalı ve diyet programına uymalısınız ara öğünler genellikle meyve ağırlıklı ürünler olmakla beraber bu ara öğünlerde özellikle öğleden önce olan aralarda dilediğiniz kadar sevse tüketebilirsiniz.

Diyet listesi nin gün gün uygulama aşamaları

1. gün

Kahvaltı: 250 gram yoğurt ve 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi.

Öğle: 150 gram tavuk göğsü veya balık, domates, 2 dilim tam buğday ekmeği.

Akşam: Fırında sebze yemeği, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.

2.gün

Kahvaltı: 2 peksimet/etimek, 2 çorba kaşığı reçel ya da yarım su bardağı yoğurt.

Öğle: Sebze salatası, haşlanmış patates, yeşil fasulye, 2-3 tane haşlanmış yumurtanın beyazı, domates.

Akşam: 150 gram fırında yağsız pişmiş tavuk, domates ve salatalıktan yapılmış salata (zeytinyağı ile).

3. gün

Kahvaltı: 2-3 kaşık yulaf ezmesini yarım bardak su ile pişiriyoruz, soğuyunca da yanına bir muz doğruyoruz.Kahvaltımız bu.

Öğle: 250 gram yağda pişmiş ya da tercihinize göre balık.

Akşam: 2 dilim ekmeğin arasına hindi veya tavuk eti koyarak sandviç hazırlıyoruz. Yanına salatalık ve domates salatası.

4. gün

Kahvaltı: 4 yumurta akından ve lor peynirinden yapılmış omlet.

Öğle: Buharda pişmiş sebze /tercihinize göre/.

Akşam: 150 gram ızgara balık.

5.gün

Kahvaltı: 3. günün kahvaltısı gibi.

Öğle: 1 porsiyon sebze veya tavuk çorbası, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Akşam: Buharda pişmiş sebze.

6.gün

Kahvaltı: 200 gram yağsız peynir, 1 elma.

Öğle:100-150 gram hindi veya tavuk göğsü. Lahana, salatalık ve havuçtan oluşan salata.

Akşam: 4 yumurta beyazından oluşan omlet, 1 domates.

7.gün

Kahvaltı: 2 dilim tam buğday ekmeği, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, mevsim meyvesi.

Öğle: 2 dilim tam buğday ekmeğinden ve 60-120 gram tavuk göğsünden oluşan sandviç. Yanına domates, salatalık, mevsim meyvesi.

Akşam: 150 gram ızgara balık. Domates, salatalık, 100 gram zeytin ve 100 gram lor peynirinden oluşan salata.