Trabzon hurması çok kısa sürede çok hızlı bir şekilde vücudumuzdan kalori yaktıran kişinin kısa süre içerisinde zayıflamasına yardımcı olan bir diyet listesi Fakat bu diyet listesi mutlaka bir diyetisyen kontrolünde uygulanması gereken bu Diyet listesine uygulamadan önce mutlaka bir Uzman doktora ve uzman diyetisyen danışmalısınız.
Trabzon forması mucizeleri
Trabzon hurması sayesinde kısa sürede ilo verirken içerisinde yüzde 81 su yüzde 0.5 protein yaklaşık olarak yüzde 18 karbonhidrat ve yüzde 0.6 pektinden oluşan bir meyvenin mucizeleri ile karşılaşacaksınız.
Trabzon hurması oldukça doyurucu bir besin kaynağıdır
Içeriğinde potasyum Kalsiyum magnezyum fosfor zengin olan bir meyve olan Trabzon hurması yaklaşık olarak 60 kaloriye sahiptir. Zayıflamaya çalışan ve günlük olarak diyet listesi tutan herkesin listesinde olması gereken bir besin kaynağıdır.
Uzmanlar obezite konusunda uyarıyor
Konuda geçen Trabzon hurması değil orta ve alt derecede kilo verme çabasında olan kişilere verilmektedir aynı zamanda yapmış olduğu diyet listeleri sayesinde kilo verenler için kilosunu korumak amaçlı olarak bu meyve önerilmektedir.
Trabzon hurması diyet listesi
1. gün
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta; bir bardak sütle ıslanmış müsli, kahve ya da çay.
Öğle: 200 gr haşlanmış dana eti ve buharda pişmiş sebzeler.
Akşam: trabzon hurmalı tavuklu salata – 150 gr haşlanmış tavuk göğsü, 100 gr trabzon hurması, yarım baş kırmızı soğan, 10 gr dövülmüş ceviz ve krema. Tavuğu ve trabzon hurmasını küp küp doğruyorsunuz, ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırıyorsunuz krema ve cevizle süslüyosunuz.
2. gün
Kahvaltı: 50 gr light beyaz peynir, 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kepekli ekmek, kahve ya da çay.
Öğle: 200 gr haşlanmış ya da ızgara balık, taze sebzelerden oluşan zeytinyağlı salata.
Akşam: Trabzon hurmalı pirinç – 100 gr pirinç, 1 adet trabzon hurması, 200 normal su, tuz, tarçın.1 çorba kaşığı sıvıyağda pirinçleri kavuruyoruz üzerine tarçın serpi su ilave ediyoruz, 15 dakika piştikten sonra içine doğranmış trabzon hurmasını da ekliyoruz.
3. gün
Kahvaltı: 1 dilim üzerine bal sürülmüş kepekli ekmek ya da yulaf ezmesi, çay ya da kahve.
Öğle: 50 gr light beyaz peynir + buharda pişmiş sebze.
Akşam: 2 adet trabzon hurmasını doğrayıp fırına veriyoruz, hazır olduklarında üzerine bal ve lor peyniri sürüp yiyoruz.
4. gün
Kahvaltı: 150 gr lor peyniri + bir avuç yaban mersini, çay ya da kahve.
Öğle: Salata: 100 gr peynir, 2 domates, yarım trabzon hurması, susam, zeytinyağ ve limondan oluşan.
Akşam: 150 gr haşlanmış dana eti + sebze salatası, 1 bardak ayran.
5. gün
Kahvaltı: yumurta beyazından yapılmış omlet, 1 dilim kepek ekmeği, domates, çay ya da kahve.
Öğle: 200 gr sığır eti, sebze suyu.
Akşam: 150 gr haşlanmış hindi eti /derisiz/, zeytinyağlı ve limonlu marul salatası, 1 trabzon hurması.
İlla ki bu dediğimiz et çeşitlerine sabit kalmayabilirsiniz, tavuk etide bir tercihtir.
İlk Soruyu Siz Sorun