Diyet Listeleri

Diyet Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

6 Kasım 2014

Zeytinyağlılar deyince lahana sarmasını söylemeden geçmek mümkün değildir.  Lahananın iyi hazırlanmış bir içle harika bir lezzete dönüşmesinin yanında sağlık açısından da mükemmel bir toksin atıcı olduğu kabızlığa kansızlığa iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Ayrıca Müthiş bir vitamin ve mineral deposu olduğundan bol bol tüketilmesinin sağlığa hatta cildin güzelleşmesine bile etki ettiği söylemek mümkün. Lahananın zayıflamaya olan etkisi ise herkesin malumudur. Zayıflatan bir sebze olduğundan son dönemlerinde lahana zayıflama hapları zuhur etmiştir. Fakat en güzeli lahanayı çeşitli yemeklerde ve çorbalarda kullanmaktır.

Hem doğal beslenmiş olursunuz hem de bu harika lezzetten tatmanın zevkine varırsınız. Diyetzeytinyağlı lahana sarması da bu lezzetlerin başında gelir.

Malzemeler; 1 küçük beyaz lahana, 2 su bardağı pirinç, 2 küçük veya 1 büyük soğan, 2 domates, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı, kuru nane, kuru reyhan, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ( baharatlar  damak zevkine göre ayarlanabilir ama birer tatlı kaşığı yeterli gelmektedir).

Yapılışı;

Lahananın yapraklarını ayırıp geniş bir tencere içinde haşlayın. Haşlanma süresi lahananın cinsine göre değişir o yüzden kontrol ederek çok sert kalmadan ve çok aşırı yumuşak olmadan almak gerekir. Sudan alınmış lahanalar bir kenarda soğurken içi hazırlayabilirsiniz. Soğanları ince ince kıyıp baharatlar ve tuzu ekleyip elinizle ovalayarak karıştırın. Bu noktada soğanlar tuzunda yardımıyla biraz sulanmalı. Daha sonra yıkadığınız pirinci diğer malzemeleri ve zeytinyağın yarısını ekleyin. Sarımsağı da çok küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz.

İç hazır olduğunda soğumuş olan lahanaların üstüne tuzluk yardımıyla tuz serptikten sonra sarabilirsiniz. Çok kalın sarılması pişmesi süresini uzatarak zaten haşlanmış olan lahanaların dağılmasına sebep olacağından mümkün olduğu kadar kalın olmamasına dikkat edin. Kalan zeytinyağı sarılmış lahanaların üstüne gezdirerek dökün. Tencerenin üzerine bir tabak kapatarak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk servis yapabilecek bir yemektir. Ayrıca yoğurtla müthiş bir ikili olur. Şimdiden afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan Dukan Diyeti Kullanıcı Yorumları başlıklı makalemizde (video), 4 evre ve aç kalmadan zayıflamak hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun