Diyet Listeleri

2015 Ramazanda Susuzluk Giderme Yöntemleri

28 Kasım 2013

İki önemli dini bayramımızdan biri olan Ramazan Bayramı  tarihi her yıl değişmekte olup genellikle yılın başlarında diyanet işleri başkanlığının resmi sitesinde yayınlanıp kamu oyuna duyurulur. Bayram dönemi önceden bilmek insanlar için çok önemlidir çünkü başka şehirlerde yada başka ülkelerde yaşayan insanlar ramazan bayramını aileleri ile beraber geçirmek istedikleri için tatil ve yolculuk planlarını daha önceden yapmak isterler. Ramazan bayramında insanları asıl zorlayan kısım oruç dönemidir. Bilinçsiz yapılan oruç zamanında insanlar aşırı susuz kalarak vucut hücrelerine zarar verebilirler. Ramazanda susuzluk gidermek için yapılması gereken ilk ve en önemli şey iftarla birlikte sahur saatinin sonuna kadar belirli aralıklarla daima su içmektir

Unutmayınız ki insan yemek yemeden günler hatta haftalarca yaşayabilir ama bir insan susuzluğu 4 günden fazla dayanamaz ve ölür. Suyun bu kadar önemli olduğunu bilmeliyiz ve su içme bilincini kesin olarak oturtmalıyız. Özellikle ramazan döneminde herkes açlıktan yakınır suya çok fazla bir rağbet yokmuş gibi görünür. Ama eğerki ramazan yani oruç dönemi yaz ayını denk gelmiş ise ısınan sıcak havaların da etkisi ile suyun oruç tutmada ki gerçek değerini anlarız. O zaman herkes ramazanda susuzluk giderme yöntemlerine başvurur.

Ramazanda susuzluk gidermek için başta da belirtildiği gibi olmazsa olmaz yegane yöntem iftar saati ile başlayıp sahurun son dakikakasına kadar belirli aralıklarla her daim su içerek vücudun su ihtiyacını her daim karşılamalısınız. Diğer çok önemli bir husu s ise aşırı su ve yağ tüketimidir. Almış olduğunuz her ekstra tuz vücudunuzdan ekstra su harcamaktadır. Yani günlük olarak 2 – 2,5 su tüketmek bir insan için ideal ise tuz tüketimi aşırı olan bir insanda bu değer 3 – 3,5 litreye kadar yükselmektedir. Aynı zamanda tüketilen yağda çok önemlidir. Çünkü yağların sindirimi sırasında vücut ekstra olarak su harcaması yapmaktadır bu da aynı şekilde vücudunuzdan sıvı azalmasına yani susuz kalmanıza sebep olur. Bu yüzden susuz kalmamak için yiyeceklerinizde mümkün olduğu kadar daha az yağlı ve daha az tuzlu besinler tercih etmelisiniz.

Su Nasıl İçilir

Bir önceki yazımız olan 2015 Ramazan Ne Zaman Başlıyor ? başlıklı makalemizde 2015 ramazan ne zaman, 2015 ramazan ne zaman başliyo ve 2015 ramazan ne zaman başlıyor hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Diyet Mantar Protein hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun