Diyet Listeleri

2015 Ramazanda İftarda Yenilebilecek Hafif Yemekler Nelerdir ?

18 Kasım 2013

Ramazan ayı her yıl 11 gün farklılık göstermesi nedeniyle farklı aylara denk gelen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle insanların oruç tutarken oluşturdukları en temel konulardan birisi ise iftar vakti gelince yemek konusu olacaktır. Orucun en önemli kısımlarından birisi olan iftar sofraları, yoğun bir israfın olmasına neden olacaktır. Bunun nedeni ise insanların gündüz olan açlıklarının gece olan baskın yemek yeme isteği ile birleşmesi sonucunda anormal bir yeme bilincinin doğması olacaktır. Aynı zamanda oldukça fazla yapılan yemek nedeniyle israf olan birçok sofra olacaktır. Özellikle yaz aylarına denk gelen son birkaç yılın ramazan ayı, insanların olağan bir şekilde oruç tutmasında etkili olan ramazanda iftarda yenebilecek hafif yiyecekleraraştırılmasını sağlamıştır.

Ramazanda iftarda yenebilecek hafif yiyecekler konusunda, gerçek bir araştırmaya ihtiyaç vardır. Yaz aylarına denk gelen bir ramazan akşamı için mutlaka yoğurtlu olan hafif yemekler çok daha fazla tercih edilmelidir. Özellikle serin olan meyve ve sebze ağırlıklı yemeklerden hoşlanmanız yerinde olacaktır. Gerçek bir etçil olan insanlar için ağır yemekler gün içinde oruç halinde size baygınlık vereceği için sıcaklarda bunalmamak için yoğurtlu olan yemeklerin tercih edilmesi yerinde olacaktır. Aynı durumlar sahur zamanları içinde geçerli olacaktır. Keyifli bir ramazan halinde insanların mutlu bir iftar hali geçirmeleri için mutlaka akşam yemeklerinde hafif olan yiyecekler gerekecektir.

Ramazanda iftarda yenebilecek hafif yiyecekler, az ve sık beslenme ilkesine ayak uyduran insanlar nedeniyle oldukça keyifli ve uzun süren bir oruç nedeniyle dikkatli beslenmesi gereklidir. Doymuş yağ içeren ürünlerin mutlaka mutfaktan ramazan ayı boyunca uzak tutulması gerekecektir. Daha sonrasında ise yüksek tansiyon hastası olan kişilerin oruç tutması durumu olduğu zaman mutlaka baharatlı olan yiyeceklerden uzak durması da önemlidir. Bu nedenle yemek için meyve ağırlığını tercihi etmeniz iftar sofralarında ağırlık hissini azaltacak olan bir durum oluşturacaktır. Su tüketimi de ayrıca önemli olduğu için mutlaka dikkatli olunması gereklidir. Tatlılar içinde hafif olan sütlü tatlıların tercihi de yine ramazan ayında dikkat edilmesi gereken bir diğer olumlu yön olacaktır.

hafif yemekler

Bir önceki yazımız olan 2015 Ramazanda Susuzluk Giderme Yöntemleri başlıklı makalemizde ramazanda susuzluk, ramazanda susuzluk çekmemek ve ramazanda susuzluk çekmemek için hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun