Diyet Listeleri

1100 Kalorilik Diyet Listesi

24 Kasım 2013

1100 Kalorilik Diyet Listesi

Uzun sürede fakat dengeli ve son derece sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için 1100 kalorilik diyet tavsiye edilmektedir. Uzman diyetisyenlerin tavsiyelerinden de görüldüğü üzere uzun süreli kilo vermenin son derece sağlıklı olduğu bilinmektedir. Fakat bilindiği üzere sadece diyet yapmak istenen etkiyi sağlamamaktadır. İstenen başarıyı sağlamak için spor yapmak büyük bir önem taşımak. Spor yapmaya fırsat bulamayanlar için ise günlük en az 1 saat yürüyüş yapılması tavsiye edilmektedir. Yeteri kadar yürüyüş ve bu diyetin uygulanması sayesinde kişiler istedikleri kilolara sağlıklı bir şekilde ulaşabilmektedirler. Tüm bunların yanı sıra diyet listesinde verilen öğünlerin eksiksiz olarak uygulanması gerekmektedir. Ayrıca bu diyet sayesinde insanların dengeli beslenmesi de sağlanmaktadır.

Diyet listesine göre sabah kahvaltısında 1 kibrit kutusu büyüklüğünde dil peyniri salatalık domates 1 ince dilim ekmek ve bunların yanında isteğe göre şekersiz çay veya kahve içilebilmektedir. Öğle yemeğinde de 1 kepçe çorba ile başlangıç yapılması tavsiye edilmektedir. Sonrasında ise 100 gr tavuk 1 küçük bardak ayran salata ve kepekli 1 dilim ekmek yeterli olmaktadır. Akşam yemeğinden önce ise ikindi vaktinde bulunan ara öğünün unutulmaması gerekmektedir. Bu ara öğünde 1 porsiyon meyvenin yenilmesi tavsiye edilmektedir. En önemli konu ise akşam yemeğinin doğru vakitte yenilmesidir. En geç saat 18.00 19.00 arasında yenilmesi gerekmektedir. Akşam yemeğinde 8 yemek kaşığı sebze yemeği yarım kâse yağsız yoğurt yine aynı şekilde yağsız salata 4 yemek kaşığı erişte dışında herhangi bir şeyin yenilmemesi gerekmektedir.

Ayrıca istek doğrultusunda yatmadan önce 2 porsiyon meyve yenilebilmektedir. Meyve seçimi kişilerin kendilerine bırakılmaktadır. Bu diyetin haftalık uygulanması sonucunda 2 kilo verilmesi hedeflenmektedir. Diyet haftalık periyotlarla kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Etaplar halinde kalıcı zayıflama diyetleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun