Malzemeler• 4 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü yarım
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak, soyulmuş ve doğranmış
• 1 parça taze zencefil kökü, kıyılmış
• 2 mango – soyulmuş ve doğranmış
• 2 yemek kaşığı elma sirkesi
• 1 çay kaşığı beyaz şarap
• 1/4 bardak kıyılmış taze kişniş
• 4 yemek kaşığı barbekü sosu
• 1 ufak boy kıyılmış kuru soğanHazırlanışı1. Barbekü sos, tuz ve karabiber ile tavuk göğsünü iyice karıştırın. Önceden hazırlanan sıcak ızgara üzerine yerleştirin. Her tarafı eşit olarak pişene kadar yaklaşık 15 ila 20 dakika pişirin. Ateşten alın, bir kenara koyun ve sıcak tutun.2. Orta ateşte, orta boy tavada zeytinyağı ile sarımsağı yaklaşık 1 dakika boyunca kavurun. Zencefil ve mangoyu karıştırın ve mango yumuşayıncaya kadar, 3 ile 4 dakika pişirin. Elma sirkesi ve beyaz şarap ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip ateşten alın.3. Kişnişi ve kuru soğanı, ılık hale gelen mango karışımına ilave edin. Et ile beraber servis edin.Not: İsteğe göre etin yanında; hafif limon ve tuzlu ile tatlandırılan avakado ile de servis yapılabilir.Tarifler Pınar Reyhan Başaran
Bir önceki yazımız olan Şok Diyet Listesi 3 Günde 2 Kilo Ver başlıklı makalemizden de bilgiler alabilirsiniz.
İlk Soruyu Siz Sorun