Diyet Listeleri

Diyet Pasta Tarifi 2015

28 Kasım 2013

DİYET PASTA TARİFİ

Diyet yaparak kilo vermeye çalışan insanların da pasta yeme hakkı vardır. Ama diyetleri bozulur endişesi ile bir türlü pasta yemeye yanaşmazlar, uzmanlar da onlar için pek çok diyet pasta tarifi hazırlamışlar. Biz sizlerin isteklerini göze alarak bu tariflerden birkaç tanesini size sunmaya hazırız, bakalım yapıp yiyecek misiniz? İşte diyet pasta tarifi:

1 bardak esmer şeker

1 yemek kaşığı zeytin yağı

2 paket kepekli bisküvi

1 küçük paket kakao

Vanilya, kabartma tozu

1 bardak yağsız süt

3 yemek kaşığı un

Zeytin yağı ve bisküviler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup devamlı karıştırarak unların top, top olmasını engelleyin ve kaynamasını sağlayın. Kepekli bisküvilerin yarısını bir tepsiye dizerek üzerlerine pişirdiğiniz bu sütlü muhallebiyi dökün, diğer yarısını da diğer bisküvileri hepsinin üzerine dizdikten sonra üste dökün, pastanız hazırlandı bile.

Bir diğer diyet pasta tarifi:

2 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı yulaf unu

Vanilya, kabartma tozu

2 yemek kaşığı tatlandırıcı

Malzemelerin hepsini bir güzel mikser ile çırpın ve fırın tepsisine dökün, önceden ısıttığınız 170 derecedeki, fırınınıza koyup pişirin. Bu arada,

2 su bardağı diyet süt

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı tatlandırıcı ve 1 yemek kaşığı kakao ile muhallebi pişirin, fırından çıkardığınız keki ortadan ikiye bölerek bu muhallebiden önce arasında, sonra da kalanını üzerine sürerek pastanızı tamamlayın. Dilerseniz pastanızın ortasına kivi veya elma dilimleri ile süslemeler de yapabilirsiniz. Normal şeker yerine tatlandırıcı ve yulaf ununun kullanılması sizin hiç düşünmeden diyet yaptığınız halde bu pastayı yemenizi sağlayacaktır. Kilo alma endişesi olmadan yaparak yiyeceğiniz bu pastaları konuklarınıza bile ikram edebilirsiniz.

Diyet pasta tarifleri — Resimli Yemek Tarifleri
Bir önceki yazımız olan Acil Kilo Vermek İçin Özel Diyet Listesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun