Diyet Mücver
Yazın çok tüketmeye çalışın. Çünkü kabağın mevsimidir. Gerçi her mevsimde kolaylıkla bulabilirsiniz ama zamanında yememiş olursunuz. Lif açısından zengin bir gıdadır. Bağırsak sisteminin çalışmasında yardımcı olur. İ yemek olarak yaptığınızda içine bulgur eklediğinizde besin değerini artırmış olursunuz.
Malzemeler:
- 2 tane orta boy kabak
- 3 dal dereotu
- 2 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
- İsteğe göre tuz
- İsteğe göre karabiber
- Malzemenin kızartılmasına göre sıvıyağ
Hazırlanışı:
Kabakları kabuklarını tıraşlayın. Rendenin kalın tarafıyla iri bir şekilde rendeleyin, fazla suyu varsa sıkın. Yumurtanın akını bir kabın içine alın köpük köpük olana kadar çırpın. Dereotu ve soğanları temizleyin, ince bir şekilde doğrayın. Diğer bir yandan ayrı bir kabın içine unu, kaşar peyniri rendesini, tuz ve karabiberi koyun hepsini boca edin. Doğramış olduğunuz dereotu, yeşil soğan ve kabağı unlu karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurta akını yavaş yavaş ilave edin ve iyice yedirin. Her tarafı eşit bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Kızartmak için bir tavanın içine sıvıyağı dökün ve yağın kızmasını bekleyin. Kabaklı karışımdan kaşık yardımıyla alın ve tavanın içine koyun. Her iki tarafını kızarttıktan sonra, kâğıt havlunun üzerine alın. Yğını çekmesi için biraz bekleyin sıcak iken servis yapın. Afiyet olsun.
Bir önceki yazımız olan Ot Diyeti Listesi Nasıl Yapılır 4 Kilo Ver başlıklı makalemizde 5 miles, armut ve atak devresi hakkında bilgiler verilmektedir.
İlk Soruyu Siz Sorun