Diyet Tavuk Yemeği
Not: Tavuk yemeği yaparken mutlaka derisini alın.100 gr bir tavuğun kalorisi 60 kalori civarında düşer.
Malzemeler:
- 4 adet piliç göğsü
- 3 tane arpacık soğan
- ½ limon suyu
- 125 gram keçi peyniri
- 2 diş sarımsak
- ½ demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tane domates
- Taze fesleğen
- Taze kekik
- Tuz
Hazırlanışı:
Göğüs etlerini kesme tahtasında ortadan ikiye elimizle bastırarak yatay bir şekilde birbirinden ayrılmayacak şekilde kesin. Dört parça piliç etini aynı şekilde hazırlayalım.(kitap sayfası gibi) aralarına yağlı kâğıt koyun. Keçi peynirini bir kâsenin içinde çatal yardımıyla ezin. Yeşilliklerin hepsini ince bir şekilde doğrayın. Peynirin içine limon suyunu ve baharatları ilave edin. Göğüs etlerinin içindeki yağlı kâğıdı kaldırıp orta kısımdan başlayarak peynirli karışımdan koyun ve sıkı bir şekilde rulo yapın. İç kısımlarını yaprak sarıyormuş gibi katlayın ki malzemeler dökülmesin.
Aynı şekilde diğer piliç etlerine de aynı işlemi yapın. Rulo yaptığınız tavuk etlerini alüminyum folyoya sarın ve sıkı bir şekilde paketleyin. Bir tencerenin içine sıcak su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine kevgir yardımıyla tavukları içine koyun. 15 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocağın üstünden indirin. Suyun içinden etleri çıkarmayın, soğumasınlar.
Bir tavanın içine arpacık soğanları doğrayın, sarımsakları da doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri rendeleyip soğanların içine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek sosun yapımını tamamlayın. Sudan çıkan piliçlerin alüminyum folyolarını açın. 1 parmak kalınlığında kesin ve üzerine domates sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Bir önceki yazımız olan Diyet Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.
İlk Soruyu Siz Sorun