Diyet Listeleri

Diyet tedavisi, Şişmanlık Tedavisi, Zayıflık Tedavisi

16 Kasım 2013

Beslenme alışkanlıkları ve dengeli beslenme konusu yaşam boyunca üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisidir. Çünkü beslenme alışkanlıkları sağlımızla birebir etkisi olan, insanın sekasını ve fiziki gelişimini etkileyen en önemli unsurlardan birisidir. Bir toplumdaki bireylerin nasıl besleneceğini bilmesi ve sağlıklı beslene bilmesi için toplumun bu konuda eğitilmesi gerekmektedir.

Eğitimin Beslenme alışkanlıklarımızdaki rolü nedir ?

Eğitim toplumun beslenme konusunda nasıl davranması gerektiğini dengeli beslenerek yanlış ve olumsuz beslenme alışkanlıklarının ortadan kaldırılması ile olur. Bu nedenle ilkokul çağında başlanması gereken ve üzerinde şiddetle durulması gereken beslenme konusu çocuğa aşılanmalı ve aile de çocuklarının dengeli beslenmesi konusunda ona örnek teşkil etmeleri gerekmektedir. Yapılan araştırmalar dengeli beslenen ve beslenmeyen çocuk bireylerin gelişim çağı sonrasında metal ve fiziksel gelişimlerinin öğrenme yeteneklerini nasıl değiştirdiği konusunda çok net örnekler sunmaktadır. Bu örnekler incelendiğinde sağlıklı beslenen bireyin daha sağlıklı bir hayat sürdüğünü tercihlerini daha doğru kıldığını ve her yaşta ideal olması gereken kiloda hayatını sürdürdüğü gözlemlenmiştir.

Diyet Programları nasıl uygulanmaya başlar ?

Sağlıklı diyet programları bir uzman diyetisyen kontrolünde öncelikli olarak bireyin Check-Up geçirmesiyle başlar. Bir takım fiziki tahliller, kan tahlilleri ve gerekli aşamalar bireyin hormonal ve metablik problemleri incelenerek bireyin hem sağlığı hemde kiloları kontrol altına alınır. Eğer bireyin fiziki bir rahatsızlığı varsa diyet ile beraber bu sağlık sorunları da tedavi edilmeye çalışılır.

Diyet programları oluşturulurken önemli olan hususlar nelerdir ?

Diyet programları oluşturulurken bireye ait önemli hususlar; Bireyin boyu, kilosu, yaşı, cinsiyeti, yaşam şartları, fiziksel aktivileri değerlendirilir. Diyet programları hazırlanırken tüm bu husular diyetin devamlılığı için son derece önemlidir.

Diyet yaparken bir diyetisyene ihtiyaç varmıdır ?

Diyet yapmaya karar verdiyseniz kesinlikle bir diyetisyene ihtiyacınız vardır. Uzman sizin için uygun olacak diyeti yapacağı Check-Up sonuçları fiziki şartlarınız ve yaşam şartlarınıza göre belirleyecektir. Diyet kişiye özel olmalıdır ve bunu sağlayacak olanda diyetisyendir. Durumun akışına göre diyetiyen uzman haftalık olarak diyet programlarınızı belirleyecek ve programları arasıra değiştirerek metabolizmanın ve enerji harcamasının maximum düzeyde tutulması sağlayacaktır.

Diyete yaparken yanlızca kilolarla mı mücadele ederiz ?

Hayır. Diyet yaparken başta kendimiz olmak üzere psikolojimizle de mücadele ederiz. Bu durum zor bir süreçtir. Çünkü her ne kadar yavaş yavaşta ilerlesek alışık olmadığınız bir düzene geçeceksiniz. Bu sizin tüm moral motivasyonunuzu etkileyecektir. Diyete ve yeni yaşam şartlarınıza alışırken diyet tedavisine ek olarak psikolojik danışmanlık hizmeti alınabilir.

 

Bir önceki yazımız olan Süper Diyet ! 5 Günde 3 Kilo Verilen Dukan Diyeti hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun