Altın günlerinin ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan mücver, yapımı kolay Altın günlerinin ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan mücver, yapımı kolay, bir o kadar da pratik bir lezzettir. Genellikle kabak ve maydanoz, yeşil soğan gibi sebzelerle hazırlanan ve oldukça lezzetli olan mücver, yağda kızartıldığından, diyet listelerinde pek yer almaz. Aslına bakarsanız sebze içerdiğinden, çocuklar için de yemeleri tavsiye edilen bir aperatiftir. Yemek öncesi ara sıcak olarak da servis edilen mücveri, diyet listenize uygun olarak hazırlayıp, rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca kabak, lif açısından oldukça zengin bir gıda olduğundan, mutlaka yenilmelidir. Peki, diyet mücver nasıl hazırlanır? İşte diyet mücver tarifi…
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1-2 dal dereotu
- 1-2 dal maydanoz
- 1-2 adet yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı un( kepekli un da tercih edebilirsiniz)
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- Az miktarda tuz
- Karabiber
- Yapışmaz tava
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Tüm yeşillikleri ince ince doğradıktan sonra bir kaba alın. Daha sonra içerisine un, yumurta, peynir, tuz, karabiberi de ekledikten sonra karıştırmaya başlayın. Karışımı karıştırırken, yapışmaz tavaya bir miktar yağ ekleyin ve karışımdan bir miktar alıp tavaya atın. Yaklaşık 2-3 dakika bir tanesinin pişmesi için yeterli olacaktır. Afiyet olsun…
İlk Soruyu Siz Sorun