Diyet Listeleri

2015 Ramazan Diyetleri

5 Kasım 2014

Kadınlar dönem dönem kilo kompleksine girerek depresyon yaşayabilirler. Bu kilo problemlerinin oluşmasında en önemli hata beslenme bozukluğudur. Bazıları sadece porsiyon küçültüp yediği şeylerin kalori değerini hesaplamamaktadır. Bazı insan yağ vermek adına hiç bir şekilde bir gram yağ bile tüketmemektedirler. Bu tehlikeli bir durumdur çünkü zaman içerisinde kas yıkımına sebep olabilir. Kilo vermek isteyen her bireyin spor alışkanlığına sahip olması gerekmektedir. Büyükçe paralar verilerek kayıt olunan spor salonları şart değil insan hery yerde yürüyüş yapabilir koşu yapabilir. Denize sahip illerde oturan insanlar yaz dönemi içinde yüzebilir. Hatta kalori yakma bakımından ve bütün vücut kaslarını çalıştırması bakımından yüzme çok kaliteli bir spordur. Eğer spor yapma imkanınızın kısıtlı olduğu bir dönemdeyseniz, mesela ramazan dönemi gibi. Bu dönemlerde elinizde ki tek çare yediklerinize dikkat ederek porsiyonlarınızı küçük tutacağınız ramazan diyetleri uygulamaktır.

Ramazan dönemi içerisinde herkesin çok sık olarak sorduğu soru ‘ gün boyu tek bir öğün yiyoruz nasıl kilo alıyoruz ‘ sorusudur. Evet günde anda öğün olarak bir öğün yiyorsunuz ama o açlık hissi ile normalde yiyeceğinizin iki üç kat fazlasını yiyorsunuz. Bu tür durumlara engel olmalı kendinizi frenlemelisiniz. Her şeyden önce masadaki her şeyden yemeliyim düşüncesini aklınızdan silmeli , yok etmelisiniz. Çünkü insanların en büyük hatası doydukları halde yemek yemeye devam etmeleridir. Kendi başınıza bu işi beceremiyor iseniz mutlaka bir profesyonel diyetisyen eşliğinde ramazan diyetleri uygulamalısınız.

Ramazan diyetleri  genellikle sahurda : 1 dilim yağsız peynir ( 25 – 30 gram arası ) 1 adet yumurta 1 adet kepekli ekmek ve bolca domates salatalık yeşillikle yapılmış olan salatalardır. Akşam sahurda ise kırmızı et yenecek ise 60 gram ve kesinlikle yağda pişmemiş ( ızgara, fırında ve ya haşlama ) yanında haşlanmış sebzeler ve ya 1 kase çorba ( aynı zamanda bir dilim ekmeğe ve 2 – 3 kaşık yağsız pişmiş makarna ve ya pilava denktir ). Aynı zamanda 200 gram kadar yoğurtta tüketebilirsiniz. Bu sayede mideniz yoğurt sayesinde şişebilir ve ekstra yemek yeme ihtiyacı duymazsınız. Yemeklerden sonra tüketilen meyve kan şekerinizi düzenlemeye yardımcı olur.

Ramazan ayi resimleri

Bir önceki yazımız olan Kalıcı Kilo Vermek İçin Yöntemler başlıklı makalemizde kalıcı kilo verme, kalıcı kilo verme diyet listesi ve kalıcı kilo verme diyetleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun