Diyet Listeleri

2015 Ramazanda Diyet Listesi

5 Kasım 2014

En güzel bayramlarımızdan biri olan ramazan bayramı her yıl herkes için coşku ile kutlanmaktadır. Türk kültürünün dini bütününü koruyarak günümüze kadar gelmiş ve her yıl bayram dönemi sevinç içinde kutlanmaya devam etmektedir.Bu dönem içinde yemek tüketimi normalin yaklaşık iki hatta üç katına çıkabilir. Gittiğiniz her yerde ikram edilen birbirinden güzel yemekler , kimsenin hayır diyemeyeceği cinsten olabilir. Bayram dönemi süreci içinde yapılan envai çeşit tatlılar yağlı yemekler ramazan sonunda tartıya çıktığınızda size kabus olarak geri dönebilir. Özellikle oruç dönemi boyunca yapılan sağlıksız beslenmeler vücudunuzda yağ birikmesine sebep olabilir. Bu yağ depolamanın asıl sebebi sahur saatinden sonra direkt olarak uykuya geçilmesidir. Vücut almış olduğunuz besinleri sindirme imkanı bulamadığı için direkt olarak depolama işlemine yönelir. Son dönemlerde iyice yaygınlaşmış ramazanda diyet listeleri hemen hemen her diyestisyen tarafından yayınlanmaktadır.

Ramazan dönemi dikkat edilmediği takdirde en çok kilo alınabilecek dönem haline dönüşebilir. Gün boyu hiçbir şey yememiş olmanız bir süre sonra metabolizmanın tarafından kabul edilerek , açlık hissinin azalmasına sebep olur. Ne zaman ki kan şekeriniz düşer o zaman açlık hissiniz daha fazla artar. Özellikle iftar saatine yakın acıkma hissi oldukça arttığı için insan kendini kontrol edemeyerek gün içinde normal yediğinin katlarca fazlasını iftar saati içinde tüketebilir. Bu tür hatalar bilinçsiz kilo alımının sebebidir o yüzden ustaca hazırlanmış ve eğer mümkünse bir diyetisyen eşliğinde ramazanda diyet listesi uygulanmalıdır.

Peki bu ramazanda diyet listeleri neler içerir ? Düzenli bir öğün olmadığı için diyet uygulamak metabolizma hızına zarar verir mi gibi sorular her insan tarafından tartışılmaktadır. Bi kere en önemlisi ramazan boyunca tüketilecek sebze ve meyve miktarının oldukça fazla olması gerekir.  Çünkü sebzeler posalı besinler oldukları için sizi tok tutacaklardır. Meyveler ise kan şekerinizi düzenleyerek açlık hissinizi bastıracaklar. Yani iftar saati gözünüz dönmüş olup masada gördüğünüz her şeyi yeme isteğiniz olmayacaktır. Ayrıca bolca su tüketmek sindirimi hızlandırıp hücrelerinizi sürekli olarak yenileyeceği için kilo almanıza da engel olmuş olurlar.

Bir önceki yazımız olan Doğum Sonrası Diyet Programı başlıklı makalemizde doğum sonrası diyet, doğum sonrası diyet kadınlar kulübü ve doğum sonrası diyet listesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun