Güzellik

Yoğurdun Cilde Faydaları ve Yoğurt Maske Tarifleri

13 Kasım 2013

Yoğurdun hem cilt hem de vücut sağlığına çok sayıda faydası vardır. Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt, kemik erimesini engellemek için son derece yararlıdır. Bunun yanı sıra çocukların kemik gelişimine destek olmaktadır. Yoğurt, yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflamaya da yardımcı olur. Yoğurdun bu kadar faydalı bir besin olmasının yanında, cildimizi güzelleştirmek adına da pek çok faydası vardır. Cilt güzelliği için tam anlamıyla mükemmel bir besin kaynağıdır. Yoğurdu cildinize maske olarak uygularsanız, kısa zamanda sizde farklılığı hissedebilirsiniz. Yoğurt maskeleri en çok yağlı ciltlerde tercih edilir. Bunun nedeni ise yapısında asit bulunması ve yağ yakıcı özelliğinin olmasındandır. Yağlı ciltlere uygulandığında cildin sağ miktarını dengelemeye yardımcı olur. Cildinizin pürüzsüz ve daha parlak gözükmesini sağlar. Ayrıca hassas ciltlerde sıklıkla görülen ince çizgilerin ve kırışıklıkların önüne geçer. Yoğurt, içerisinde barındırdığı asitler sayesinde cildinizi onarır ve erken yaşlanmaları engeller.

MASKE TARİFLERİ

Kolay Yoğurt Maskesi:

Bir kâse içerisine 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin ve içine 2 tatlı kaşığı kadar bira mayası atın. Karışımı hazırladıktan sonra yüzünüze sürün ve cildinize iyice yedirilmesini sağlayın. 10 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla temizleyin.

Çilekli Yoğurt Maskesi:

3 tatlı kaşığı yoğurdun içerinse 3 adet çilek ekleyin ve püre halini alana kadar çırpın. Karışımı yüzünüzde 10 dakika bekletin. Yoğurt cildinizi besleyecek ve temizleyecektir. Çilek ise cildinizde bulunan ölü tabakaları pul halinde dökmeye yardımcı olacaktır.

Portakallı Yoğurt Maskesi:

1 çorba kaşığı yoğurtun içerisine bir adet portakalın suyu sıkın. Karşımı iyice çırpın ve yüzünüze yumuşak bir şekilde ve yuvarlak el hareketleriyle sürün. Karışımı 5 dakika yüzünüzde bekletin. Süre dolduktan sonra ılık su ile temizleyin. Bu maske tam anlamıyla cildinize bakım yapacaktır ve size rahatlama hissi verecektir.

 

Bir önceki yazımız olan Otuzlu Yaşlarda Cilt Sağlığımız İçin Neler Yapılabilir? konumuza da göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun