Ramazan ayı ile birlikte yemek alışkanlıklarımız bir anda değişiverir. Günde ortalama olarak 3 öğün yemek yeme alışkanlığımız bir anda 2 ye iner ve zamanlaması da değişir. Bu da vücudumuzda olumsuz etkilere ve aşırı yağlanmaya sebep olur. Ancak yediklerinize dikkat ederek ramazan da aç kaldığımız zamanları kilo vermek adına kullanabiliriz.
İftarımıza daima 1 bardak su ile başlamamız gerekmektedir. Daha sonrasında ılık bir kase çorba midemizi oldukça rahatlatacaktır. Bu besinden sonra genelde az yağlı sebze yemeklerini tercih etmeliyiz. Sebze yemeği yerine ızgara besinlerde tercih edebiliriz. Bol bol yoğurt tüketmek ise hem zindelik hem de sağlık açısından oldukça faydalı olacaktır.
Sahurda ise genellikle yağlı besinler yerine kahvaltılıkları tercih etmeliyiz. Ayrıca reçel, bal gibi ürünler bize gün boyu zindelik verir sanılanının aksine susatma gibi bir etkisi olmaz. Ayrıca az yağlı börek ve hoşaflar yine sahurda tercih edebileceğimiz besinler arasında yer alır. Susuzluğumuzu ise çay tüketerek geçirebiliriz.
Bir önceki yazımız olan 2014 Ramazan’a Özel Diyet Önerileri – Kilo Verme Listesi başlıklı makalemizde ramazan ayında zayıflama, ramazan ayında zayıflama yolları ve ramazan ayında zayıflama yöntemleri hakkında bilgiler verilmektedir.
İlk Soruyu Siz Sorun