Diyet Listeleri

Ramazan’a Özel Diyet Önerileri – Kilo Verme Listesi

6 Kasım 2014

Uzman Doktordan Sahur Önerileri:

Sahur ramazan ayının en önemli öğünüdür. Gün boyu tutacağınız orucun rahat geçip geçmemesi tamamen sahurda tüketeceğiniz besinlerle ilgilidir. Gece yemek yiyip yatmak ve sahura kalkmamak çok tehlikeli ve kesinlikle tavsiye edilmeyen bir durumdur.

Sahur yemekleri normal bir sabah kahvaltısı gibi olabilir. Sahurda çok yemek sizi tok tutmaz ancak doğru yemekleri yemek sizi tok tutar. Sahurda normal çay ya da bitki çayları tüketebilirsiniz. Beyaz peynir, yumurta, yoğurt, çorba arada bir börek sizi gün boyu tok tutacaktır. Tuzlu yiyeceklerden de uzak durunuz.

Uzman Doktordan İftar Önerileri:

Uzun bir oruçtan sonra çok acıkmış bile olsanız hemen gıda tüketmemeniz gerekmektedir. İftarınızı suyla açtıktan sonra yarım kase kadar çorba içmeniz gerekmektedir. Çorbayı içtikten sonra mutlaka bir süre ara veriniz. Bu bekleme kan şekerinizi dengeleyecektir. Böylece iftarda şeker yeme ihtiyacınız azalacaktır. Yemek olarak etli sebze yemeklerini tercih edip yağlı yiyeceklerden uzak durunuz. Çok fazla şeker ihtiyacınız olursa da 3 top kadar vanilyalı dondurma ile bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

  • Sahura mutlaka kalkın. Geceden sahur yemeklerinizi tüketip uyumak çok sakıncalıdır. Ayrıca gün içindeki dayanma sürenizi de azaltır.
  • Oruç tutacak kişinin kilosu ve kolesterolü yüksekse kırmızı et ve yağ tüketimine özen göstermelidirler.
  • Mümkünse balık tüketimi sık sık yapılmalıdır.
  • İftar ve sahurda sürekli olarak sıvı alınmalıdır.
  • Sigara içen kişiler iftarda sigara içmemeli, sigara içme alışkanlıklarını iftar yemeğinden yaklaşık 30 dakika sonra yerine getirmelidirler.

 

Bir önceki yazımız olan Diyetisyen ’den Özel 2014 Ramazan Diyeti 7 Kilo Verdiren Liste başlıklı makalemizde ramadan weight loss diet plan, ramazan ayında kilo alınırmı ve ramazan ayında kilo verilirmi hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun