Diyet Listeleri

Diyet Kek Tarifi

24 Kasım 2013

Canınız tatlı istediğinde, illa bol şerbetli, bol şekerli tatlılara yönelmeniz gerekmiyor. Kış aylarında bir derece tüketebileceğiniz bol şerbetli ve ağır tatlılar, özellikle yaz aylarında kesinlikle yememeniz gerekenler listesinde yer alıyor. Sütlü tatlılar da, diyet listenizdeki yasaklılar listesinde yer alıyor olabilir. Ancak oldukça hafif olan bu tarif, yulaf ezmesi ve meyvelerle hazırlanıyor. Üstelik yoğurt ve süt de bir arada.

Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız, bu tatlılar yerine, tatlı ihtiyacınızı giderebilecek, çok daha sağlıklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Beş çayında ya da akşam yemeğinden sonra misafirlerinize çikolatalı kek yerine meyveli, diyet keklerden ikram edebilirsiniz. Evde hazırlayacağınız Diyet Kek Tarifi ile, canınız tatlı çektiğinde çok daha az kalori almış olacaksınız. Tarifte yer alan böğürtlen yerine, sevdiğiniz başka bir meyve ile de hazırlamayı deneyebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 bardak ananas suyu
  • 50 ml sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 60 ml süt
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 125 ml yağsız yoğurt
  • 200 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı Agave şurubu
  • 150 gr böğürtlen

 

Hazırlanışı

İlk olarak 1 bardak ananas suyunun içerisine 1 çay bardağı yulaf ezmesi koyup, yaklaşık 15-20 dakika yulafları bekletin. Daha sonra sıvıyağ, vanilin, yumurta, yoğurt ve sütü bir kaba alıp iyice karıştırın. Daha sonra ananas suyunda beklettiğiniz yulaf ezmelerini de karışıma katın. Daha sonra un, böğürtlen, Agave şurubu ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip, karıştırmaya devam edin. Son olarak karışımı isterseniz büyük kek kalıbına dökün, isterseniz de küçük kek kalıplarına paylaştırın. Keki, önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verin. 30 dakika, kekin pişmesi için yeterli olacaktır. Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir alternatif. Afiyet olsun…

 

Bir önceki yazımız olan Egzersizlerin Yağ Yakıcı Özelliği hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun