Ev Yapımı Tedaviler

5 Ayrı Detoks İçecek Tarifi

8 Kasım 2014

Detoks vücuda çeşitli yollarla giren zararlı toksinlerin ve vücudun ihtiyaç duymadığı maddelerin atılmasına yarayan işlemdir. Vücudumuz bu işlemi kendi de gerçekleştirmektedir fakat tükettiğimiz bazı gıdalar ve dış etkenler vücudumuzun tam olarak bu işlemi yerine getirmemesine ön ayak olmaktadır. Bu nedenle zaman zaman uygulayacağımız detoks ile vücudumuza toksinleri atmakta yardımcı olacağız. Vücudu zararlı maddelerden arındıran çeşitli detoks içecekleri vardır. Bazı detoks sularının hazırlanışından biraz bahsedelim.

SÜPER LİMONATA
3 adet taze sıkılmış limon ve 4 bardak suyu bir kaba koyup 2 adet limonu rendeleyiniz. Kabımızdaki limon, su ve limon kabuğunu süzüp üzerine biraz lavanta ilave ediniz. 10 dakika kadar kaynatınız. Süper limonatamız hazır.

HAVUÇLU DETOKS İÇECEĞİ
4 adet havucun suyu ile 1 adet elma suyunu bir kaba sıkınız. Üzerine 1 tatlı kaşığı zencefil ilave ediniz. Yarım çay bardağına sığacak şekilde su teresini ince ince kesip kabımıza ilave ediniz ve güzelce karıştırınız. Artık karışımımızı içebiliriz.

PORTAKALLI DETOKS İÇECEĞİ
1 adet kabuksuz portakal, yarım limon, yarım muz, 1 adet turp, yarım bardak soda, bir tutam taze naneyi krema kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. İçimi de kolay olan portakallı detoks suyumuz hazırdır. Artık doya doya içebilirsiniz.

YEŞİL CENNET SUYU
Bu detoks suyunun toksinleri arındırmasının yanı sıra cildimize de yararı bir hayli fazladır. 1 adet kabuksuz limon, 4 tane salatalık, 4 kök ıspanak ve 4 kereviz sapını iyice yıkadıktan sonra katı meyve sıkacağımızda sıkalım. Sıkacaktan geçtikten sonra bir çay kaşığı kadar nane ilave edelim ve detoks suyu içilmeye hazır.

Hazırladığımız detoks sularında bazı yiyecekler sağlığınız açısından size uygun olmayabilir. Alerjinizin olduğu bu besinleri içeren detoks sularını sürekli kullanmayınız.

 

??????????????????????????????????????????????????????????????

Bir önceki yazımız olan Belinizi Bel Bölgenizi Çay İçerek İnceltebilirsiniz Bu Yazımızda başlıklı makalemizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun