Monthly Archives

Ocak 2013

Diyet Listeleri

Zayıflamak Artık Daha Keyifli!

15 Ocak 2013

Özellikle yaş ilerledikçe bünye kilo almaya daha eğilimli hale gelmeye başlar. Yaşımız kaç olursa olsun hepimiz fazla kilolardan hem sağlığımıza hem dış görünüşümüze olumsuz etkileri olduğundan dolayı yakınırız.

Zayıflamak fazlalıklardan kurtulmak için ne yapacağımızı bir türlü kestiremeyiz. Bunun için genel geçer söylenecek bir şey de yoktur çünkü herkesin hayat tarzı ve metabolizması farklıdır. Ancak herkes için söylenecek tek bir şey varsa bu da zayıflamak için satılan sağlığa zararlı zayıflama haplardan uzak durulması gerektiğidir.

Her pazartesi sıkıcı diyetlere başlanır, Salı günü ise sonlandırılır. Bize uygun olmayan spor faaliyetlerinden de sıkılırız bir iki haftadan sonra. Peki ya keyifli, kendimizi sıkmadan nasıl zayıflayabiliriz?

Zayıflama Yöntemleri

  • Bol bol kahkaha atın çünkü günde 10-15 dk kahkaha atmak size 280 kalori yaktırır.
  • Spor yapın, oksijeni bol ortamlarda arkadaşlarınızla çıkın.
  • Stresten uzak durun; stresliyken yediklerinizi farkında olmadan 2 katına çıkarabilirsiniz.
  • Kırmızıbiber tüketmeye özen gösterin. Kırmızıbiber metabolizmanı yüzde 25 oranında hızlandırıyor.
  • Bol miktarda sebze tüketin ve günde bir bardak yeşil çay içmeyi ihmal etmeyin.
  • Doğanın mucizesi olan bitki tohumları, yaprak, kök ve tozları; iştahı kapıyor, metabolizmayı hızlandırıyor, bedene zindelik veriyor, selülitleri gidermeye yardımcı oluyor.
  • Beslenme uzmanlarınızın eşliğinde size uygun ünlü diyet programlarından birini uygulayabilirsiniz. (Taylan, Karatay, Dukan, Lahana Diyeti vs. )
  • Bol bol dans edin.
  • Kırmızı et yiyecekseniz ızgarada pişirilmesini tercih edin.
  • Yemekten önce bir adet elma yiyin.
  •  Süt ve süt ürünlerinin yağsız olanlarını tercih edin.
  • Yemekleri yavaş ve sindirerek yiyin, böyle daha çabuk doyacaksınız.

Gördüğünüz üzere zayıflamak için hayatınızda büyük değişiklikler yapmadan, katı diyet kurallarına, spor salonlarına bağlı kalmadan da keyifli bir şekilde fazla kilolardan kurtulmak aslında çok kolay!

Kaç Kaloridir ?

Lahmacun Kaç Kaloridir ?

15 Ocak 2013

Güney doğu ilerimizden hayatımıza giren ve herkes tarafından çok sevilerek yenilen lahmacun kaç kaloridir hiç düşündünüz mü? Elimizden geldiğince uzak durmamız gereken lahmacunun bir tanesinde 370 kalori vardır. Lahmacunun boyutları büyüdükçe kalori miktarı 400 e kadar çıkabiliyor. İçinde bulunan kıyma ne kadar yağlı olursa kalori miktarı devamlı artış gösterecektir, unutmayın!

Diyet yapıyor veya sağlığınızı önemsiyorsanız, hazır lahmacunlardan uzak durarak kendiniz yapabilirsiniz. Kıymayı yağsız olarak seçin, çok az un ile yapamaya çalışın. Lahmacun kaç kaloridir derken net cevap veremememizin sebebi içine konulan malzemelerin değişkenliğidir. Ancak en az 250, en çok da 450 kalori içeren lahmacunların olduğunu söyleyebiliriz.

Kaç Kaloridir ?

1 Küp ( Kesme ) Şeker Kaç Kaloridir ?

7 Ocak 2013

Çay ve kahvelerin vazgeçilmezi olan küp şekerlerin oldukça yüksek kaloriye sahip olduklarını biliyorsunuzdur elbette… Gereksiz kiloların suçlusu olarak da görülebilecek küp şekerler aslında sağlığa da çok zararlıdır. 1 küp şeker kaç kaloridir derseniz ortalama olarak küçük bir küp şekerde 20 kalori olduğunu söylemeliyiz.

Günde birkaç bardak çay ve bir o kadar da kahve tükettiğimizi ve hepsine en azından bir küp şeker attığımızı düşünürseniz, sadece çay ve kahve ile vücudumuza giren kalori miktarı inanılmaz ölçülerde olacaktır. 1 küp şeker kaç kaloridir, öğrendiğiniz gibi 20 kaloridir. Bundan sonra inanıyoruz ki şekerden uzak duracak ve çayla kahvenizi şekersiz tüketmeye özen göstereceksiniz.

Bir sonraki yazımızda 1 Somun Ekmek Kaç Kaloridir ? yazımızı kontrol edebilirsiniz.

Kaç Kaloridir ?

Kiraz Kaç Kaloridir ?

7 Ocak 2013

Kış aylarından çıkıp yaz aylarına doğru geçerken mevsim meyveleri de birbirinden çok çeşit içermektedir. Kiraz da bu mevsimde çok tüketilen ama fazla yenildiğin de zarar verebilecek bir meyve grubundadır ve kiraz kaç kaloridir? 100 gram kiraz 63 kalori olduğunu görebilmekteyiz. Havaların sınması ve mevsim değişkenliğinden dolayı hamlaşan ve yorgun olan bedenimizin bol bol meyve tüketmesi lazımdır.

Kiraz kaç kalori, 100 gram kirazda en çok potasyum bulunmakta ve kalsiyum, A vitamini, C vitamini, C vitamini de görebilmekteyiz. Kan dolaşımın hızlandıran ve kabızlık gibi bağırsakları çalıştıran bir meyve olarak da tüketebilirsiniz ve sindirim sisteminizi düzenleyebilirsiniz. Besleyici bir meyve olduğundan almamız gereken kalori miktarının bir %10 nu karşılamaktadır.

Bir sonraki yazımızda 1 Somun Ekmek Kaç Kaloridir ? yazımızı kontrol edebilirsiniz.

Kaç Kaloridir ?

1 Somun Ekmek Kaç Kaloridir ?

6 Ocak 2013

Türk sofralarının en vazgeçilmezi ekmektir. Fırınlarda çok farklı metotlarla üretilen ekmeklerin tahıllısı, kepeklisi, çavdarlısı, tam buğdaylısı, kepeklisi gibi değişik versiyonlarını görebilirsiniz. 100 gramlık bir beyaz ekmekte 256 kalori olduğu saptanmış. Gün içinde ince dilimler halinde tüketmeye alıştığımız ekmek de kilo vermeye çalışanların uzak durmayı istedikleri besin grupları içindedir.

Bir de beyaz una kepek ilave edilmesi ile yapılan kepekli ekmekler vardır ve insanlar daha sağlıklı olduğunu düşündükleri bu kepekli ekmekleri tüketmeye özen gösteriyorlar. Kepekli ekmekte de 221 kalori olduğu biliniyor. Bir ekmek kaç kaloridir , özelliklerine göre kalori değerleri de değişiktir ekmeklerin ve ne olursa olsun fazla tüketmemek gerekir.

Bir sonraki yazımızda Kiraz kaç kaloridir yazımız kontrol edebilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda 1 Küp ( Kesme ) Şeker Kaç Kaloridir ? yazımız kontrol edebilirsiniz.