Akne şikâyeti olan pek çok kişi yağlı besinlerin ciltte akne oluşmasını tetiklediğine inanıyor. Fakat bu doğru bir tanım değildir. Öyle olsaydı yağlı besinleri yemediğimiz de akne problemlerinden kurtulabilirdik. Beslenme biçimimizi değiştirerek bu cilt probleminden kurtulmak mümkün değildir. Cildimizde oluşan sivilceleri yalnızca akne tedavi yöntemleri ile yok edebiliriz.
Akne bir deri hastalığıdır ve kendiliğinden cildi terk etme özelliği vardır. Ancak iltihaplı akne oluşumundan sonra ki bıraktığı izler, cildimizde kalıcı olabiliyor. Ciltte oluşan akne izlerinin tamamıyla ortadan kalkması pek mümkün değildir. Bu yüzden akne tedavisine olabildiğince erken başlanmalıdır.
En Çok Başvurulan Tedavi Yöntemleri
Anti-enflamatuarlar, antibiyotikler, benzoyl peroksit ve A vitamini içeren ilaçlar en sık tercih edilen tedavi yöntemleridir. Bu tedaviler akne sorunlarının giderilmesinde çok etkilidir ve uzun vadede etkisini göstermektedir. Ancak uzun süreli kullanımlarda psikolojik sorunlar, antibiyotiğe dayanıklılık, deri kuruluğu gibi problemlere neden olabilmektedir. Bu yüzden kullanımları kısıtlıdır.
ThearaClear ile Yapılan Akne Tedavisi
Sivilce tedavisine başlanmadan evvel bilinmesi gereken husus, sivilcelerin kesinlikle patlatılmamasıdır. Çünkü her patlatılan sivilce daha fazla mikrobun cildinizde yayılmasına neden olmaktadır. Bunun yanında enfeksiyon kapma riskinizi de arttırmış olursunuz ve ömür boyunca kalıcı olacak izlerle karşı karşıya kalırsınız.
Akne tedavisi, kliniklerde genel olarak TheraClear işlemi uygulanarak yapılmaktadır. Bu işlem, iltihaplı ve komedonal akneler üzerinde çok etkilidir. TheraClear işlemi, cildimizde vakum yöntemi kullanarak sivilcelerin ve siyah noktaların giderilmesini sağlar. Bunun yanında iltihaplı sivilcelerin içerisinde bulunan mikropların yok edilmesini sağlayarak, hızlı bir şekilde iltihabın ve sivilcelerin neden olduğu kızarıklıkların azalmasını sağlar. Bu işlemin akne tedavisinde ki kullanımı onaylanmıştır. Ayrıca 10 dakika gibi bir sürede, en fazla 5 seans yapılarak işlem tamamlanmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Cilt Kanserine Karşı Eğrelti Otu Özü başlıklı makalemizde bitki özütleri tablosu, eğrelti ve eğrelti otu hakkında bilgiler verilmektedir.
İlk Soruyu Siz Sorun