ERGENLİKTE DİYET YAPMAK ZARARLI MIDIR?
Ergenlik dönemi çocukluktan çıkış dönemi olarak da adlandırılır. Bu dönemde 12-18 yaş aralığını kapsar, cinsi olgunluğa ulaşmanın yanı sıra bir çok duygu durum değişikliği görülür, bunların sebebi ise hormonlardır. Hormonları yönetmek bir tek beslenme ile gerçekleşir. Peki Ergenlikte Diyet Yapmak Zararlı mıdır?
Ergenlik de dengeli beslenmek kalsiyum, protein ve vitamin dengesini sağlamak çok önemlidir. Fast Food’dan kesinlikle uzak durulması gereken bir dönemdir. Vücut bu dönemde bolca yağ ürettiğinden kilo alma durumu söz konusu olabilmektedir. İşte Erginlikte Diyet Yapmak Zararlı Mıdır? Sorusuna bu noktada cevap vereceğiz. Kızlarda genellikle Anemi görüldüğünden bu dönemde demir ağırlıklı beslenmek çok önemlidir. Erkeklerde ise bu dönemde enerji ihtiyacı artar ve enerji verici besinlerle beslenilmesi gerekir. Her iki cins için de ergenlikte kuru meyveler, kuru baklagiller ve bolca proteine ağırlık verilmeli ayrıca çok yönlü beslenmek için et kadar sebze de bolca tüketilmiştir. Deniz ürünlerinden en çok protein içeren kalamar, ahtapot gibi besinlere de ağırlık verilmelidir. İnsan bünyesinde kemikte mevcut olan kalsiyumun %50 si ergenlik döneminde depolanmalıdır. Bol süt ürünleri alımı büyük önem arz eder. Ergenlik de Diyet Yapmak Zararlı mıdır ? diye soran ebeveynler beslenme yanında davranışları da dengelemek için çok fazla üzerine düşmeden rahat bir biçimde bu besinlere yönlendirmeleri gerekmektedir.
Sağlıklı Beslenme alışkanlığı kazanmak ergenlikte başlar ve yaşlılığa kadar devam eder. Kız çocuklarında vücut bu dönemde şekillenir. Ergenlik de Diyet Yapmak Zararlı Mıdır? Sorusuna umarız cevap verebilmişizdir. Ergenlik diyeti sadece kilo vermeye yönelik değil sağlıklı beslenme şeklinde algılanması daha doğrudur. Büyüyünce olan yaşam alışkanlıklarının hepsi ergenlikte kazanıldığından dolayı bu dönemde ebeveynlere çok büyük görev düşmektedir.
İlk Soruyu Siz Sorun