Sağlıklı Yaşam

Diyet Yapmadan Kalça Eritme Yöntemi

25 Ekim 2015

İnsanlar genel olarak ani olarak değiştirdiği alışkanlıkları karşısında kilo alır. Vücudumuzun mekanizması bir makine gibidir ve dengesi bozulduğu an metabolizma yavaşlar ve “Su İçsem Yarıyor” kıvamına gelir. Kilo almaya başlandığı an böyle devam eder hem psikolojimize hem de fizyolojimize zarar verir. Özellikle biz bayanların takıldığı ortak nokta kalça ve göbektir. Diyet Yapmadan kalça eritme egzersiz ile gerçekleşir.

Türk Kadınının genetik yapısı bellidir. Bu genetik yapıya karşı gelinemiyor ama spor yaparak vücut şekillendirme de bayanların kendi elinde. Diyet yapmak herkese zor gelen bir uygulama olduğundan kişiler genelde diyet yapmadan kilo vermenin yollarını ararlar ama eğer söz konusu sağlıklı kilo vermekse bunun için mutlaka bol su içip egzersiz yapılmalıdır. Diyet yapmadan kalça eritme egzersizi yapmadan ilk başta yürüyüş ile ısınılmalıdır. Bu sabit bir yerde yavaş koşarak da gerçekleşebilir. Tansiyonumuzu dengeleme amacıyla beyine giden damarları rahatlatmak için başımızı önce öne sonra arkaya eğerek bu hareketi 10 kez tekrarlarız. Kollarımızı yukarıda birleştirip tamamen ayırma hareketini de 15 kez yaptıktan sonra artık asıl diyet yapmadan kalça eritme egzersizimize geçebiliriz.

Şunu unutmamalıyız ki buradaki istikrar önemlidir. Eğer uzun ara verirsek en başa dönüp başlamamız gerekir. Düzenli ve dengeli beslenmek ve tempolu yürüyüş ve koşu yapmak kalça eritmede kilit nokta olduğunu tekrardan hatırlatıp egzersizimize geçelim. Kendimize ilk başta 2 adet yarımşar kiloluk damble alalım. Egzersizlerimizi yaparken ellerimizde olsunlar. 15 kez eğilip kalkma hareketinden sonra, bacak açıp kapama ile devam edelim. Ters tekme hareketini ise yüz üstü eğilerek yapabiliriz. Daha sonra sırt üstü yatarak kalçamızı kollarımızın paralelinde kaldırıp indirme şeklinde yapmaya 15 kez devam etmeliyiz. İlk gün egzersizi en az 30 dakika sürmelidir. Eğer Dakikamız dolmadıysa aynı hareketleri tekrar edebiliriz.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun