Güzellik

7 Farklı Yöntemle Sivilceleriniz İle Mücadele Edin

9 Kasım 2014

Zaman zaman herkesin yüzünde sivilce çıkmaktadır. Bu sivilcelerin değişik nedenleri olmaktadır. Yaşı ilerde olan kişiler bu durumu çok önemsemeseler de özellik belli bir yaş grubunda olan kişilerde sivilce büyük problem çıkartabilmektedir. Aslında sivilcenin insan sağlığı açısından çok bir zararı yoktur. Olay tamamen görseldir. Bu bir hastalık değildir ve çözümü bulunmaktadır.

Sivilce tedavisinde elbette ilk olarak doktora gitmenizde fayda vardır çünkü sivilcelerinizin sebebi başka hastalıkların göstergesi olabilir. Ancak yine de evde uygulayabileceğiniz bazı çözümlerde sunucağız.

1- LİMON VE BAL

Limon ve bal karşımı sadece gribal enfeksiyonlarda ayrıca cildinizdeki yağlı dokuyu kurutmakta da birebirdir.  Bu karşımından faydalanmak için yarım limonun üstüne bal sürüp akneli bölgeye sürtüyoruz. Yaklaşık 2 hafta süren tedavi sonucu bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız.

     2-  BUHAR

Özellikle cildinizde bulunan toksinler sivilce oluşumunda çok büyük rol oynar. Ancak cildinize su buharı tuttuğunuzda bu toksinler doğal olarak ortadan kaybolur. İlk başlarda zor olsa da zamanla buharla tedavi yoluna alışırsınız.

     3-  BUZ

Cildinizde bulunan bakterilerin bir kısmı sivilce oluşumunu hızlandırır. Bu zararlı bakterilerden buz ile kurtulabilirsiniz. Bir tülbentin içine 3 adet buz küpü koyup bunu akneli bölgeye masaj yapar gibi sürmeniz oldukça faydalı olacaktır..

   4- KİL MASKESİ

Kil aslında bir toprak çeşididir. Ancak piyasada bulunan kil oldukça faydalı bir maske türüdür. Kil maskesinin en büyük özelliği cildin kapalı kalmış gözeneklerini açmak böylece içeride yağ birikimi engellenmiş olacaktır.

   5- DOMATES

Domatesin için C, K ve A vitaminleri bulunmaktadır. Bu vitaminler anti oksidandır. Örneğin elinize bir domatesi kesip sürün belli bir süre sonra orası yanmaya başlar çünkü domates yüksek miktarda zararsız asit içerir ve bu da sivilceleri yok etmekte oldukça etkilidir.

   6-  YOĞURT VE SALATALIK MASKESİ

Yoğurt ve salatalık C vitamini bakımında oldukça faydalıdır. 1 kase yoğurdun içine 1 salatalık doğrayın ve bunu mikser ile karıştırıp krema kıvamına getirin. Bunu günde 3 kez yüzünüze sürünüz.

   7- SAĞLIKLI BİR DİYET

Yüzde sivilcelere sebep olan besinlerin başında yağlı gıdalar gelmektedir. Çekirdek, cips, kızartmalar eninde sonunda yüzünüzde sivilceye sebep olur. Özellikle ergenlik döneminde bu besinlerden uzak durunuz.

Bir önceki yazımız olan Regl – Adet Ağrısı Nasıl Geçer ? Doğal Olarak Çözüm Yolu başlıklı makalemizde adet ağrısı nasıl azaltılır, adet ağrısı nasıl geçer bitkisel ve adet ağrısı nasıl geçer uzman tv hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun