Sağlıklı Yaşam

Hızlı Kilo Verme Hangi Hastalığın Belirtisidir ?

25 Ekim 2014

Hızlı kilo vermek, olağan bir durum değildir. Üstelik de kilo vermek için herhangi bir girişimde bulunulmamışsa olağandışı ve beklenmedik bir durum olmaktadır. Bu nedenle böyle bir durum olduğunda da derhal bir hekime başvurulması gerekmektedir. Bu durum pek çok önemli hastalığın belirtisi olabilmektedir.

ADDİSON Hastalığı: Böbreküstü bezlerinin salgıladığı hormonların yetersiz olmasıyla bozukluktur.

Kanser: Tümörde bulunan kanser hücrelerinin metabolizmayı hızlandırması ile vücudun daha hızlı kalori yakması, ani kilo kaybına neden olmaktadır.

ÇÖLYAK Hastalığı: Bu sindirim sorunu nedeniyle, ince bağırsağın yüzeyinin GLUTENE karşı oluşan bir tepkimesi nedeniyle hasar alması, bazı besinlerin emilimine yetersiz kalmaktadır.

CROHN Hastalığı: bu hastalık, sinirim sisteminin yüzeyinde bulunan zarın iltihaplanması sonucunda, sindirim sisteminin bazı bölümlerini etkileyen bir hastalıktır.

Depresyon: Sürekli olarak üzüntü ve ilgi kaybı bulunan ruhsal durum depresyondur. Depresyonun birçok etkisinin arasında iştahsızlık ve kilo kaybı da bulunmaktadır.

Diyabet: bu hastalık, yüksek kan şekeri seviyeleri ile oluşmaktadır. Belirtileri, aşırı susama ve kilo kaybıdır. Bunun nedenin de fazla şekerin böbrekler tarafından emilemeyip, idrara geçmesi olduğu düşünülmektedir.

Yeme bozuklukları: ANOREXİA denen yeme bozukluğu hastalığında kişiler ne kadar yemek yediğine ve kaç kilo olduğu konusunda oldukça takıntılıdır. Genellikle, ANOREKSİYA olan insanlar kendilerini uzun süre aç bırakırlar ya da aşırı egzersiz yapmaktadırlar. Bir de BULİMİA hastalığında da kişiler yediklerini kusmaktadırlar. Özellikle genç kızların arasında çok yaygın olan bu hastalık, kısa sürede tedavi edilmelidir.

Görüldüğü gibi hızlı kilo verme bunlar gibi pek çok hastalığa neden olmaktadır. Farkına varılıp önlem alınmazsa tehlikeli boyutlara ulaşacak pek çok hastalığın ilk belirtilerinden biri olan kilo kaybı, ilerlemeden fark edildiği anda doktora başvurularak araştırılmalıdır. Aksi takdirde hayata mal olacak sonuçlar doğabilmektedir.

zayiflama-diyet-kilo-verme-129

Bir önceki yazımız olan Kilo Almanın En Hızlı Yolu Nedir ? başlıklı makalemizde kilo almanın en doğal yolları, kilo almanın en etkili yolları ve kilo almanın en hızlı ve kolay yolu hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

İlk Soruyu Siz Sorun

Soru Sorun