Bütün canlıların en temel ihtiyacıdır yemek yemek. Ancak bazılarımız için yemek adeta kâbusa dönüşmüştür. Yemek yedikçe alınan kilolar, içine giremediğimiz elbiseler kendimizden soğutur bizi. Tabi ki yememek bunlar için bir çözüm olmamakla birlikte hem sağlığımızı kötü yönde etkileyecek hem de daha fazla yağlanmamıza sebep olacaktır. Duyar gibiyim sesinizi ‘egzersiz yapıyorum diyetime sağlıklı kalıyorum ama acıkıyorum’. Diyet yaparken ya da normal zamanlarda ana öğünlerin dışında acıktığımızı hissederiz işte böyle zamanlarda kilo yapmadan açlığımızı giderecek ara öğünlerde atıştırabileceğimiz gıdalardan birkaçı:
- Havuç ve kuru üzüm: Havuç A vitamini deposu olmasının yanında kan basıncının düşmesini sağlarken üzüm de antioksidan görevi görmektedir.
- Muz: Lifli besin grubuna giren muz hem yanınızda taşıyabileceğiniz hem de korkmadan tüketebileceğiniz masum bir meyve
- Patlamış mısır: Yağsız ve tuzsuz olarak tüketildiğinde son derece zararsız bir gıda
- Tarçınlı süt: Oda ısısındaki bir bardak süte bir dal tarçın atıp bekledikten sonra için, anında tokluk hissi oluşturacaktır.
- Kuru üzüm ve beyaz leblebi: En çok acıktığınız anda bu karışımı kullanmak inanılmaz işinize yarayacaktır.
- Yoğurt ve kuru kayısı: Yoğurt içerdiği bol kalsiyum ve D vitamini ile kas ve kemikleriniz için fayda sağlarken, kuru kayısı ile hem antioksidan hem de kan şekerini dengeleyen bir oluşum sergileyecektir.
- Haşhaşlı tarifi:
450 gr tam buğday unu
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. yağsız labne peynir
Himalaya tuzu
Katı malzemeleri karıştırıp ortasını havuz yapın sıvı malzemeleri ekleyin ve sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru ince olarak açın ve karelere bölün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
İlk Soruyu Siz Sorun