Monthly Archives

Ocak 2017

Diyet Listeleri

Kilonuzu korumak ve zayıflamak için lifli besinler tüketin

27 Ocak 2017

Zayıflamak için tüketilmesi gereken besinler sağlıklı kilo vermenin en etkili yolu olurken sizlere mutlaka faydalı olacağını düşündüğümüz tavsiyeler hazırladık.

Zayıflamak için yenmesi gereken besinler arasında yemek esnasında mutlaka salataları sofranızdan eksik etmemeye dikkat etmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Özellikle su bakımından oldukça zengin ancak bir o kadar da kalori açısından fakir olan salatalığı olabildiğince fazla tüketmeye hassasiyet gösterin. Salatalık doygunluk hissi vereceği için kendinizi çok daha çabuk doymuş hissedeceğinizden şüpheniz olmasın

Kuru baklagiller içeriklerindeki lif sayesinde zayıflamada olmazsa olmazlarınız arasında yerini almalıdır. Baklagillerle yapacağınız yemeklerin yanı sıra, salatalarınızda da haşlayarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kalori yakımında çok değerli olan yeşil çayın etkisi yadsınamaz bir gerçektir ister buzlu bir şekilde ister sıcak olarak içeceğiniz yeşil çayın içerisinde atacağınız limon ve nane ile çok daha leziz bir çay elde edebilirsiniz.

Yağsız yoğurdun içine katacağınız taze meyvelerle çok hoş meyveli yoğurtlar yapabilir ve 0 kalori ile tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz.

İştah kesici özelliği ile 1. Sırada yer alan kivi hem lezzet bakımından hem de C vitamini yönünden mutlaka tercih etmeniz gereken bir meyvedir. Zayıflamaya olan olumlu etkileri ise klinik araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.

Bol Bol lifli besinler tüketin

Konu başlığımız aslında zayıflamak için daha çok lif oranı yüksek besinleri tüketmeniz gerektiğini anlatmak istiyoruz ancak genel vücut sağlığının korunması için gerekli olan sindirim sisteminin işlevlerini tam olarak yerine getirmesiyle mümkün olacağını hatırlatmakta yarar var.

Lifli besinlerin tüketilmesi sindirim sistemi işlevlerini yavaşlatmaktadır bunu açıklamak gerektiğinde ise özelikle bitkisel besinlerden alınan sindirilemeyen kısımlar liflerdir. Lifli besinlerin mideden bağırsaklara geçişini yavaşlatarak besinlerde bulunan vitamin ve minerallerin vücut tarafından emilmesi için daha uzun bir işlev gerektirir. Buda sindirim sürecini yavaşlatmaktadır. Sindirim sistemi içim lifli besinleri tükettiğinizde yemeklerden sonra yaşanan tokluk hissinin uzamsı sağlanır ayrıca yaşanacak açlık krizleri önlenir öğünler arası atıştırma yapmak zorunda hissetmezsiniz.

Lifli gıdalar genelde sebze ve meyveler gibi baklagiller ve tahıllar grubunda da yer alan bir çeşitliliğe sahiptirler. Lifli besinler sağlıklı kilo vermek içinde önerilen besinler olarak ta bilinmektedirler. Diyet listelerinde oldukça sık rastlanan besinlerin başında sindirimi kolaylaştıran, uzun süre tok tutan besinler tüketmek oldukça yararlı olacaktır. Ayrıca düzenli bir şekilde günlük olarak 10 gram ve daha fazla lifli besin tüketilmesi göbek bölgesindeki oluşmuş yağlarda % 3,7 oranında azalma sağlayacaktır. Günlük olarak 14 gram ya da daha fazla lifli gıda tüketildiğinde hiç diyet yapmadan 4 ayda 2 kilo verebilirsiniz. Diyet yapmadığınız halde senede düzenli bir şekilde lifli besin tükettiğinizde 6 kilo vermek mümkün olacaktır. Sadece kilo vermek için değil yazımızın başında bahsettiğim gibi sağlıklı bir birden için sindirim sisteminin işlevlerini yerine sağlıklı bir şekilde getirmesi için lifli besinleri tüketmek oldukça önemlidir.

Bir önceki yazımız olan Hızla fazla kilolarınızdan kurtulma yolları hakkında da bilgiler alabilirsiniz.

Diyet Listeleri

Hızla fazla kilolarınızdan kurtulma yolları

24 Ocak 2017

Özel bir davete gideceksiniz yada yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızla buluşup eski günlerinizi yad edeceksiniz. Fazla kilolarınız olduğunu düşünüp, bu özel gün size ızdırap mı çektiriyor? İşte birkaç gün içerisinde daha fit gözükmek için sizlere altın değerinde hızla fazla kilolarınızdan kurtulma yolları için birkaç ipucu;

Suyun fazla kilolardan kurtulmanın değeri şüphesiz ki tartışılmaz bir gerçektir. Günde en az 2 litre su içmeli ve hatta suyunuzun içerisine limon, nane, tarçın katarak suyun zayıflatıcı etkisini daha da etkin hale getirebilirsiniz.

Metabolizmanın hızlı çalışması için, sık sık azar azar yemek yeme alışkanlığını edinmelisiniz. Ara öğünlerinizde, elma gibi lif değeri yüksek meyveleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ayrıca, badem ve ceviz de bu konuda imdadınıza yetişecektir.

Yağ yakımında yeşil çayı mutlaka tüketmelisiniz. Günde 2-3 bardak tüketeceğiniz buzlu yada sıcak yeşil çay yağ yakımını kolaylaştıracağı gibi metabolizmanızı da hızlandıracaktır.

Her ne kadar zayıflamak istesek de canınız tatlı isteyecek ve tatlı krizine girebileceksiniz. Küçük bir parça bitter çikolata tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve bel bölgesindeki fazla yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Hem tatlı ihtiyacınızı karşılayan hem de yağ yakımına yardımcı olan karadut, yaban mersini ve böğürtlen son derece lezzetli besinler olup, antioksidan özelliği ile de mutfağınızın olmazsa olmazları arasında yerini almalıdır.

Sulu yemek yediğiniz zaman mümkün olduğunca yemeğin suyunu tabağınızda bırakın. Yemeğin tüm yağı ve kalorisi suyunda olduğundan suyunu tüketmemeniz yemekten daha az kalori almanızı sağlayacaktır.

Sindirim sisteminiz ne kadar aktif çalışırsa, kilo vermeniz de bir o kadar çabuk gerçekleşir. Bunun için, lifli gıdaları ve prebiyotikleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Kefir prebiyotik bakımından oldukça zengin olduğundan ara öğünlerde kefir kullanarak sindirim sisteminizi hızlandırabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Doğum Sonrası Çatlaklar için Doğal Peeling hakkında da bilgiler alabilirsiniz.

Güzellik

Doğum Sonrası Çatlaklar için Doğal Peeling

20 Ocak 2017

Doğum sonrası ciltte oluşan çatlaklar kadınların korkulu rüyası haline gelen bir sorundur , doğum yapan annelerin genel olarak ilk aklına takılan soru , doğum sonrası çatlaklar nasıl geçer , tedavi yolları nelerdir şeklinde oluyor. Genelde doğum sonrası çatlaklar yatay olarak ortaya çıkar ve özellikle basen bölgelerinde ve karın bölgelerinde sıkça görülebilir. Peki sıkça görülen bu sorun için doğal çözümler , yapılması gerekenler nelerdir yazımızda bulabileceksiniz.

Doğum Sonrası Oluşan Çatlaklar İçin Öneriler

Bebek bekleyen anneler özellikle doğum sonrası çatlaklara maruz kalmamak için kesinlikle bir takım önlemler almalıdır , hamilelik döneminde yapılması gerekenler ;

Hamilelik döneminde sıcak su ile duş almaktan kaçınmalısınız , sıcak su çatlakların oluşumunu hızlandıracaktır , ayrıca hamilelik döneminde kesinlikle karnınızı nemlendirmelisiniz , bu konuda doktorunuzun verdiği kremleri tercih etmelisiniz. Ayrıca sıvı tüketiminize önem vermelisiniz bu aylarda , vücudun yeteri kadar sıvı alması çok önemlidir. Hamilelik döneminde mutlaka düzenli olarak karın bölgenize masaj yapmalısınız , uzman doktorunuzdan bu konu ile ilgili detaylı bilgi istemelisiniz.

Doğum Sonrası Çatlaklar için Bitkisel Çözüm

Doğum sonrası çatlakların önüne geçmek için bitkisel kürleri kullanabilirsiniz , çatlakları yok eden etkili bir kür tarifi ;

Malzemeler ; yarım çay kaşığı: zeytinyağı , çörek otu yağı , kakao yağı , kantaron yağı ve badem yağı

Hazırlanışı ; Yukarıda yer alan malzemeleri bir kaseye koyup iyice karıştırın , ve çatlakların yoğun olduğu bölgelere masaj şeklinde uygulayın. Bu karışımı haftada 2 veya 3 kez yapabilirsiniz. Düzenli uygulandığında bu bitkisel kürün etkili olduğunu göreceksiniz.

Evinizde Kolayca Doğal Peeling Yapın

Cildiniz için en uygun bakım yöntemlerinden biride peeling uygulamasıdır. Cildinizin daha temiz ve sağlıklıklı olması açısından peeling kullanımı oldukça önemlidir. Peeling , cildinizdeki gözenekleri açarak daha rahat nefes almasını sağlar , aynı zamanda her gün düzenli olarak yaptığınız makyaj cildiniz üzerinde bıraktığı kimyasalları temizler ve hücrelerinizin kolayca nefes almasını sağlar. Peeling kullanarak cildinizi arındırabilir ve zararlı kimyasalları yok edebilirsiniz.

Birçok yerde satılan içerisinde farklı kimyasallar barından hazır peelingler , cilt ve bakım uzmanları tarafından tavsiye edilmiyorlar , sebebi karışımında yer alan farklı kimyasalların cilt üzerinde ne gibi sorunlar yaratacağının kesin bir bilgisi olmamakta. Bu anlamda evinizde kolayca yapabileceğiniz doğal peeling tarifleri hazırladık sizler için , zamanınızı almayan , mutfağınızda yer alan malzemeler ile pratik ev yapımı doğal peeling tarifleri.

Dikkat Edilmesi gerekenler ;

Evinizde doğal peeling yaparken bazı dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor , hazırladığınız doğal peeling karışımını kesinlikle yaralı ve sivilceli bölgelere uygulamayın.

Her zaman temiz bir cilde peeling uygulaması yapmalısınız , ayrıca doğal peelingleri haftada en fazla 1 – 2 defa uygulamaya özen göstermelisiniz.

Evde yapabileceğiniz doğal peeling tarifi

Malzemeler ; 1 çay kaşığı toz şeker , 1 çay kaşığı tuz , 1 çay kaşığı limon suyu ve birer tatlı kaşığı süt ve zeytinyağı ;

Hazırlanışı ; Yukarıda yer alan malzemeleri bir kapa koyun ve iyice karıştırın. Sonrasında elde ettiğiniz karışımı vücudunuza masaj şeklinde uygulayın. Haftada 2 defa doğal peeling uygulamasını yapabilirsiniz.

bir önceki yazımız olan Vücut şişkinliğine ve bölgesel yağlara iyi gelecek egzersizler hakkında da bilgiler alabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

Vücut şişkinliğine ve bölgesel yağlara iyi gelecek egzersizler

15 Ocak 2017

Vücut Şişkinliği Nasıl Giderilir?

Hava ve mevsimsel değişikler vücutta toksin birikimine ve ödeme neden olur. Vücut şişkinliği nasıl giderilir? Sorusu için birden çok yanıt bulunmaktadır. Bunların en başında günlük içilen su miktarların ciddi bir düzene oturtulması, çok fazla tuzlu yiyecekler tüketilmemesi en baş sırada yer alan maddeler arasındadır. Regl dönemi ile vücut ödem toplar ve üzerine bir de mevsimsel faktörler girdiği zaman işin içinden çıkılamaz bir hale gelir. Vücudun şişkin olması uzun sürdüğünde de ciddi anlamda rahatsızlık duygusu artar.

Vücut şişkinliğine ne iyi gelir? Diye merak ediyorsanız eğer, maydanoz suyu içebilirsiniz. Sabahları güne başlarken maydanoz suyu içmek vücudunuzdaki ödemin atılımına yardımcı olacaktır. Lifli gıdalarla beslenmeye dikkat edin. Barbunya, çilek, brokoli, yulaf kepeği gibi gıdalar lif bakımdan zengindir. Yulaf kepeği ise lifli gıdaları kolay yumuşatan ve vücuttan atılımını kolaylaştıran bir yapıya sahiptir. Hazır sıcaklarda azalmışken soğuk su içmeye biraz ara verin. Soğuk su gaz yapması ile bilinir ve bu da şişkinliğiniz için hiç iyi bir çözüm olmayacaktır. Bu yüzden muhakkak içtiğiniz ve tükettiğiniz suların çok soğuk olmaması ve ılık olmasına dikkat edin.

Bir önceki yazımız olan Bölgesel Zayıflama Yöntemleri başlıklı makalemizde Bölgesel Kilo verme yöntemleri, bölgesel kilo vermek için ne yapılır ve bölgesel yağlanma problemine çözüm hakkında bilgiler verilmektedir.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Bölgesel kilo problemi neredeyse ülkemiz içerisinde her 3 bayandan bir tanesinde görülüyor. Yanlış beslenme, yanlış egzersiz, irsi, hareketsizlik sonucu göbek ya da basen bölgelerinde daha fazla yağlanmalar gözlemlenebilir. Bölgesel zayıflama yöntemleri arasında ilk sırada yürüyüş ve egzersiz gelmektedir. Bölgesel kilo vermek isteyen için diyet ise her zaman ikinci plandadır. Bölgesel kilo vermek için diyet programları değil genel olarak beslenme şeklinin değiştirilmesi gereklidir; çünkü problemli olan bölge en zor eriyen kısım olacaktır.

Bölgesel zayıflama yöntemleri için düzenli beslenme, günlük olarak tüketilen suyun miktarı ve hareket büyük önem taşır. Özellikle yürüyüş ile tüm vücudun hareket etmesini sağlayabilir ve metabolizmanızın hızını yükseltebilirsiniz. Ayrıca yürüyüş ile kan dolaşımında da hız arttığı için bölgesel yağlanmanız bulunan problemli bölgeler de yavaş yavaş incelmeye ve toparlanmaya başlayacaktır. Tüm bunlara ek olarak biberiye yağı ile egzersizlerinizi veya yürüyüşünüzü tamamladıktan sonra 10 15 dakika bölgesel masaj uygulaması ile incelmeniz daha da hız kazanabilir. Basenlerinize ya da göbek bölgenize masaj yaparken kuvvetli baskı uygulayabilir, bu bölgedeki yağların kırılmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Göbek Eritme Egzersizleri

Göbek eritmenin yolları arasında egzersiz en muhteşem seçimdir. Göbek bilindiği üzere en zor eriyen ve sıkılaşan bölgelerin arasındadır. Göbek eritme egzersizleri ile günlük ve düzenli tekrar ile oldukça muhteşem sonuç alınabilir. Göbeğinizdeki fazlalıklarda sıkıldıysanız ve göbek eritmenin yollarını arıyorsanız bunu günlük olarak tekrarlana egzersizlerle çözüme ulaştırmanız mümkündür.

Göbek eritme egzersizleri öncelikle vücudun ısınmasından sonra yapılması gereklidir. Sadece mekik çekerek göbeğinizden kurtulamazsınız. Önerilen egzersizler vücut ısınmadan ve esnemeden yapılmamalıdır. Aksi takdir de çok verim alamayabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle günlük kısa yürüyüşler düzenledikten ve vücudunuz ısındıktan hemen sonra tavsiye edilen egzersizleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Görsellerdeki hareketleri 10 kere tekrarlamanız yeteri olacaktır. Her gün düzenli tekrarla tüm göbek yağlarınızdan kurtulmanız ve daha sıkı bir vücuda kavuşmanız mümkündür. Göbek eritmenin yöntemleri arasında yer alan egzersizler tüm karın kaslarınızı uyararak harekete geçirecektir. Göbek kası nasıl yapılır? Diye merak edenler içinde ek olarak tavsiye edilen göbek egzersizleri sayı olarak başlangıçtır. Ayrıca ilk başlangıcı 5 ile yapabilir ve her gün tüm hareketlere 5 tane daha eklemeniz daha doğru sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Zayıflatan meyve çayı nasıl yapılır ? 5 kilo birden verin hakkında bilgiler verilmektedir.

Kendim Yaptım

Zayıflatan meyve çayı nasıl yapılır ? 5 kilo birden verin

6 Ocak 2017

Zayıflama metotları arasında birçok alternatifli konu bulunuyor. Bunlardan bir başkası da zayıflatan meyve çayları. Tamamen doğal ve evde hazırlayabileceğiniz birkaç karışımla zayıflamanıza ek yöntemler hazırlayabilirsiniz. Hem damak zevkinize hitap edebilecek tatlar arasında yer alan bu karışımlardan bir tanesi de elma çayı.

Form çaylarına güvenmiyorsanız eğer, evde kendiniz bir form çayı hazırlayabilirsiniz. Zayıflatan meyve çayları adı altına geçen tarifler arasında elma çayı baş sırada yer almaktadır. Zayıflatan elma çayı tarifi için gerekli malzemeler;

-1,5 litre su
-Bir çay kaşığı karabiber
-Bir adet çubuk tarçın
-1 adet limon
-3 tane karanfil
-2 tane elma

1,5 litre suyun içerisine limon dilimleri atılır ve biraz kaynatılır. Kaynamadan sonra ocağın altı kapatılır ve diğer malzemeler eklenip, demlemeye bırakılır. Karışım süzülerek bir cam şişenin içerisine alınır ve soğutulur. Gün içerisinde de bu hazırlanan sudan buzla beraber en fazla 4 bardak içecek şekilde düzenli tüketilir. 4 bardak sudan daha fazla içmek tavsiye edilmemektedir. Metabolizmayı hızlandıran bu karışım, kilo vermeye yardımcı içecekler arasında sıralanmaktadır.

Zayıflatan Çay Tarifi

Zayıflama çayları vücudu toksinlerden ayıran, ödem atımını kolaylaştıran ve metabolizmayı hızlandırdığı için de kilo vermeye yardımcı yönleri ile ünlüdür. Zayıflama çayı tarifi ile daha fit bir görünüme kavuşurken aynı zamanda da sağlıklı bir vücudunda da sahibi olursunuz. Bilindiği gibi kilo vermede sağlık ilk olarak düşünülmesi gereken noktadır. Kilo verirken kasların güçsüz düşmesi ve bağışıklık sistemimin zarar görmesi ile hastalıklara davetiye çıkarılır. Bu işlemlerin bütünü incelendiği zamanda verilen kilolar vücut sağlığını etkilendiğinden kaçınılması gereken yöntemlerin arasında sıralanır.

Zayıflama çayı tarifi sadece yeşil çay ile sınırlı değildir. Adaçayı, mısır püskülü, kiraz sapı ve limon karışımı muhteşem bir iksir hazırlayabilirsiniz. Tüm gerekli malzemelerden birer tutam sıcak suyun içerisinde 5 dakika demleme yöntemi ile muhteşem iksiri elde etmek mümkündür. Her gün en fazla iki fincan tüketmek yeterli olacaktır 4 haftalık bir kür sonucunda içtiğiniz çay tarifini değiştirmeniz önerilir. Bu durumda bir hafta adaçayı ile zayıflama yöntemini uygulayıp diğer hafta yeşil çay içimini gerçekleştirmeniz uygun olacaktır. Eğer değişimli bir uygulama yaparsanız vücudun çaya karşı bağışıklık kazanması da önlemiş olur.

Bir önceki yazımız olan Hızlı kilo vererek ideal kilonuza ulaşmanın sırları hakkında bilgiler verilmektedir.