Monthly Archives

Aralık 2016

Diyet Listeleri

Hızlı kilo vererek ideal kilonuza ulaşmanın sırları

28 Aralık 2016

Kilo vermek sabır isteyen ve aslında kilo almaktan çok daha kolay bir seçimdir. Vücut metabolizmasının çalışma hızı ile yakından alakalı olan kilo verme işleminde günlük alınan kalori miktarları oldukça önem taşımaktadır. Hızlı kilo vermek için yapılacaklar arasında düzenli olarak beslenmeniz gereken öğün ve öğün aralarının toplam kalorisini iyi hesaplamanız gerekiyor. Günlük almanız gereken kalori miktarını kilonuz ile 24’ü çarparak hesaplayabilirsiniz. Çıkan sonuçtan 200 ya da 300 kalori daha az beslenerek kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Hızlı kilo vermek için yapılacaklar arasında tükettiğiniz gıdaların lif değerlerini iyice kontrol etmelisiniz. Lifli gıdalar daima daha uzun süre tok kalmanızı ve birden insülin direncinizin düşmesini engelleyecektir. Yeşil çay ve benzeri zayıflama çaylarını düzenli içerken kür şeklinde ara verip, değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu değişimi günlük egzersizlerde de tekrarlamanız gerekmektedir. Rutin olarak yapılan tüm hareket, alınan tüm besinler bir zamandan sonra vücudunuz için etkisini yitirecektir. Bu yüzden düzenli fakat sürekli farklı ve değişime açık bir şekilde hareket etmeniz önemlidir. Ayrıca muhakkak günlük su tüketiminizi de aksatmamalısınız. Günlük olarak tüketeceğiniz suyun miktarına içilen çay vs. gibi içecekler katılmamalıdır.

İdeal kilo niçin önemli

Vücut ağırlığı sadece görünüm bakımından değil, öncelikli olarak sağlık açısından mühimdir. İdeal kilo neden önemli? Sorusunun da en önemli yanı sağlıktır. Fazla kilo ve vücudun aşırı yağlanması sonucu kolesterol, şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları, kalp rahatsızlıkları, karaciğer ve benzeri şekillerde sağlık problemleri ile karşılaşılmaktadır. Vücut ağırlığınız boyunuz ile orantılı olduğunda ise bu problemleri yaşamanızın riski azalır.

İdeal kilo hesaplaması kişinin boyu ile orantılı bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca yaşta önemli bir unsurdur. Genel olarak yapılacak hesaplama ise boyunuz ile kilonuzun arasında en fazla 10, en az da 5 kilo daha az olması gerekmektedir. 1.60 cm boyundaki birinin ideal kilosu 50 ile 55 arası hesaplanır. Eğer hesaplarınız bu temel kurala uyuyorsa diyet yapmak yerine egzersiz yapabilirsiniz. Kilonuz ideal kilo hesabına göre daha fazla ise yediklerinize dikkat ederek ve kalori hesaplaması yaparak kilo verebilirsiniz. Kalori hesaplamasını kilonuz ile 24’ü çarparak bulmanız mümkün. Çıkan sonuçtan 200 ile 400 kalori az beslendiğiniz zaman otomatik olarak kilo vermeye başlarsınız. Bu metot birçok şok diyetten daha sağlıklı sonuç verecektir.

Bir önceki yazımız olan Kışın süt içmenin sağlık açısından faydaları hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Kışın süt içmenin sağlık açısından faydaları

28 Aralık 2016

Kışın hastalıkların daha çok arttığı, enfeksiyonların kolay bir şekilde bulaştığı görülmektedir.Bunun için bağışıklığı güçlendirmek ve doğru beslenmek çok önemli unsurlar arasında.İçinde 40 tan fazla sağlıklı besin öğesi olan süt ise tüm bu kış hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

Havalar soğudukça bununla birlikte birlikte gribal enfeksiyonlarda yüksek oranda artıyor ve tedavi ve önlem yolları da daha çok düşünülmeye başlıyor. Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli olarak süt içilmesini söylüyor. Bağışıklık sistemi bu mevsim değişiklerinde zayıflıyor ve beraberinde grip, boğaz enfeksiyonları, soğuk algınlığı gibi kış hastalılarının baş göstermesine neden oluyor.Her gün düzenli olarak süt içerek bağışıklığınızı güçlendirebilir ve bu hastalıklara karşı önlem alabilirsiniz.

Sabahları kahvaltıdan önce bir bardak sıcak sütün içine bir şeker kaşığı bal ekleyin bu sizi gün boyu güçlü ve hastalıklara karşı dirençli tutacaktır.Sütün ayrıca yaşamımızda en önemli besin kaynaklarından biridir.Kemiklerin güçlenmesinde ve kadınların menopoz döneminde kemik erimesi hastalığına yakalanma riskini de azaltıyor.Bu yüzden sütü çocukluktan daha ileri ki yaşlara kadar düzenli olarak içmeliyiz.

Kışın süt içmenin faydaları

Kışın hasta olmamak ve çabuk atlatmak için içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan sütü mutlaka her gün tüketin.Süt içeriğindeki vücudumuz için gerekli başlıca besin maddeleri protein, yağ, süt şekeri, mineral maddeler ve vitaminler.

Bir önceki yazımız olan Spor yapmak için 15 mükemmel neden hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Spor yapmak için 15 mükemmel neden

25 Aralık 2016

Spor Yapmanız İçin 10 Mükemmel Neden

Sporun vücudumuza faydaları saymakla bitmemekte fakat yine yapmaya üşenmektyiz. Hersey sadece bizde bitiyor istemekte ve bunu istkrarlı bir şekilde devam ettirmekte,yarınlarımızı şuan yaptıklarımızın oluşturduğunu unutmamalıyız , diyet yapmak kilonuzu spor yapmak ise vücudunuzu değiştirir !! 1 saatlik egzersize ayıracağız vakit günün sadece % 4 ünü kapsamaktadır. Şimdi sizlere 10 mükemmel nedenin yanı sıra 10 teşvik edici neden sunacağım.

1) Beyin aktiviteleriniz gelişir
Hareket etmek beyin hücrelerinizin yenilenmesini sağlamaktadır. Yenilenen beyin hücreleri öfkeyi kontrol edebilme, daha iyi düşünme hayata pozitif bakma yaptığınız işlere daha iyi konsantre olmanızı sağlayacaktır.

2) Stresinizi azaltır
Egzersiz yaptığınızda piskolojik rahatsızlıkları azaltan nörotransmiterler ve endorfin hormonları salgılanır. Vücut sıcaklığı yükseldikçe sinirleriniz yatışır. Kendinizi daha rahat ve huzurda hissedersiniz.

3) Cildinizi güzelleştirir.
Düzenli yaptığınız egzersizler ile vücutta artan kan dolasimi cildinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Profesörlerin yaptığı araştırmalar sonucu sporun testesteron hormonlarının üretimini kontrol altına aldığını, böylece siyah nokta , sivilce oluşumunu azalttığını gösteriyor. Ayrıca terlemek de gözenekleri açarak, cildin yağlardan ve kirden arınmasını sağlıyor.

4) Işte ,okulda , sokakta enerjiniz ve verimliliğiniz artar.
Düzenli spor yapmak hayat kalitenizi ,özgüveninizi yükseltir ve böylelikle , liderlik ruhunuz artar. Egzersiz ile bedensel aktiviteniz arttıkça zihinsel verimliliğiniz de yükselecektir. Böylece sosyal çevrede başarı ve becerilerinizde artacaktır.

5)Sağlıklı besinlere yönelirsiniz, sindirim sisteminiz daha iyi çalışır.
Spor yaptıkça efor harcadıkça hayata bakış açınız değişecektir. Emeğiniz karşılığını daha iyi almak ,kusursuz bir vücut ve sağlıklı yaşam için bol yağlı bol tuzlu kalorili besinleri yemekten çekineceksiniz.

6) Performansınızı artırır.
Spor yapmak bir çok hormonu salgısını gerçekleştirir . Cinsel güç ve istekte endorfin sistemini kullanır. Egzersiz yapıldığında vücudunuz endorfin salgılar. Endorfin salgısı ne kadar sık ve güçlü olursa, cinsel istekte o kadar artar.

7) Sorunlarınızı unutursunuz.
Hareket etmek spor yapmak zihin fonksiyonlarını geliştirdiği araştırmalar sonucu kesinleşmiştir. Aktivite arttıkça bunalma sorunlara takılma riskide ortadan kalkacaktır.

8) Kemik ve kas dokunuzun daha güçlü olmasını sağlar.
Düzenli spor yapmak iskelet sisteminizi güçlendirir. Fit bir görünüm kazanmanızı sağlar. Kemik erimesi ve kas ağrıları gibi problemleri ortadan kaldırır.

9)Denge ve koordinasyonu geliştirir, esneklik artar.
Kaslarınız çalıştıkça güçlenir , güçlendikçe yapacağımız egzersizler kolaylaşır ve esneklik kazanırız. Vücudun esnek olması demekte sağlam olduğunu gösterir. Buda ömrü uzatan faktörlerden biridir.

10) En önemlisi de yaz geliyor kızlar.
Deniz, kum , güneş , sahil dendiğinde kimler güzel bir vücuda sahip olmak istemez ki.

Bir önceki yazımız olan Kalça Egzersizleri ile günlük kalori harcamalarınızı kontrol altına alın hakkında bilgiler verilmektedir.

Zayıflama Programları

Kalça Egzersizleri ile günlük kalori harcamalarınızı kontrol altına alın

12 Aralık 2016

Dünya’da bulunan yer çekimi yeryüzündeki tüm yaşamı korur. Bu olay tamamen bir mucize olarak nitelendirilmektedir; fakat insan vücuduna da yan etkileri yok değildir. En önemli yan etkisi de zamanla sarkan deridir. Kalça kısmı da vücudun diğer bölgelerinden daha kısa süre de nasibini alır. Tabii ki de sadece vücutta sarkıklıklar olmasının hükmü sadece yer çekiminin değildir. Çok fazla kilo alıp verme de sarkıkları tetikler. Kalça egzersizleri sayesinde daha fit bir görünüm elde edilebilir. Egzersizlerden çok daha iyi sonuç almak için öncelikle ısınma ve esneme hareketleri yapılması gereklidir. Egzersiz hareketlerinden sonra, duş almadan önce kendiniz hazırlayacağınız doğal bir karışımla kalçalarınıza masaj yapabilirsiniz. Masaj faktörü de kalçaların toparlanmasına, şekil almasına ve sıkılaşmasına yardımcıdır.

Günlük olarak düzenli bir şekilde 20 dakika kalça egzersizleri seçeneklerini yapmak, yaklaşık bir ay sonra gözle görünür bir farkı ortaya koyar. 20 dakika yürüyüş ısınmanıza, 10 dakikalık esneme hareketleri daha elverişli olarak kaslarınızı çalıştırmanıza ve 20 dakikalık kalça egzersizlerinden yapmak da hayal ettiğiniz görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

kalca-egzersiz-hareketleri-6-600x288

 

Bir önceki yazımız olan Light ürünler zayıflatırken sağlığımıza zarar verir mi ? hakkında bilgiler verilmektedir.

Sağlıklı Yaşam

Light ürünler zayıflatırken sağlığımıza zarar verir mi ?

12 Aralık 2016

Zayıflama ve kilo verme isteği otomatik olarak kişileri light ürünlere iter. Peki Light ürünler zararlı mı? Light ürünler, kalorisi düşük ya da kalorisi normal üründen daha azaltılmış olan ürün demektir. Aslında üretim aşaması diyabetik hastalar için hazırlanmış ürünler, zamanla zayıflamak isteyen kişilerin yöneldiği beslenme şekline dönüşmüştür. Çikolata, bisküvi, ekmek ve daha bir çok gıda üzerinde üreticiler tarafından hazırlanmış light ürünler bulunur.

Light ürünler zararlı mı? Sorusunun net cevabı ne kadar tüketildiği ile alakalıdır. Zayıflamak ve kilo vermek uğruna danışılan bu ürünleri sınırsız tüketip kilo verme işleminin olumlu gerçekleşmesi mümkün değildir. Light ürünlerin satın alımını yaparken muhakkak bilinen ve markalaşmış ürünler tercih edilmelidir. Doğal olan ürünleri satın almakta öncelik tanıyın. Ürünleri satın alırken muhakkak içeriklerini okumayı ihmal etmeyin. Örneğin bazı ürünlerin içerisinde çavdar, su gibi çok az çeşit kullanılmışken, bazılarının içerikleri ciddi anlamda adeta destan gibi oluyor. Doğallığı bozulmamış, esans kullanılmamış ürünler kesinlikle sağlığınıza dokunmayacak ve kilo vermenize destek olacaktır; fakat bilmediğiniz bir içeriği tüketmeniz de vücut sağlığınıza iyi gelmeyebilir. Bu yüzdende light ürün tercihlerinde dikkatli olmakta yarar vardır.

Bir önceki yazımız olan Depresyonu önleyici yiyecekler hakkında bilgiler verilmektedir.

Diyet Listeleri

Depresyonu önleyici yiyecekler

9 Aralık 2016

Depresyon son Yıllarda hızla yayılan bir hastalıktır. Sizlerde depresyondaysanız ya da olmanız şart değil depresyon riskine karşı Depresyona iyi gelen yiyecekler nelerdir bunları bilerek beslenmenizi ona göre ayarlamalısınız. Depresyona iyi gelen yiyecekler depresyonu ortadan kaldıramaz elbette fakat depresyonu atlatmanız da size çok yardımı olacaktır. Çünkü depresyonun nedenlerinden biri de sağlıksız beslenmedir. Depresyona iyi gelen yiyecekler nelerdir, hangi besinler depresyona iyi gelir bir göz atalım.

Öncelikle yediğimiz besinlerin vücudumuzun, onarım be büyümesini destekleyecek şekilde olmalıdır. Besinlerden yeteri kadar vitamin, mineral, karbonhidrat ve protein alınmalıdır. Bu öğelerin her hangi birisi eksik olursa hastalığa yakalanma riskinizde artar.

Vücudumuz normal vücut fonksiyonu sırasında serbest radikaller adı verilen moleküleri üretir. Bu serbest radikaller yaşlanma ve işlev bozukluğuna yol açar. Özellikle neyin üzerinde hasara neden olabilirler. Depresyonda beyindeki bozulmalar ile başlar. Bunu engellemek için antioksidanlar açısından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Kayısı, brokoli, kavun, karalâhana, şeftali, balkabağı ıspanak, tatlı patates beta protein kaynakları bakımından çok zengindirler. Beyni koruyucu bir görev üstlenirler. Vücudun C vitamini ihtiyacı da yeteri kadar karşılamalıdır. Bunun için Yaban mersini, brokoli, greyfurt, kivi, portakal, biber, patates, çilek ve domateste bol bol tüketilmelidir. Yine depresyona karşı savaşçı özelliği olan E vitamini de vücuda yeteri kadar alınmalıdır. Fındık ve tohumlar, bitkisel yağlar, buğday tohumu yüksek miktarda E vitamini içeren besinlerdir.

Vücuttaki karbonhidrat eksikliği de depresyonu tetiklemektedir. Bunun için karbonhidrat alımına da dikkat etmelisiniz ama tüm karbonhidratları değil elbette. Bunun için akıllı seçimler yapmalısınız. Bunun için basit karbonhidratları seçmelisiniz. Örneğin şekerli gıdaları sınırlayıp, sağlıklı karbonhidratlar barındıran lifli meyve sebzeleri ve baklagilleri tüketmelisiniz. Kepekli tahıllar da sağlıklı karbonhidrat içerirler.

Depresyona karşı protein yönünden zengin yiyecekler yemekte çok önemlidir. Proteinin zengin olduğu besinler, hindi, ton balığı ve tavuktur. Ayrıca bu besinler beynin konsantre olmasına da büyük yardımcı besinlerdir. Zihni temizleyip enerji arttırmaya da yardımcı olurlar.

Diğer sağlıklı protein kaynakları ise, fasulye, bezelye, yağsız sığır eti, az yağlı peynir, balık, süt, yoğurt ve soya ürünleridir.

 

Bir önceki yazımız olan Kilo verememenin en büyük sebepleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Diyet Listeleri

Kilo verememenin en büyük sebepleri

9 Aralık 2016

Tüm gayretlerinize ağır diyetlerinize rağmen kilolarınızdan kurtulamıyorsanız kilo verememenin nedenlerini mutlaka bilmelisiniz. Çünkü bu durum yanlış bir şeyler yaptığınızı gösteriyor. Kilo verememenin nedenlerini sizler için yazdık buyurun beraber bakalım.

Kilo verememenin nedenlerinin başında dengeli beslenmemek gelir yani öğün atlamamak. Bir günde 3 ana 3 ara öğün düzenli olarak yapılmazsa ne yaparsanız yapın kilolarınızdan kurtulamazsınız. Çünkü kilo vermek aç kalmak demek değildir. Düzenli öğünlerinizi yemelisiniz.

Kilo verememenin nedenlerinden biri de herhangi bir hastalık olabilir. Bunun için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Özellikle troid hastalıkları ve şeker hastalığı kilo verememenin nedenlerindendir. Bunun için önce bir rahatsızlığınızın olup olmadığını belirlemelisiniz. Yoksa kilo vermek için boşuna uğraşırsınız. Ayrıca depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklarda kilo verilememesinin nedenleri arasındadır.

Yine hareketsizlikte kilo verememenin nedenleri arasındadır. Ne kadar diyet yaparsanız yapın günlük egzersizler yapmazsanız kilo veremezseniz. Çünkü yediklerinizi yakmak için hareketli olmalısınız. Günde en azından 45 dakika tempolu yürüyüş yapmalısınız.

Kilo vermek istiyorsanız uykularınızda düzenli olmalı. Uykunun dengesiz olması hormonları altüst eder. Metabolizma özellikle sabah saatlerinde çok hızlıdır. Bu yüzden sabah uyanık olup bu şansı değerlendirmelisiniz. Kalorilerinizi yakmak için sabah saatlerini değerlendirin.

Sigara gibi kötü alışkanlıklar yapılan diyetleri olumsuz etkiler bunun için bu alışkanlıklardan uzaklaşmalısınız. Ayrıca günlük olarak en az 2,5 litre su içerek metobolizmanızın hızlanmasını sağlamalısınız.

Yanlış yapılan diyetlerde kilo verilememesinin hatta daha da kilo alınmasının nedenleri arasındadır. Aç kalmak diyet yapmak demek değildir. Diyetlerinizde kalorisi düşük besinleri ve sebze ve meyve ağırlıklı besinleri tercih etmelisiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Diyetler hakkında bilgiler verilmektedir.