Monthly Archives

Ocak 2012

Güzellik

Kuru ve Çatlak Eller İçin Bakım Maskesi ve Kremi

20 Ocak 2012

Ellеriniz kuruyor vе çаtlıyor mu, nе yаpаcаğınız hаkkındа bir fikriniz yok mu, vаzеlin fаydаеtmiyor mu tаm аrаdığınız yеrdеsiniz

Kuruyаn vе çаtlаyаn еllеr için doğаl bаkım tаriflеrimiz vаr.

Bаkım tаrifi

Mаlzеmеlеr:

2 pаtаtеs,

4 çаy bаrdаğı süt

Hаzırlаnışı vе uygulаmа: Pаtаtеslеri hаşlаyın. Dаhа sonrа çаtаl yаrdımıylаеzin vе içinе süt еklеyin, kаrıştırın. Bu kаrışımı еllеrinizе sürün. Strеç yаrdımıylа güzеl еllеrinizi sаrın. Soğuduğundа ılık su yаrdımıylа güzеlcе durulаyın.

Bаkım tаrifi

Mаlzеmеlеr:

4 tаtlı kаşığı kаkаo yаğı,

2 dаmlа lаvаntа yаğı,

1 tаtlı kаşığı bаl

Hаzırlаnışı vе uygulаmа: Yukаrıdа vеrdiğimiz mаlzеmеlеri güzеlcе kаrıştırın vееllеrinizе sürün. Dаhа sonrаеldivеn tаkıp 10-15 dаkikа bеklеyin vееllеrinizi durulаyın. Dаhа sonrаеl krеmi ilе mаsаj yаpın.

Diyet Listeleri

Zayıflamaya Yardımcı Mucizevi Baharatlar

20 Ocak 2012

Yıllar öncesinde henüz popüler diyetler keşfedilmemişken de kadınların zayıflama tutkuları vardı ve genellikle bitkisel yöntemlerden faydalanıyorlardı. Günümüzdeki hapların, diyetisyenlerin ve çeşitli zayıflı haplarının olmadığı dönemlerde kadınların hem sağlıklı olmak hem de form tutmak için tek yardımcıları doğaydı. Çeşitli bitkilerin zayıflamada mucizevi etkisini gören kadınların çoğu aynı zamanda sağlık ve uzun bir ömür yaşamışlardır.

ZAYIFLAMANIZA YARDIMCI OLACAK BİRKAÇ BAHARAT:

  • Tere tohumu: Metabolizmayı canlandırıcıdır. Tiroit tembelliği olan kişilerde, tiroit bezlerinin daha verimli çalışmasına yardım eder.
  • Funda Yaprağı: Zayıflama ve yağların vücut tarafından daha iyi yakılmasına yardımcıdır. Açlığın bastırılması için yardımcı olur.
  • Zencefil: Yenilen besinlerin daha iyi sindirilmesi için yardım eder. Bünyeyi güçlendirir. Kilo verilirken enfeksiyonlara yakalanma riskinin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Kekik: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırıcı, damar açıcı özelliği vardır.
  • Biberiye: Yağ metabolizması üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.
  • Tarhun: Hafif acı ve aromatik bir lezzete sahiptir. İdrar söktürücüdür, aynı zamanda vücudun kimyasal işlemlerini hızlandırır, toksik maddelerin ve fazla suyun atılmasını sağlar.
  • Fesleğen: Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.
  • Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeye yardımcıdır. Bağırsaktaki yararlı bakterileri artırarak sindirime katkıda bulunur.