Gebelikte diyet yapmak normal bir kilo verme şekli olmamakla birlikte çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Gebelikte diyet yapılmamalıdır düşüncesi çok yanlış bir düşüncedir. Gebelik sırasında hareket yeteneği de kısıtlandığından dolayı ve hormonların da değişmesiyle birlikte hızlı kilo alma gerçekleşmektedir. Hızlı kilo alma karşısında duygu durum bozukluğu da olmaktan dengeli beslenmekte büyük fayda vardır. Bol kalsiyumlu yiyecekler, annenin kalsiyum kaybını karşılar, fazla yağlı yiyeceklerin bebek için hiçbir faydası olmadığından özellikle bu tarz yiyeceklerden sakınılmalıdır. Peki Gebelikte Diyet Yapılır mı? İşte bu sorunun tam cevabını aşağıdaki yazımızda bulabileceksiniz.
Gebeyken bebek 9 ay boyunca protein ihtiyacı hisseder, anneden elde ettiği protein yetersiz kalırsa istenmeyen durumlar oluşur. Bundan dolayıdır ki bol bol et tüketilmelidir. Kırmızı et kolesterol içerdiğinden beyaz et daha çok önerilmektedir. Haftada en az 3 kez balık tüketilmelidir. Bol bol mevsim meyvesi ve kuru meyve alarak kendimize vitamin takviyesi de yapmamız gerekmektedir. Aynı zamanda yine bebeğin beyin gelişimi açısından folik asit kullanımı asla ihmal edilmemelidir. Aslında gebelikte dengeli bir beslenme programı uygulanır ve kalorili yiyeceklerden uzak kalınırsa kilo alımı tamamen de engellenebilir. Gebelikte Diyet Yapılır mı? Sorusunu soran anne adayları geç saatlerde yemekten de kaçınmalıdır. Akşam 19.00’dan sonra alınan her yiyecek yağ olarak geri döner, bu sebepten uzak durulması gerekmektedir. Bol kalsiyumu sütün yanında alarak, bitkisel protein için bol bol baklagil ve tahıllı yiyecekler tüketilmesinde büyük fayda vardır.
Gebelikte Diyet Yapılır mı? Sorusuna bu yazımızla umarız cevap verebilmişizdir. Gebeyken canımızın en istediği bir şey eğer çok kilo aldıran bir yiyecek ise onu yemeden evvel mutlaka 1 bardak su içilmeli ve iştah böylece yarıya indirilmelidir. Ama çok fazla kısıtlamaya gidilmeden uygulanmalıdır. Ayrıca hamileyken Yoga sporu yapmakta bir sakınca yoktur.
İlk Soruyu Siz Sorun